Domovská stránka > J > Jakou Značku Základní Desky?

Jakou značku základní desky?

Co se tedy týče hlavních výrobců základních desek ATX pro desktopové počítače, máme tu celkem 5 hlavních: velkou čtyřku ASRock, Asus, Gigabyte, MSI a pak Biostar.

Přečtěte si více

Související článek

Jakou zvolit verzi Windows 32 bit nebo 64 bit?

Klikněte na tlačítko Start a poté na počítač a vlastnosti. V okně s informacemi o systému se zobrazí verze operačního systému.

Můžete se také zeptat, jak zkontrolovat procesor?

To, zda procesor, počítač, celý systém a komponenty fungují spolehlivě, může ale ověřit pomocí zátěžového testu. Pro toto testování použijte například volně dostupný program CPU Stability Test. Stačí rozbalit ZIP soubor do libovolného adresáře a spustit tento nástroj.
Jak zjistit výkon procesoru?
K získání rychlého přehledu o přibližném výkonu daného komponentu můžete využít stránek passmark.com. Do vyhledávače google napište název komponentu, například I5 4670K a připište passmark. Zjistíte, jak si stojí procesor I5 4670K v tomto benchmarku oproti například procesoru G2020.

Jak zjistit typ RAM v počítači?

Klikněte pravým tlačítkem myši na Start a následně volbu Systém. Zobrazí se informační okno O systému, kde v podsekci Specifikace zařízení u textu Nainstalovaná paměť RAM uvidíte, kolik GB máte v pc.
Můžete se také zeptat, co se zapojuje do základní desky?
Typická základní deska umožňuje zapojení procesoru a operační paměti. Další komponenty (např. grafické karty, zvukové karty, pevné disky, mechaniky) se připojují pomocí rozšiřujících slotů nebo kabelů, které se zastrkávají do příslušných konektorů.

Související článek

Co je definováno jako základní velikost Boxového modelu CSS?

Velikost boxuCSS určuje, zda se do šířky a výšky prvku započítává výplň a ohraničení. Výplň a rámeček nejsou zahrnuty do šířky. Existuje výchozí hodnota. Šířka a výška jsou určeny obsahem.

A další otázka, jak namontovat základní desku?

Instalace základní desky do počítače

Namontujte na základní desku procesor, chladič procesoru, paměti RAM, vložte část základní desky s konektory do příslušného otvoru na počítačové skříni a položte základní desku do prázdné počítačové skříně.
Jak správně zapojit základní desku?
Napájení desky elektrickou energií ze zdroje probíhá pomocí konektorů, které se zapojí do desky. Tyto konektory jsou 24-pinové (mnohdy zdroje mají 20-pinové plus k dopojení další konektor se 4 piny). Starší základní desky byly napájeny pouze 20-pinovým konektorem, kdežto novější jsou již všechny 24-pinovými konektory.

Někdo se také může ptát, jak se projevuje vadný zdroj pc?

Malý test na zjištění zda je Váš zdroj v PC v pořádku. Jednoduše překlenete na konektoru, který se zapojuje do základní desky - zelený a černý drát. Zapojíte zdroj do klasické sítě. Pokud se rozběhne ventilátor měl by být váš zdroj v pořádku.
Jak vypadá základní deska?
Liší se například tím, že přímo k desce jsou připojeny různé vstupně-výstupní konektory. Tím se jednak snížil počet kabelů ve skříni a také se usnadnila montáž počítače. Rozměry základní desky formátu ATX jsou 305 x 244 mm a prostor pro různé konektory má mít velikost 158,75 x 44,45 mm.

Co dělat když mi zamrzne počítač?

Jakmile počítač zamrzne, stiskněte a držte pravou klávesu CTRL + 2x po sobě stiskněte klávesu SCROLL LOCK . Dojde k vyvolání modré obrazovky (BSOD). Po následném restartování počítače naleznete soubor MEMORY. DMP s úplným výpisem operační paměti ve složce C:\Windows.

By Finnegan Malowney

Similar articles

  • Jakou klavesnici na Android?

    Na Gboardu se píše pohodlně a nabízí také slušné možnosti přizpůsobení - nejen možnost upravovat oblíbené klávesy, ale v aplikaci najdete také mnoho motivů a podobně, stejně jako tmavý režim. Stěžejní funkcí je implementace vyhledávače.

  • Jakou VPN zdarma?

    Lídrem v tomto segmentu je aplikace, která nabízí bezplatné a neomezené VPN. Hlavní funkcí je jedna z nejrychlejších VPN. Pokud jsou k dispozici sítě s vyšší rychlostí, automaticky se připojí.

  • Jakou platební kartu?

    Je lepší mít kreditní nebo debetní kartu? Osobní účet s debetní kartou poskytuje majiteli okamžitý přístup k jeho penězům. Zůstatek na běžném účtu je přímo ovlivněn finančními transakcemi s kartou. Nemůžete se dostat do deficitu, pokud nemáte kontokorentní úvěr.

  • Jakou DVD mechaniku?

    Jednou z nejprodávanějších externích DVD mechanik je mechanika od společnosti Asus. Má jednoduché napájení. Přestože umí číst disky CD a DVD, může na ně díky možnosti vypalování také zapisovat.

  • Jakou frekvencí procesoru?
  • Jakou znacku grafické karty?
  • Jaká je základní jednotka v informatice?
  • Jakou integrovanou grafiku?
Jak zjistím Windows 11? :: Jak zjistit verzi chipsetu?
Užitečné odkazy