Domovská stránka > J > Jak Zjistit Verzi Chipsetu?

Jak zjistit verzi chipsetu?

Nástroj Systémové informace ve Windows

Vyvoláte ho pomocí stisku kláves [Windows]+[R] a příkazu »msinfo32«. Příkaz potvrdíte klávesou [Enter]. Příkaz »msinfo32« můžete napsat také do pole pro hledání.

Přečtěte si více

Související článek

Jakou zvolit verzi Windows 32 bit nebo 64 bit?

Klikněte na tlačítko Start a poté na počítač a vlastnosti. V okně s informacemi o systému se zobrazí verze operačního systému.

Jak vybrat správnou základní desku?

Výběr základní desky by se primárně měl orientovat podle zvoleného procesoru, operační paměti a množství slotů pro zapojení dalších komponentů, jako jsou grafická karta, pevný disk apod. S tím souvisí také plánované využití.
Můžete se také zeptat, jak zjistit typ procesoru?
Stisknutím kombinace kláves CTRL + SHIFT + ESC otevřete Správce úloh. Vyberte kartu výkon a podívejte se, kolik jader a logických procesorů váš počítač používá.

Následně, jak ozivit zakladni desku?

DualBIOS totiž spočívá v tom, že BIOS je na základní desce zdvojen a druhý BIOS je v podstatě záloha prvního. V případě, že aktualizace selže, můžete použít záložní BIOS a zkopírovat obsah na hlavní čip. Provedete to tak, že počítač vypnete a vypínací tlačítko budete po dobu deseti sekund držet.
Pokud jde o toto, jak se projevuje vadny procesor?
Po startu PC chvíli běžel, ale pak i po menší zátěži se PC vypnul. Jenže mnohdy vadné kondenzátory (nafouklé) v okolí procesoru nasimulují jeho poruchu.

Související článek

Jak zjistit co je na SD kartě?

Pokud na domovské obrazovce stisknete tlačítko nabídky, vyberte nastavení z nabídky. To se může jmenovat jinak, například Paměť telefonu nebo podobně. Zde se zobrazuje celkové a volné místo ve vnitřní paměti telefonu.

Navíc, jak zjistit typ procesoru v mobilu?

CPU-Z si můžete stáhnout na trhu Google Play. S tím nebudete mít problémy. Po stažení a instalaci aplikace ji spusťte. Otevře se před vámiKarta SOC, která obsahuje všechny druhy informací o procesoru, včetně jeho frekvence.
Jak zjistit co je v PC?
Otevřete nabídku Start. Zadejte na klávesnici, popřípadě vyhledejte položku Ovládací panely. V okně Ovládací panely vyhledejte odkaz Systém a zabezpečení a klepněte na něj. Po zobrazení stejnojmenného okna vyhledejte a následně klepněte na odkaz Systém nebo na odkaz Zobrazit velikost paměti RAM a rychlost procesoru.

Co to je chipset?

Čipová sada (chipset) je hlavní logický integrovaný obvod základní desky. Jeho úkolem je řídit komunikaci mezi procesorem a ostatními zařízeními. V obvodech čipové sady jsou integrovány řadiče těchto zařízení, které řídí jejich činnost pomocí řídících signálů, jež se přenášejí po sběrnici (vodivé propojení).
Jaký procesor do základní desky?
Vyberte si stranu – Intel nebo AMD

První dílek skládanky, kterou musíte při výběru základní desky vyřešit je. Jaký procesor použijete? Klíčovými hráči jsou Intel a AMD, kteří mají široký sortiment procesorů počínaje nižší třídou přes střední až po špičkové procesory zaměřené na vysoké přetaktování.

Můžete se také zeptat, jak vybrat základní desku alza?

Při výběru základní desky (anglicky motherboard) je důležité věnovat pozornost zejména typu socketu základní desky, formátu a čipové výbavě. Právě tyto parametry patří mezi nejdůležitější a zajišťují kompatibilitu desky s procesorem, rozšiřujícími kartami i dalšími komponenty.

By Randolf Sitko

Similar articles

Jakou značku základní desky? :: Jak vytížit procesor?
Užitečné odkazy