Domovská stránka > J > Jak Se Násobí Zlomek?

Jak se násobí zlomek?

Při násobení zlomků tedy prostě vynásobíme čitatele prvního zlomku a čitatele druhého zlomku a dostaneme výsledný čitatel, podobně pro jmenovatele: a b ⋅ c d = a ⋅ c b ⋅ d \frac{a}{b}\cdot \frac{c}{d} = \frac{a\cdot c}{b\cdot d} ba⋅dc=b⋅da⋅c.

Přečtěte si více

Související článek

Co je to zlomek?

Zlomek je částí téhož celku. Jednotlivé stejně velké části jsou dělením celku. Tyto části nemůžeme vyjádřit zlomkem, pokud nemáme jednu věc rozdělenou na stejně velké části. Celek je rozdělen na stejně velké části.

Když to vezmeme v úvahu, co je to desetinná čísla?

Desetinné číslo je způsob zápisu čísla pomocí celé části a desetinné části oddělené desetinnou čárkou (v anglosaském světě desetinnou tečkou – tento způsob zápisu je často používaný ve výpočetní technice, bez ohledu na jazyk), například 1,5 nebo 122,35.
Co je to prázdná množina?
Prázdná množina je v matematice množina, která neobsahuje žádné prvky. Značí se obvykle symbolem přeškrtnuté nuly , někdy psané též jako , popř. ∅, anebo symbolem prázdných množinových (složených) závorek {}.

Následně, co to je průnik?

V matematice se jako průnik dvou nebo více množin označuje taková množina, která obsahuje pouze ty prvky, které se nalézají ve všech těchto množinách. Průnik množin A a B se označuje symbolem A ∩ B.
Někdo se také může ptát, jak se značí celá čísla?
Celá čísla je množina, která obsahuje čísla, -3, -2, -1, 0, 1, 2, 3, Množinu obvykle značíme písmenem Z, se zdvojenou prostřední čárou: ℤ, z německého „Zahlen" (čísla). Celá čísla je nekonečná a spočetná množina.

Související článek

Jak se Odmocnuje zlomek?

Čitatele a jmenovatele jednoduše vydělíme dvěma a získáme celkový součet.

Jak se značí přirozená čísla?

Přirozená čísla je množina, která obsahuje kladná celá čísla 1, 2, 3, 4, Tuto množinu obvykle značíme pomocí písmene N se zdvojenou první nožkou, takto: ℕ. Je to z anglického „naturals". Někdy předpokládáme, že množina přirozených čísel obsahuje i nulu.
Jak se počítá dělení zlomku?
Dělení dvou zlomků je to samé jako násobení prvního zlomku převrácenou hodnotou toho druhého. V prvním kroku si přepíšeme druhý zlomek na jeho převrácený tvar (jen přehodíme čitatel a jmenovatel). Poté vynásobíme oba čitatele spolu a oba jmenovatele spolu. A nyní již máme výsledek.

Lidé se také ptají, jak se počítá složený zlomek?

Zlomek je jinak zapsaná operace dělení. Hodnotu zlomku vypočteme tak, že vydělíme čitatel jmenovatelem. Existuje i složený zlomek, což není nic jiného, než zlomek, který má v čitateli či jmenovateli další zlomek. Všechny tři zlomky mají stejnou hodnotu.
Co je to racionální strava?
Racionální výživa je výživa, která odpovídá potřebám organismu z hlediska kvantity i kvality. Představuje významný krok primární prevence řady chorob. Vychází z vědeckých poznatků a respektuje zvyklosti jednotlivých zemí.

Pokud jde o toto, co je to racionální dieta?

Racionální dieta představuje zdravý způsob stravování bez velkého množství tuků, jednoduchých cukrů, nevhodných potravin a rozhodující je způsob přípravy pokrmů. Strava by měla být smíšená, pestrá a střídmá s vyváženým poměrem základních živin, vitamínů a minerálních látek.

By Pliam

Jaká jsou rizika sociálních síti? :: Co je to racionální číslo?
Užitečné odkazy