Domovská stránka > J > Jak Se Vzdělávat V It?

Jak se vzdělávat v IT?

Obecné platformy pro vzdělávací kurzy online
  1. codecademy.com.
  2. codeschool.com.
  3. pluralsight.com.
  4. teamtreehouse.com.
  5. learn2code.cz.
  6. udemy.com.
  7. coursera.org.
  8. freecodecamp.com.

Přečtěte si více

Kam na vysokou IT?

Nejvíc nabízejí Brno a Praha. Mezi dlouhodobě nejprestižnější a zároveň největší informatické fakulty patří Fakulta informačních technologií ČVUT v Praze, Fakulta informačních technologií VUT v Brně a Fakulta informatiky MU rovněž v Brně. To jsou koneckonců tři ze čtyř čistě informatických fakult v České republice.
Co se učí na IT?
I když od kamarádů z oboru IT z jiných škol slyším, že toho v prváku probrali mnohem více... Mezi odborné předměty v prvním ročníku tedy patří Informační a komunikační technologie (IKT), Hardware, Psaní na klávesnici PC a Elektrotechnika (ikdyž IKT se řadí mezi všeobecné předměty).

A další otázka, jak začít kariéru v it?

Nejjednodušším způsobem jak začít pracovat v IT je zkusit pozici testera. I pro tuto pozici jsou nutné určité znalosti, avšak pro juniorní žadatele jich není mnoho. Požadavky lze rozdělit na dvě skupiny. První jsou všeobecné předpoklady, v druhé jsou znalosti vyžadované právě pro pozici testera.
Proč studovat IT?
Jedním z prvních důvodů, proč začít studovat informatiku, je určitě vysoká míra uplatnění absolventů IT oborů, což pro naše absolventy platí bezezbytku. Je to dáno nejen nabídkou oborů, které mají úzkou vazbu na požadavky praxe, ale také velkou poptávkou po kvalitních IT odbornících (www.e15.cz).

Kolik lidí chybi v IT?

V České republice v současnosti chybí přibližně 14 tisíc IT odborníků. Dohromady nyní sektor zaměstnává přes 316 tisíc lidí a zhruba 79 procent firem má problém při hledání nových specialistů získat vhodné kandidáty. Vyplývá to z průzkumu Coding Bootcamp Praha a Techloop, na který upozornila ČTK.
Kde začít karieru?
Můžete také zkusit pročítat pracovní inzeráty v denním tisku, chodit se ptát na místní úřad práce nebo zkoušet pohovory v personálních agenturách. Je fajn tyto cesty kombinovat, ale vždy záleží na tom, jakou práci hledáte a jak rychle ji potřebujete najít.

Jaké vzdělání musí mít programátor?

Programátor
Odborný směr:Informační technologie
Odborný podsměr:navrhování, projektování a poradenství v IT
Kvalifikační úroveň:Střední vzdělání s maturitní zkouškou; Střední vzdělání s výučním listem i maturitní zkouškou (NSP 4)
Platové rozmezí:29 000 Kč - 55 000 Kč
Co to je informatické myšlení?
Informatické myšlení (v angličtině Computational Thinking) je způsob myšlení, který se zaměřuje na popis problému, jeho analýzu a hledání efektivních řešení. Nabízí sadu nástrojů a postupů, které můžeme uplatňovat v různých situacích.

Můžete se také zeptat, jak probíhá kombinovaná forma studia?

Kombinované studium zpravidla znamená intenzivní kurzy zhuštěné do několika dnů v semestru (nejčastěji jde o celý pátek a celou sobotu přibližně dvakrát do měsíce). Během několika hodin proberete s vyučujícím pouze stěžejní část látky, zbytek zůstává na samostudium.

By Mora Coolahan

Co musí umět IT? :: Proč iPad Air?
Užitečné odkazy