Domovská stránka > C > Co Je Http Api?

Co je HTTP API?

API zajištuje funkci „rozhraní“ pro předávání dat mezi dvěma či více aplikacemi. REST k tomuto obecnému mechanizmu dodává sadu doporučení a omezení, které když API dodržuje, tak se může nazývat REST API.

Přečtěte si více

Související článek

Jaký je rozdíl mezi HTTP a HTTPS?

Hlavní rozdíl mezi nimi je v zabezpečení. Protokol TLS (Transport Layer Security) poskytuje tři vrstvy ochrany dat odesílaných přes internet.

Navíc, co to je rest?

Representational state transfer (REST) je cesta jak jednoduše vytvořit, číst, editovat nebo smazat informace ze serveru pomocí jednoduchých HTTP volání. REST (Representational State Transfer) – je architektura rozhraní, navržená pro distribuované prostředí.
Pokud jde o toto, co je to soap?
SOAP (původně Simple Object Access Protocol) je protokolem pro výměnu zpráv založených na XML přes síť, hlavně pomocí HTTP. Formát SOAP tvoří základní vrstvu komunikace mezi webovými službami a poskytuje prostředí pro tvorbu složitější komunikace.

Co je to WSDL?

WSDL (Web Services Description Language) je jazykem pro popis funkcí, jež nabízí tzv. webová služba, a dále pro popis vstupů a výstupů těchto funkcí (jinými slovy, co webová služba poskytuje a jak si o to říci). Jelikož webová služba v principu komunikuje protokolem SOAP, WSDL zpravidla popisuje SOAP komunikaci.
Jak volat webovou službu?
Webové služby mohou být volány prostřednictvím POST nebo GET metod protokolu HTTP ve spojení s protokolem SOAP. SOAP (Simple Object Access Protocol) slouží pro vzdálené volání procedur. Jedná se o specifikaci vytvořenou skupinou společností, mezi které se řadí i Microsoft a DevelopMentor.

Související článek

Co to je HTTP?

Hypertextový přenosový protokol je internetový protokol. Lze jej použít k přenosu hypertextových dokumentů. Verze 1.1 protokolu je definována v dokumentu RFC 2616.

Jak na API?

Jak API funguje

Externí stránka nebo aplikace, se kterou se chcete propojit, poskytuje kompletní seznam funkcí a popis dat, s nimiž lze pracovat. Popis je součástí dokumentace poskytovatele API. Na vás je, určit si, co všechno chcete z externí aplikace získávat nebo naopak, co budete do aplikace posílat.
Jak vytvořit API?
Získání klíče API:

Klikněte na rozbalovací nabídky projektů a vyberte nebo vytvořte projekt, pro který chcete přidat klíč API. Klikněte na tlačítko nabídky a vyberte možnost APIs & Services > Credentials. Na stránce Credentials klikněte na položku Create credentials > API key.

Můžete se také zeptat, co je to klíč api?

API klíč (API key), nebo-li přístupový kód, který bývá často registrovaný na Google účet klienta společně s dalšími službami jako je Google Analytics apod. Tento API klíč, který bylo do teď možné vytvořit na pár kliknutí zcela zdarma, nově bude možné získat nebo nadále používat, jen v případě dodržení nových podmínek.
A další otázka, co je aplikační rozhraní?
Co je to API rozhraní? Soubor postupů, funkcí, knihoven, protokolů a tříd, které umožňují dvěma aplikacím vyměňovat si mezi sebou data, a tedy komunikovat jednosměrně či obousměrně.

Jak funguje SOAP?

SOAP umožňuje zaslání XML zprávy mezi dvěma aplikacemi a pracuje tedy na principu peer-to-peer. Zpráva je jednosměrný přenos informace od odesílatele k příjemci, ale díky kombinování několika zpráv můžeme pomocí SOAPu snadno implementovat běžné komunikační scénáře.

By Rawley

Similar articles

  • Co je to HTTP a https?

    HTTPS je protokol v informatice, který umožňuje bezpečnou komunikaci v počítačové síti. Protokol využívá internet. Používá se pro komunikaci webového prohlížeče s webovým serverem.

Co je to webová služba? :: Jak zjistím pixely?
Užitečné odkazy