Domovská stránka > C > Co Je Pro Raw?

Co je pro RAW?

Raw nebo-li také živá strava, syrová strava či vitariánství vychází z myšlenky, že tepelně upravená strava výrazně ztrácí své výživové hodnoty. Raw food je strava, která neprošla tepelným zpracováním, tj. teplotou nad 45 °C. Takováto strava je plná vitamínů, minerálů, živin a aktivních enzymů.

Přečtěte si více

Jak otevřít soubory RAW?

Chcete-li importovat obrazy camera raw do aplikace Photoshop, vyberte v aplikaci Adobe Bridge jeden nebo několik těchto souborů a klikněte na položky Soubor > Otevřít v programu > Adobe Photoshop CS5. (Můžete také v aplikaci Photoshop zvolit příkaz Soubor > Otevřít a procházením vybrat soubory aplikace Camera Raw.)
Co to je RAWu fotografie?
RAW (z anglického raw, což je surový, nezpracovaný) je soubor obsahující minimálně zpracovaná data ze snímače digitálního fotoaparátu. RAW není přímo souborový formát, ale spíše třída (či klasifikace) souborových formátů, protože každý výrobce implementuje jiný formát RAW souborů.

Následně, kdy fotit do raw?

Při focení svatby či vlastně jakékoli zakázky, za kterou dostanete zaplaceno nebo která se nedá opakovat, je RAW prostě jistota. Nejen v expozičně složitějších situacích, ale třeba i v obyčejném přechodu z venku dovnitř se může stát, že zapomenete na foťáku něco přenastavit a fotíte příliš tmavé fotky.
Když to vezmeme v úvahu, jak upravit fotky v raw?
V Adobe Camera RAW konvertoru lze otevřít třeba 80 RAW souborů najednou a ty následně bez čekání upravovat. Aniž by došlo k zaseknutí nebo dokonce výraznému vytížení počítače! Je to vyzkoušeno i na starém notebooku. Rozhodně tedy není nutné otevírat jeden RAW po druhém - lze jich otevřít a editovat víc najednou.

Někdo se také může ptát, co je raw kvalita?

RAW je bezeztrátový datový formát snímků nejvyšší kvality, který podporují především poloprofesionální a profesionální fotoaparáty. Tyto snímky lze pomocí speciálního softwaru detailně upravovat a ovlivňovat jejich podobu pomocí nastavení ostrosti, sytosti barev nebo kontrastů bez snížení výsledné kvality.
Proč fotit do RAW?
Výhody. Největší výhodou formátu RAW je, že si snímek dodatečně upravíte v počítači bez ztráty jeho kvality. V programech na úpravu fotografií můžete upravit vyvážení bílé barvy (White balance), kontrast, ostrost, barvy, svislice a další nastavení.

Jak převést RAW do JPG?

Pokud jste například u cizího počítače, do kterého nemůžete nic instalovat a potřebujete RAW fotografii převést do JPEG k dalšímu zpracování, můžete použít on-line převaděč. Otevřete webový nástroj Zamzar a vyberte soubory, které se mají převést pomocí »1 | Add files...« - stačí je i přetáhnout myší.
Když to vezmeme v úvahu, v čem otevřít raw fotky?
V současné době umožňuje Microsoft Camera Codec Pack otevřít obrázky ve formátu RAW pořízené více než 120 typy digitálních zrcadlovek. Soubory mohou s využitím aplikace Windows Live Fotogalerie po otevření rovněž uložit v jiném formátu (např. JPEG) a následně je upravovat.

Jak otevřít RAW ve Photoshopu?

Okno jen pro RAW

Stiskněte CTRL + O a vyberte snímek, jenž chcete upravit. Soubory ve formátu RAW se v aplikaci Photoshop otevřou nejprve ve zvláštním okně, kde ještě před jejich převodem můžete ovlivnit některý z jejich parametrů.

By Lillis Hooton

Jak otevřít RAW v GIMP? :: Jak dostat e-knihu do ctecky?
Užitečné odkazy