Domovská stránka > C > Co To Je Podmnožina?

Co to je podmnožina?

Je-li každý prvek nějaké množiny H zároveň prvkem nějaké množiny M (která však může obsahovat i další prvky), pak říkáme, že množina H je podmnožinou množiny M.

Přečtěte si více

Kolik má množina podmnožin?

Počet všech podmnožin je pak roven počtu všech možných zápisů n-prvkové posloupnosti složené z nul a jedniček.
Co je to prvek množiny?
Prvky množiny (také členy nebo elementy množiny) jsou v matematice takové objekty, které jsou obsaženy v dané množině. Prvkem množiny může být i jiná množina, ale nesmí obsahovat sama sebe jako prvek.

Kolik prvků má množina?

Množina se dá chápat jako soubor prvků. Každá množina tedy obsahuje určitý počet prvků, který může být konečný nebo nekonečný. Též nemusí obsahovat prvek žádný, poté mluvíme o prázdné množině. Množinu obvykle značíme velkým tiskacím písmenem, například M, a prvky množiny malým písmenem m.
Co to je průnik?
V matematice se jako průnik dvou nebo více množin označuje taková množina, která obsahuje pouze ty prvky, které se nalézají ve všech těchto množinách. Průnik množin A a B se označuje symbolem A ∩ B.

Můžete se také zeptat, co je to prázdná množina?

Prázdná množina je v matematice množina, která neobsahuje žádné prvky. Značí se obvykle symbolem přeškrtnuté nuly , někdy psané též jako , popř. ∅, anebo symbolem prázdných množinových (složených) závorek {}.
Jak se počítají množiny?
Mezi množinami můžeme provádět různé množinové operace.
...
Sjednocení, průnik, rozdíl a doplněk množin
  1. A ∪ A = A: pokud sjednotíme dvě stejné množiny, dostaneme zase tutéž množinu.
  2. A ∪ B = B ∪ A: sjednocení je komutativní, nezáleží na pořadí.
  3. A ∪ ∅ = A: prázdná množina neobsahuje žádný prvek, takže není co sjednocovat.

Co je to výčet prvků?

Zápis M = {a, b, c,} vyjadřuje, že do množiny M patří prvky uvedené ve složené závorce. Výčet prvků je buď ukončený (v případě konečného počtu prvků) nebo neukončený (v případě nekonečného počtu prvků, přičemž musí být zcela zřejmé, jak ve výčtu prvků pokračovat).
Co jsou Vennovy diagramy?
Vennův diagram (nazývaný také Eulerův-Vennův diagram) je schematické znázornění všech možných vztahů (sjednocení, průnik, rozdíl, symetrická diference, doplněk) několika (často tří) podmnožin univerzální množiny.

Co je to sjednocení?

V matematice se jako sjednocení dvou nebo více množin označuje taková množina, která obsahuje každý prvek, který se nachází alespoň v jedné ze sjednocovaných množin, a žádné další prvky. Sjednocení množin A a B se označuje symbolem A ∪ B.

By Besse Sargetakis

Co to je prvek? :: Jak se stát řidičem Uber?
Užitečné odkazy