Domovská stránka > C > Co Umí Umělá Inteligence?

Co umí umělá inteligence?

Umělá inteligence (anglicky artificial intelligence, AI) je obor informatiky zabývající se tvorbou strojů řešících komplexní úlohy například z oblastí logistiky, robotiky, zpracování přirozeného jazyka, či zpracování velkých objemů dat.

Přečtěte si více

Související článek

Jak vznikla umělá inteligence?

Klasická umělá inteligence nebyla tak snadno řešitelná jako živé organismy. Nová umělá inteligence se zrodila díky tomu, že se vědci zaměřili na napodobování živé přírody.

Navíc, jak se učí umělá inteligence?

Různé metody učení umělé inteligence. Dvě nejběžnější techniky, s jejichž pomocí vývojáři „cvičí" systémy strojového učení, je učení pod dozorem a bez dozoru. Při učení pod dozorem systém obdrží referenční údaje, s jejichž pomocí může v nových datech hledat podobné vzory. Učí se tak pomocí iterace, tj.
Někdo se také může ptát, co je to turingův test?
Turingův test (pojmenovaný podle svého tvůrce Alana Turinga, který jej prezentoval roku 1950) je pokus, který má za cíl prověřit, jestli se nějaký systém umělé inteligence opravdu chová inteligentně.

A další otázka, kde studium umělé inteligence?

Kde studovat?
  • Masarykova univerzita v Brně – Fakulta informatiky.
  • Západočeská univerzita v Plzni – Fakulta aplikovaných věd.
  • České vysoké učení technické v Praze – Fakulta elektrotechnická
A další otázka, co je to ai fotoaparát?
Aplikace Fotoaparát s umělou inteligencí

Jednou z největších výhod fotoaparátů v telefonech značky Xiaomi je možnost využití umělé inteligence (AI – artificial intelligence). Ta funguje tak, že aplikace pomocí algoritmů „pozná", co hodláte fotit, a podle toho nastaví vhodné parametry fotoaparátu.

Související článek

Co je to vrozená inteligence?

Inteligence je vrozený soubor schopností a nadání. Je to schopnost rozpoznat situaci, pochopit ji a rychle ji vyřešit. Lidé se dokážou orientovat ve všech situacích.

Kdy vznikla umela inteligence?

1956 - Dartmouthská konference: za zrození umělé inteligence ve smyslu, jak ji chápeme dnes je považován rok 1956, kdy se konala Dartmouthská konference.
Na čem závisí inteligence?
Nakolik inteligence skutečně souvisí s učením, vědomím, symbolickým myšlením, sebeuvědomováním nebo algoritmickým systémem specifickým pro lidský mozek, je v rámci filozofie umělé inteligence ovšem stále diskutovaná otázka.

Co to je HDR fotografie?

HDR neboli vysoký dynamický rozsah (z angl. High Dynamic Range) představuje metodu umožňující zachytit detaily snímku v těch nejsvětlejších a nejtmavších místech. V podstatě je to fotografie skládající se z několika vrstev shodných, různě exponovaných fotografií.
A další otázka, jak fotit s xiaomi?
Pokud tedy chcete přiblížit něco na snímku, přepněte na hlavní snímač a raději zachyťte snímek v plné kvalitě. U testovaného Xiaomi 11T jde o nadstandardní 108Mpx snímač, díky čemuž je případné vyřezávání možné i bez ztráty kvality.

A co je to duální fotoaparát?

Duální fotoaparát je označení pro dva objektivy, které mají některé moderní telefony na jedné straně vedle sebe (ať už na přední či zadní straně). Díky tomu jsou schopny vytvořit snímek s malou hloubkou ostrosti – zjednodušeně řečeno s rozmazaným pozadím – podobně jako zrcadlové fotoaparáty.

By Forsta

Similar articles

  • Jak se projevuje inteligence?

    Intelektuální a rozumové schopnosti se vyznačují silnou představivostí, rychlým a pohotovým učením a dobrou pamětí. Používají nekonvenční pojmy a jazyk.

  • Co je to umělá inteligence?

    Umělá inteligence je schopnost strojů napodobovat lidské schopnosti. Technické systémy mohou využívat umělou inteligenci k řešení problémů a dosahování určitých cílů.

  • Jaké jsou hrozby umělé inteligence?

    Nevyužívání umělé inteligence by mohlo vést ke špatnému provádění významných programů, jako je Zelená dohoda pro Evropu, a také ke ztrátě konkurenční výhody oproti jiným regionům a hospodářské stagnaci EU.

Co je Beneficence? :: Co je USB 2?
Užitečné odkazy