Domovská stránka > C > Co Je To Internetova Síť?

Co je to internetova síť?

Internet je celosvětový systém navzájem propojených počítačových sítí, ve kterých mezi sebou počítače komunikují pomocí rodiny protokolů TCP/IP.

Přečtěte si více

Související článek

Co je to internetová stránka?

Webová stránka je označení pro soubor dat, který se uživateli zobrazuje ve webovém prohlížeči. World Wide Web je součástí internetu, ale pouze ve formě hypertextu.

Můžete se také zeptat, jaké jsou služby na internetu?

Na Internetu existuje řada služeb ( www, e-mail, ftp., skype, ICQ,telnet aj...) stránek . Je to pouze jedna ze služeb Internetu. Internet se nerovná službě www.
Co je www1?
World Wide Web (WWW, zkráceně web, v doslovném překladu „světově rozsáhlá pavučina" nebo „celosvětová síť") je označení pro systém prohlížení, ukládání a odkazování dokumentů nacházejících se v internetu.

Pokud jde o toto, kde se bere internet?

Možná se někomu vkrádá otázka, kde je to „hlavní" centrum připojení k Internetu, odkud se pak vše šíří dál? Z výše popsaného ale vyplývá, že takové centrum neexistuje. Infrastruktura Internetu je decentralizovaná, což s sebou nese především výhodu v tom, že Internet jako takový je velmi obtížné vyřadit z provozu.
Můžete se také zeptat, co se dá delat na internetu?
Co dělat na internetu, když se nudím?
  • Čtěte si zprávy. Taková klasika, dá se to praktikovat už od rána, zjistíte, co se přes noc stalo nového.
  • Kontrolujte si poštu.
  • Sledujte, co dělají ostatní
  • Pište si a řešte věci.
  • Koukejte na videa.
  • Hrajte hry.

Související článek

Co je to internetová doména?

Slovo doména je zkratka. Internet má jedinečnou adresu. Lze ji zadat přímo do webového prohlížeče a lze ji použít i jako e-mailovou adresu.

A co je ixp?

IXP je fyzickým místem, ve kterém si ISPs (Internet Service Providers) a CPs (Content Providers) vyměňují své datové toky. IXP snižuje společnostem náklady na zahraniční konektivitu.
Lidé se také ptají, co je to switch?
Síťový přepínač, častěji i v našem prostředí označovaný anglicky switch, je v informatice aktivní prvek v počítačové síti, který propojuje jednotlivé prvky do hvězdicové topologie. Přepínač obsahuje větší či menší množství síťových portů (až několik stovek), na něž se připojují síťová zařízení nebo části sítě.

Když to vezmeme v úvahu, kdo je v Česku považován za hlavního průkopníka internetu?

Hostem Interview Plus je investor a podnikatel Jiří Hlavenka, který byl u počátků internetu v Česku. Před 25 lety, 13. února 1992, se tehdejší Československo v posluchárně ČVUT poprvé připojilo k internetu, v pořadí jako 39. země světa.
Někdo se také může ptát, kdo platí internet?
Stejně tak není možné platit za používání Internetu jako takového - konkrétní financování všech jednotlivých součástí Internetu je záležitostí vzájemných dohod mezi konkrétními vlastníky těchto částí. Koncoví uživatelé proto za přístup k Internetu platí tomu, kdo jim jejich připojení zprostředkovává.

Co je to ARPANET?

Advanced Research Projects Agency NETwork (ARPANET) byla počítačová síť spuštěná 29. října 1969, která byla zárodkem toho, co dnes chápeme jako Internet. Odpojena byla v roce 1990.

By Richie Mcclaim

Kdo řídí internet? :: Jak dělíme operační systém?
Užitečné odkazy