Domovská stránka > C > Co To Je Prvek?

Co to je prvek?

Chemický prvek je látka skládající se z atomů jednoho druhu (atomů se stejným protonovým číslem).

Přečtěte si více

Související článek

Který prvek je určující pro organickou chemii?

Atom uhlíku je v organické chemii základním prvkem.

Někdo se také může ptát, jak zjistit nukleonove cislo?

K zápisu chemické značky určitého prvku X se používají: protonové (atomové) číslo Z - je rovno počtu protonů v jádře, udává také počet elektronů obíhajících kolem jádra. nukleonové (hmotnostní) číslo A - je rovno počtu nukleonů v jádře, tj. A = Z + N.
Lidé se také ptají, co je to interval matematika?
Intervaly se v matematice hojně používají a jsou obsaženy v kdejaké definici. Interval je množina bodů, která se ohraničena dvěma krajními body. Dále rozlišujeme otevřené a uzavřené intervaly.

A další otázka, co to je kartézský součin?

Kartézským součinem rozumíme množinu všech uspořádaných dvojic takových, že první prvek uspořádané dvojice je prvkem množiny a druhý prvek uspořádané dvojice je prvek množiny .
Lidé se také ptají, jak zapsat interval?
" pak označuje množinu reálných čísel mezi 10 a 15, včetně těchto čísel. Délka obou těchto intervalů je 5. Jako oddělovač mezí používáme přednostně „;", protože při oddělovači „," může dojít k záměně s desetinnou čárkou v číslech vyjadřující meze.

Jak se značí rozdíl?

x ≠ y znamená, že x a y nereprezentují stejnou hodnotu či objekt. x < y znamená, že x je menší než y. x > y znamená, že x je větší než y.
Co je to doplněk množiny?
Mějme dvě množiny A a B, kde navíc platí B \subseteq A. V takové situaci zavádíme pojem doplněk množiny. Je-li B \subseteq A, pak doplňkem množiny B vzhledem k množině A je množina, která obsahuje všechny prvky z A, které zároveň nejsou v B.

Jak se nazývají množiny pro které platí že jejich průnik je prázdná množina?

Definice: Dvě množiny jsou disjunktní, je-li jejich průnik prázdný (tedy neobsahují žádný společný prvek).
Jak pochopit Vennovy diagramy?
Vennův diagram znázorňuje všechny možné vztahy několika množin. Vennův diagram znázorňuje prvky množin jako body v rovině a množiny jako plochy uvnitř křivek. Nejčastěji používané jsou Vennovy diagramy pro dvě a tři množiny, ve kterých jsou množiny znázorněny pomocí kruhů.

Jak se značí přirozená čísla?

Přirozená čísla je množina, která obsahuje kladná celá čísla 1, 2, 3, 4, Tuto množinu obvykle značíme pomocí písmene N se zdvojenou první nožkou, takto: ℕ. Je to z anglického „naturals". Někdy předpokládáme, že množina přirozených čísel obsahuje i nulu.

By Shewmaker Abellera

Jaké jsou porty? :: Co to je podmnožina?
Užitečné odkazy