Domovská stránka > C > Co Je To Směrovač Router?

Co je to směrovač router?

Router (směrovač) je v počítačových sítích aktivní síťové zařízení, které procesem zvaným routování přeposílá datagramy směrem k jejich cíli. Routování probíhá na třetí vrstvě referenčního modelu ISO/OSI (síťová vrstva).

Přečtěte si více

Související článek

Co je to switch a router?

Směrovač je z netechnického hlediska zařízení, které propojuje dvě sítě. Přepínač slouží k propojení počítačů do místní sítě. Různé funkce směrovačů a přepínačů si lze představit jako silnice spojující všechna města ve státě a jako hraniční přechody spojující různé země.

A další otázka, jaký router?

Pokud nevíte, jaký wifi router do rodinného domu, pak vám můžeme jedině doporučit router TP-Link Archer C20 AC750. Tento router vám nabídne novou generaci standardu Wi-Fi 802.11ac, který navíc nabídne zpětnou kompatibilitu se starším ale stále nejpoužívanějším standardem 802.11n.
Jaký je rozdíl mezi switchem a routerem?
Tím se router liší vlastně i od switchů, které přeposílají data pouze v rámci jedné sítě. Velmi laicky řečeno, switche v počítačových sítích fungují asi podobně jako například silnice spojující města na území nějakého státu, zatímco routery fungují spíše jako hraniční přechody, které propojují sousední státy.

Jak si vybrat WiFi?

Před výběrem routeru je nutné vědět, jaký typ připojení doma máte, nebo budete mít. Také je důležité vědět, jak velkou plochu chcete pokrýt signálem a zda budete používat router jen na připojení k internetu, nebo chcete i sdílet data po domácí síti, hrát hry, streamovat videa ze zabezpečovacích kamer a podobně.
Následně, jaký wifi modem?
Nejlepší modemy dle hodnocení a recenzí uživatelů
PořadíNázevHodnocení
1.ZTE H267A79 % Počet recenzí: 132
2.Huawei USB LTE E3372H88 % Počet recenzí: 5
3.ZTE H168N96 % Počet recenzí: 4
4.O2 Smart Box 18624259 % Počet recenzí: 7

Související článek

Co to je router?

Počítačovou síť vytvářejí směrovače. Bez přístupu k internetu propojuje počítače mezi sebou. Počítačovou síť lze vytvořit pomocí jednoho zařízení, které umožňuje připojení k internetu.

Jak připojit wifi router?

Jediné dva kabely, které budete muset natrvalo zapojit, jsou napájecí (zapojte podle návodu) a kabel ze zásuvky od vašeho internetového poskytovatele. Ten zapojte do zdířky označené jako WAN, někdy také Internet. Než nastavíte bezdrátovou síť, bude potřeba k routeru připojit kabelem také počítač nebo notebook.
Když to vezmeme v úvahu, co je to bezdrátový směrovač?
Bezdrátový směrovač umožňuje připojit počítač k síti pomocí radiového signálu místo kabelu. Existuje několik různých typů technologií bezdrátové sítě, mezi které patří 802.11a, 802.11b, 802.11g, 802.11n, 802.11ac a 802.11ax.

Jak vypada router?

Podívejme se nejprve, jak vypadá typický router. Je to taková krabička s jednou nebo více anténami, vpředu bývá několik indikačních diod, které ukazují, jestli je zapnutý, jde do něj signál z internetu a funguje wifi. Na zadní straně pak je několik zdířek a vypínačů.
Jaký router je nejlepší?
Testy WiFi routerů 2021 – vítěz testu nejlepší WiFi routery
  • Asus RT-AX88U – 5GHz, 4xLAN, více... – hodnocení 1,5.
  • Netgear R8000P-100EUS – 2,4/5GHz, 4xLAN, více... – hodnocení 1,8.
  • Synology RT2600ac – 2,4/5GHz, 4xLAN, více... – hodnocení 2,0.
  • TP-Link Deco M9 Plus – 5GHz, 4xLAN, více... – hodnocení 2,0.

Jak vybrat router Datart?

Hned při výběru routeru byste také měli zohlednit, do jak velkého a komplikovaného prostoru ho budete umísťovat. Nejspíš bude nejrozumnější otestovat reálně kvalitu signálu a až poté řešit špatně pokrytá místa, ale pokud víte, že chcete zasíťovat např.

By Frisse

Similar articles

Jak si vybrat modem? :: Jaký je nejlepší DNS?
Užitečné odkazy