Domovská stránka > J > Jak Se Zalamuje Text V Excelu?

Jak se zalamuje text v Excelu?

Na listu vyberte buňky, které chcete formátovat. Na kartě Domů klikněte ve skupině Zarovnání na Zalamovat text. (V desktopové Aplikaci Excel můžete také vybrat buňku a potom stisknout kombinaci kláves Alt + H + W.)

Přečtěte si více

Související článek

Jak vypočítat IRR v Excelu?

Intervalová návratnost je vrácena funkcí IRR. Pomocí vzorce můžete IRR převést na roční míru návratnosti.

Navíc, jak posunout text ve wordu?

Vyberte text, který chcete upravit. Přejděte na Domů a vyberte řádkování a mezery mezi odstavci > Možnosti řádkování v dolní části nabídky. Otevře se dialogové okno odstavec . Na kartě odsazení a mezery vyberte požadované možnosti a klikněte na OK.
Jak přesunout text ve Wordu?
Pro přesun je také možné použít klávesové zkratky. Označíme text, stiskneme klávesy CTRL + X. Přesuneme se na místo, kam bychom chtěli text přesunout. Klikneme do pracovní plochy a použijeme klávesovou zkratku CTRL + V.

Jak zarovnat text Indesign?

Vyberte odstavce, které chcete zarovnat. Z nabídky panelu Odstavec nebo ovládacího panelu zvolte Zarovnat na mřížku pouze první řádek. Na panelu Odstavec nebo na ovládacím panelu klikněte na tlačítko Zarovnat na mřížku účaří .
Jak psát do Odstavcu?
V práci je vždy nutné používat vždy jen jeden způsob, není přípustné oba způsoby navzájem kombinovat. Ať už je použit jakýkoliv styl odstavce, text by měl být vždy zarovnán od levého do pravého okraje, tj. zarovnán „do bloku" tak, aby pravý okraj nevytvářel „zubatý okraj".

Související článek

Jak se počítá v Excelu?

Pokud chcete do vzorce zadat funkci, musíte vybrat prázdnou buňku. Pokud chcete vypočítat celkové tržby, zadejte levou závorku a stiskněte enter.

A jak odrazit text?

Pokud chcete text zasuovat na střed s ohraničenou levou a pravou hranou (Ctrl+E), zvolte Na střed. Pokud chcete zarovnat text doprava s ohraničenou levou hranou (Ctrl+R), zvolte Doprava. Pokud chcete text zarovnat doleva i doprava a přidat mezeru mezi slova (Ctrl+J), zvolte Zarovnat do bloku.
Jak strukturovat text?
Aby čtenář poznal, jaké úrovně je ten který nadpis, jsou odlišně formátovány (velikost písma, font, odsazení, barva atd.) -- a to zpravidla tak, aby úrovňově vyšší nadpis byl výraznější než nižší; všechny nadpisy jsou pak výraznější než běžný text.

Lidé se také ptají, jak udělat odstavce ve slohu?

Je zvykem první řádek odstavce mírně odsadit, někdy se i vynechávají řádky mezi, aby bylo dobře vidět, kde odstavec začíná a kde končí. Téměř všechny slohové útvary vyžadují také nadpis, dejte si proto pozor, že ho máte – ačkoli se to zdá jako banalita, můžete mít problém, pokud na něj zapomenete.
Můžete se také zeptat, jak udělat mezeru mezi odstavci?
Pokud chcete změnit mezery mezi vybranými odstavci, použijte možnosti mezer na kartě Rozložení stránky:
  1. Vyberte odstavce, které chcete změnit.
  2. Klikněte na kartu Rozložení stránky a v části Mezery upravte vzdálenost před nebo za každým odstavcem klikáním na šipky nahoru nebo dolů v polích Před a Za.

Co se píše kurzivou?

- kurzívou mají být vyznačeny i „vědecké"obraty přejaté z latiny či řečtiny (jako např. ibid.) Proč je důležitý ohled na způsob odkazování na použitou literaturu a citování? Protože vede k mezinárodní srozumitelnosti těchto položek.

By Janessa

Similar articles

Jak zarovnat text pod sebe? :: Jak Zarovnať text do bloku?
Užitečné odkazy