Domovská stránka > J > Jaké Je Nejrychlejší Zvíře Na Zemi?

Jaké je nejrychlejší zvíře na Zemi?

Gepard štíhlý (Acinonyx jubatus) je kočkovitá šelma, známá jako nejrychlejší suchozemské zvíře. Je to štíhlé dlouhonohé zvíře se žlutavým, černě skvrnitým kožichem. Žije především na savanách Afriky, malá populace přežívá i v Asii. Může vyvinout rychlost okolo 100 km/h a vyniká především ve schopnosti měnit akceleraci.

Přečtěte si více

Související článek

Jaké jsou databázové systémy?

Microsoft SQL server je jedním z příkladů RDBMS.

Lidé se také ptají, kdo je nejrychlejší na světě?

Usain St. Leo Bolt (* 21.
Usain Bolt
Rodné jménoUsain St. Leo Bolt
Narození21. srpna 1986 (35 let) Sherwood Content, Trelawny Parish
StátJamajka
Výška195 cm
Pokud jde o toto, jaké je nejpomalejší zvíře na světě?
Vůbec nejpomalejším savcem ze všech je živočich s příznačným názvem lenochod tříprstý (Bradypus tridactylus), který žije v tropických oblastech Jižní Ameriky. Kdybyste ho potkali na zemi, museli byste se hodně snažit, abyste ním dokázali „držet" krok. Pohybuje se totiž průměrnou rychlostí 0,11 – 0,16 km/h (tj.

A další otázka, jaký je nejsilnější zvíře na světě?

Nejsilnější suchozemské zvíře na světě – slon – unese pouze 1,7násobek. Ale celkově unese až 270 kilogramů. Gorily unesou až 10násobek, a orel korunkatý až 4násobek.
Pokud jde o toto, jak rychle dokáže běžet gepard?
Největší rychlost, jíž tam během desítek pozorování gepard dosáhl, byla „jen" 96 km/h. Na tuto rychlost dokáže zrychlit za pouhé tři sekundy. Gepardí sprint má ale značnou nevýhodu – spotřebovává příliš energie a šelma v něm tedy vydrží jen necelých 60 sekund.

Související článek

Jaké jsou verze Windows?

První verze systému Windows 1.0 se začala široce používat až ve Windows 95. Současné klientské verze systému Windows 8.1 jsou Windows 10 a Windows 11. Serverové verze jsou Windows Server 2008 a 2012.

Kolik bezi Usain Bolt?

Oficiálně změřená maximální rychlost při sprintu je 44,72 km/h u mužů (Usain Bolt, 2009) a 39,56 km/h u žen (Florence Griffith Joynerová, 1988). Hranicí světové extratřídy je tradičně bariéra 10 sekund u mužů a 11 sekund u žen.
Kdo je nejrychlejší fotbalista?
Se zajímavou statistikou přišel renomovaný italský deník Gazzetta dello Sport, který zveřejnil tabulku nejrychlejších fotbalistů za sezonu 2019/20. Na prvním místě se objevila kometa uplynulého fotbalového ročníku, Kanaďan Alphonso Davies. Teprve 19letý křídelník uhranul v dresu Bayernu Mnichov fotbalovou veřejnost.

Které zvíře se dožívá nejvyššího věku?

Antarktická houba Cinachyra Antarctica se dožila 1550 let, škeble Arctica Islandica více než 400 let. Nejdéle žijícím obratlovcem je želva obrovská, která se dožívá více než 200 let. Nejdéle žijícím savcem je velryba grónská (až 200 let). Dlouhověký je i slon, který se dožívá až 70 let.
Které zvíře je nejnebezpečnější na světě?
Ano, nejnebezpečnějšími zvířaty světa jsou komáři. Jejich bodavě sací ústní ústrojí samo o sobě samozřejmě člověka nezahubí. Může však na něj přenést tropické smrtelné nemoci, především malárii a horečku dengue. Komáři žijí na všech kontinentech kromě Antarktidy a ročně způsobí asi 750 000 úmrtí.

Co je nejjedovatější zvíře na světě?

Nevelká medúze podobná čtyřhranka Fleckerova (Chironex fleckeri) z vod při severoaustralském pobřeží je mnohými zoology považována za nejjedovatějšího živočicha světa. Poleptání jejími žahavými vlákny je nesmírně bolestivé a způsobuje ochrnutí a šok, který může vést až k smrti.

By Griswold Guerrieri

Similar articles

Které zvíře je nejtěžší na světě? :: Jaká slova dala čeština světu?
Užitečné odkazy