Domovská stránka > K > Kdo Má Nejvice Zubů?

Kdo má nejvice zubů?

Pásovec devítipásý (Dasypus novemcinctus Linnaeus, 1758) je druh savce z řádu chudozubých žijící zejména v Jižní Americe. Do tohoto řádu patří také lenochodi a mravenečníci. Ti ale mají skutečně jen několik zubů na rozdíl od pásovce, který může mít až přes sto zubů, což nemá ve světě savců obdoby.

Přečtěte si více

Související článek

Co nejvíce škodí očím?

Kouření škodí očím. Podle odborníků poškozuje všechny části oka více, než si kuřáci myslí. Kuřáci by neměli zanedbávat preventivní oční prohlídky, protože cigarety urychlují nástup očních onemocnění.

Následně, který živočich dosahuje největší hmotnosti?

Plejtvák obrovský (Balaenoptera musculus), v jiných jazycích známý jako modrá velryba (anglicky blue whale, německy Blauwal), je mořský savec z řádu kytovců. Jde o největšího současného žijícího živočicha a podle dosavadních informací i o největšího živočicha vůbec, alespoň z hlediska tělesné hmotnosti.
Jaké zvíře je savec?
Savci (Mammalia), dříve ssavci, jsou třída obratlovců, která se v současné době vyskytuje téměř po celém světě. Jejich hlavním spojovacím znakem je výživa mláďat produktem modifikovaných kožních žláz, tedy kojení mláďat (mléčné žlázy – latinsky mammae – odtud název Mammalia).

Pokud jde o toto, jaké zvíře je nejdéle těhotné?

Trochu to souhlasí - nejdelší březost mají slonice, až 22 měsíců, což zcela odpovídá velikosti mnohatunové matky i metrákového mláděte.
Co je nejpomalejší zvíře na světě?
Vůbec nejpomalejším savcem ze všech je živočich s příznačným názvem lenochod tříprstý (Bradypus tridactylus), který žije v tropických oblastech Jižní Ameriky.

Související článek

Který domácí spotřebič většinou odebírá nejvíce elektrické energie?

Vítězem soutěže se stal televizor. Spolu s chladničkou, která je obvykle kombinována s mrazničkou, se na celkové spotřebě domácnosti podílí 27 procenty. Pračka je na bronzové příčce.

A další otázka, jaké zvíře nemá nohy?

zvíře, které nemá nohy
otázka z křížovkyodpověďstav
zvíře, které nemá nohy na 3 písmenahadzkontrolováno
A další otázka, jaké je nejchytřejší zvíře na světě?
Nejchytřejší zvířata. DELFÍN používá nástroje a rafinované techniky společného lovu, ctí hierarchii ve skupinách a vyznačuje se extrémně dobrou pamětí. ŠIMPANZ si pamatuje obličeje a hierarchii ve skupině, učí se „vhledem", tedy pochopením, nikoli napodobováním.

Který pes je nejrychlejší?

V roce 1996 Guinnessova kniha světových rekordů jako nejrychlejšího psa uvedla chrta plemene saluki, který dosáhl rychlosti 68,8 km/h. O něco pomalejší než grejhaundi a saluki jsou pak vipeti. Z chrtů nejpomalejší jsou údajné afgánští chrti.
A jaké zvíře je nejmenší na světě?
Bělozubka nejmenší (Suncus etruscus) je savec z čeledi rejskovitých. Jde o nejmenšího známého savce podle hmotnosti. Nejmenší podle délky těla je netopýrek thajský (Craseonycteris thonglongyai).

Jak jsou velke velryby?

Dorůstá do délky 30 metrů a váží až 200 tun – plejtvák obrovský – největší nejen ze všech kytovců, ale ze všech živočichů vůbec. Obrem se už rodí. Novorozenec modré velryby, jak se plejtvákovi také říká, má hmotnost dospělého hrocha! Velrybí kojenec denně vypije 380 litrů mléka a přibírá zhruba 90 kg za den.

By Florie

Similar articles

Kolik lidí se jmenuje Nguyen? :: Jaké je největší suchozemské zvíře?
Užitečné odkazy