Domovská stránka > K > Kde Si Zaregistrovat Doménu?

Kde si zaregistrovat doménu?

Registraci domény provedete prostřednictvím některého z registrátorů. Jejich seznam je uvedený na stránkách sdružení cz. nic, které je zároveň správcem národní domény . cz.

Přečtěte si více

Související článek

Jak zjistit doménu?

Centrální registr českých domén se nazývá CZNIC a najdete ho na adrese nic.cz. Pokud do vyhledávacího pole zadáte hledanou doménu, ve výsledku se zobrazí, kdo je jejím držitelem. Po kliknutí na něj se zobrazí podrobnější informace.

Někdo se také může ptát, kdo je majitel domény?

Držitelem domény je vždy ta osoba nebo organizace, které je uvedena v databázi „továrny" (centrálního registru) a je vždy tvořena jménem, emailovou adresou a dalšími údaji. Toto je velmi důležité! Něco jiného je to, kdo se o doménu stará prostřednictvím svého účtu u registrátora.
Jak skrýt majitele domény?
Tyto pravidla určuje nic.cz přechodem k jiné společnosti situaci nevyřešíte. Pokud chcete anonymní doménu, tak pak jedině zvolit generickou a nebo . eu, která dovoluje skrytí jména (neskryjete však email).
...
Toto ověření má 3 fáze:
  1. Ověří se email.
  2. Ověří se telefon.
  3. Ověří se korespondenční adresa.

Můžete se také zeptat, jak si koupit vlastní doménu?

Domény nehledejte v regálech v obchoďáku, stejně jako z nich nedělejte vědu. Kupují se (neboli registrují se) přes internet na stránkách poskytovatelů domén. Například Forpsi.com nebo Wedos.cz kde nakupuji i já. Nebo Cesky-hosting.cz/domeny.
Navíc, jak vybrat název?
Jednoduché je zpravidla lehce zapamatovatelné a naopak lehce zapamatovatelné je většinou jednoduché. Ideální název má být jednoslovný o délce 5 až 10 písmen. Většina značek bude toto pravidlo opravdu splňovat. Například: Google, Škoda, Mountfield, Kaufland a další.

Související článek

Jak se zaregistrovat na Minecraft?

Pokud si stáhnete spouštěč, hra vás nejprve vyzve k přihlášení. Není to těžké. Musíte zadat e-mail a heslo, které jste použili při registraci. Pokud nechcete tento krok opakovat, můžete zaškrtnout políčko Zůstat přihlášeni.

Jak vymyslet jméno pro blog?

Pokud obsah blogu názvu odpovídá (oficiální blog firmy či produktu, ryze osobní web člověka), je to asi nejlepší volba. Přesmyčka, slovní hříčka, zkratka a složenina obsahující jméno autora, firmy či produktu. Hodí se v případě, že samotné jméno zní příliš obyčejně, nebo ho nechcete tolik zdůrazňovat.
Jak vybrat název webové stránky?
Čím kratší název domény zvolíte, tím lepší. Příliš dlouhá doména rovněž dává příležitost různým omylům, překlepům a nedorozuměním. Kratší název se lépe pamatuje, dobře se vejde na propagační materiály a snáze se sděluje rozhovorem.

Jak vymyslet název eshopu?

Je dobře zapamatovatelný a vyslovitelný? Čím delší název, tím více na zapamatování pro zákazníka a tím hůř pro vás. Ideální název by měl mít maximálně 12 písmen a doména by měla obsahovat nejvíce 2 slova. Myslete také na výslovnost.
A další otázka, co to je doména?
Slovo „doména" je zkratka, správně bychom měli říkat „doménové jméno". Je to unikátní adresa na internetu. Používá se tak, že se přímo píše do internetového prohlížeče (např.) a také tvoří část emailové adresy za @ (např.)

Kdy byla doména Registrovana?

Výsledkem vyhledání jsou souhrnné informace o doméně, ve kterých se dozvíme, kdy byla doména registrována – „Registrace od:", nebo kdy doména expiruje (datum, do kdy majitel domény musí zaplatit udržovací poplatek na další rok). V našem případě doména expiruje . Domény CZ je možné prodloužit až na 10 let.

By Garreth

Similar articles

Jak nemůžu pojmenovat dítě? :: Co znamená přeregistrovat doménu?
Užitečné odkazy