Domovská stránka > C > Co Znamená Komprese Souborů?

Co znamená komprese souborů?

Komprimované (zazipované) soubory zabírají menší místo a dají se rychleji převádět do jiných počítačů než nekomprimované. Ve Windows můžete pracovat s komprimovanými soubory a složkami stejným způsobem jako s nekomprimovanými. Sloučením několika souborů do jedné složky zip můžete jednodušeji sdílet skupinu souborů.

Přečtěte si více

Související článek

Co znamená povolit cookies?

Propojují uživatele webu se sociálními sítěmi. Soubory cookie pomáhají přizpůsobit reklamu. Aby je webové stránky mohly používat, musí uživatel s jejich použitím souhlasit. Pracují na stránkách jednotlivých návštěvníků.

Jak komprimovat soubory?

1. Soubory lze komprimovat i pomocí vestavěného nástroje přímo ve Windows. Stačí kliknout pravým tlačítkem myši na soubor, zvolit „Odeslat" a následně vybrat možnost „Komprimovaná složka (Metoda ZIP)".
Co se stane při kompresi dat?
Úkolem komprese dat je zmenšit datový tok při jejich přenosu nebo zmenšit potřebu zdrojů při ukládání informací. Obecně se jedná o snahu zmenšit velikost datových souborů, což je výhodné pro jejich archivaci nebo pro přenos přes síť s omezenou rychlostí (snížení doby nutné pro přenos).

Kde se komprese dat používá?

Používá se tam, kde je možné ztrátu některých informací tolerovat a kde nevýhoda určitého zkreslení je bohatě vyvážena velmi významným zmenšením souboru. Používá se pro kompresi zvuku a obrazu (videa), při jejichž vnímání si člověk chybějících údajů nevšimne nebo si je dokáže domyslet (do určité míry).
Navíc, jak komprimovat obrázky?
Komprese jednotlivých obrázků
  1. Se souborem otevřeným v aplikaci Microsoft Office vyberte obrázek nebo obrázky, které chcete komprimovat.
  2. Po kartou Nástroje obrázku klikněte na kartě Formát ve skupině Upravit na Komprimovat obrázky.

Související článek

Co znamená řazení u vypínače?

Řazení je technický elektrotechnický termín, který definuje vnitřní uspořádání strojního zařízení spínače. Případně se tím rozumí provedení kontaktů. Pro každou posloupnost v elektrickém obvodu existuje specifické použití.

A jaký rozdíl je mezi ztrátovou kompresi a bezztrátovou kompresi?

Bezeztrátová komprese (bezeztrátová komprimace, též neztrátová, bezztrátová) je jeden ze dvou základních přístupů ke kompresi dat. Jedná se o algoritmy, které dovolují přesnou zpětnou rekonstrukci komprimovaných dat, na rozdíl od ztrátové komprese, kde se to záměrně neděje.
Někdo se také může ptát, jak zmenšit pdf zdarma?
Online nástroj aplikace Acrobat pro kompresi PDF vytvoří soubor optimalizované velikosti na základě očekávané kvality obrázků, písem a dalšího obsahu souboru. Stačí jen přetáhnout soubor PDF do nástroje pro kompresi PDF výše a aplikace Acrobat zmenší velikost souboru, aniž by se snížila kvalita.

A další otázka, jak zmenšit soubor pdf?

Možnost zmenšení velikosti souboru jedním kliknutím
  1. Otevřete dokument PDF v aplikaci Acrobat DC.
  2. Zvolte možnost Soubor > Zmenšit velikost souboru nebo Komprimovat PDF. Poznámka:
  3. Vyberte umístění pro uložení souboru a klikněte na možnost Uložit. Aplikace Acrobat DC zobrazí zprávu o úspěšném zmenšení velikosti PDF.
A jak zazipovat soubor a odeslat emailem?
Stačí v průzkumníku souborů označit myší jeden nebo více souborů, které chcete zazipovat. Klikněte na ně pravým tlačítkem a myší přejeďte na pole Odeslat. V otevřené nabídce pak stačí vybrat možnost Komprimovaná složka (metoda ZIP), počkat, než se vytvoří zip soubor, který poté pojmenujete, a máte hotovo.

Co je dekomprese dat?

Dříve zkomprimované tabulky a fragmenty je možné dekomprimovat. Dekomprese tabulky nebo fragmentu deaktivuje kompresi pro nové operace vložení a aktualizace, dekomprimuje všechny zkomprimované řádky, deaktivuje slovník komprese a přidělí nové stránky řádkům, které se již nevejdou na původní stránky.

By Pollard Hirata

Similar articles

  • Co to znamená x64?

    x64 je termín, který označuje 64bitové procesory. Pojem bit znamená buď 1, nebo 0. Počet bitů je počet jedniček a nul, které může počítačový procesor použít ke komunikaci instrukcí a přiřazení adres paměti.

  • Co znamená zkratka CTRL F?

    V jednoduchém průzkumu zjistili, že 90 % uživatelů nezná klávesovou zkratku, která se používá k vyhledávání informací na stránce v mnoha různých aplikacích, a to i v různých operačních systémech.

  • Co to znamená BIM?

    Building Information Modeling nebo také Building Information Management je zkratka anglického termínu. Do češtiny se obvykle překládá jako Informační modelování budov. Takzvané digitální dvojče budovy vzniká v procesu spolupráce specialistů.

  • Co znamená zkratka cis?

    Lidé, jejichž pohlavní identita odpovídá pohlaví, které jim bylo přiděleno při narození, se označují jako cisgender. Není to totéž co termín trans.

  • Co to znamená CSS?
  • Co znamená znacka NFC?
  • Co znamená NFC u Huawei?
  • Co znamená SPF 50?
Jak komprimovat soubory? :: Kolik stojí e-knihy?
Užitečné odkazy