Domovská stránka > J > Jaké Je Největší Suchozemské Zvíře?

Jaké je největší suchozemské zvíře?

Slon africký (Loxodonta africana) je savec z řádu chobotnatců (Proboscidea). Je to největší suchozemský savec, který dorůstá výšky až 4 m.

Přečtěte si více

Související článek

Jaké jsou databázové systémy?

Microsoft SQL server je jedním z příkladů RDBMS.

Jaké zvíře je nejsilnější na světě?

V poměru ke své výšce je nejsilnějším zvířetem chrobák, který je schopen nadzvednout náklad 1115krát těžší, než je on sám. Je to stejné, jako kdyby průměrně vážící člověk zvedl 6 dvoupatrových autobusů plných lidí. I ti nejtrénovanější lidé umí zvednout maximálně trojnásobek své váhy.
Které zvíře je největším savcem?
Největším savcem dneška je zároveň také největší známý živočich všech dob, kytovec plejtvák obrovský (Balaenoptera musculus). Rekordmanem je pouze z hlediska hmotnosti, protože jeho maximální zjištěnou délku 33,6 metru hravě překonávalo několik druhohorních dinosaurů.

Které zvíře je nejrychlejší na světě?

Díky dokonalé aerodynamické stavbě těla se sokol stěhovavý pyšní titulem nejrychlejšího tvora na světě. Při střemhlavém letu mu byla naměřena rychlost 389 km za hodinu. Díky této rychlosti loví pouze ptáky v letu. Sokol stěhovavý je v ČR velmi vzácný.
Jaká je největší velryba?
Plejtvák obrovský neboli modrá velryba je největším žijícím živočichem, jaké kdy na planetě žilo. Dorůstá délky až 30 metrů a dosahuje váhy až 200 tun. Jeho srdce váží 180 kg, jazyk má 3 tuny a se 190 decibely patří plejtvák i mezi nejhlasitější zvířata na Zemi.

Související článek

Jaké jsou verze Windows?

První verze systému Windows 1.0 se začala široce používat až ve Windows 95. Současné klientské verze systému Windows 8.1 jsou Windows 10 a Windows 11. Serverové verze jsou Windows Server 2008 a 2012.

Můžete se také zeptat, kdo má nejdelší ocas?

Žirafa má i nejdelší ocas v poměru k tělu. Tvoří skoro půlku těla a je dlouhý až 2,7 metru.
Když to vezmeme v úvahu, jaké zvíře má největší uši?
V absolutním měřítku má největší uši slon jihoafrický (Loxodonta africana africana) má i největší uši ze všech, jeden boltec váži až 84 kg a je ve svém nejširším bodu vzdálen od hlavy až 150 cm.

Můžete se také zeptat, které zvíře je nejnebezpečnější na světě?

Ano, nejnebezpečnějšími zvířaty světa jsou komáři. Jejich bodavě sací ústní ústrojí samo o sobě samozřejmě člověka nezahubí. Může však na něj přenést tropické smrtelné nemoci, především malárii a horečku dengue. Komáři žijí na všech kontinentech kromě Antarktidy a ročně způsobí asi 750 000 úmrtí.
Jaké je nejhloupější zvíře na světě?
Lenochodi považují své končetiny za větve stromů. Proč jsou považováni za hloupé: Nikdy se nenaučili vylučovat ve větvích, proto jednou týdně (až měsíčně) sestoupí k úpatí stromů, aby vykonali potřebu. Po zemi se spíše vlečou, než chodí.

Když to vezmeme v úvahu, kolik lidí zabije hroch?

Hroši: až 200 lidských obětí ročně

Hroch, coby na první pohled pohodář, ročně zabije na 200 osob. To je víc, než kolik mají na svědomí lvi, sloni, levharti, buvoli a nosorožci dohromady. Právě o nich mnoho turistů a cestovatelů smýšlí jako o nejnebezpečnějších zabijácích. Skutečné nebezpečí ale číhá v bahně.

By Onfroi

Similar articles

Kdo má nejvice zubů? :: Kdo rozluštil klínové písmo?
Užitečné odkazy