Domovská stránka > C > Co Je To Článek?

Co je to článek?

Článek je literární žánr, který v závislosti na svém obsahu může spadat do literárního stylu odborného či publicistického. Odborný článek patří ve své oblasti k jednomu z kratších stylů. Snaží se stručně a uceleně podat vědecké poznatky, a to s ohledem na možnosti adresáta.

Přečtěte si více

Související článek

Jak přeložit článek?

Pokud chcete stránku přeložit do jiného jazyka, musíte v telefonu nebo tabletu otevřít aplikaci Chrome. Ze seznamu jazyků vyberte požadovaný jazyk.

Jak editovat článek?

Editaci stránek Wikipedie, tedy upravování již existujících článků a dalších stránek, lze provádět dvěma způsoby: Využitím Vizuálního editoru, který umožňuje editovat stránku v podobě, v jaké se čte. Spouští se záložkou Editovat v horní části okna.
A jak zveřejnit článek z pískoviště?
Kliknout na liště nad stránkou pískoviště na rozbalovací menu a vybrat odkaz Přesunout. Z rozbalovací nabídky vybrat zvolený jmenný prostor (pro články je to (Hlavní)) a zadat název nového článku. Veškerý obsah je společně s historií stránky pískoviště přesunut na nově zvolený název.

Lidé se také ptají, jak si vytvořit vlastní wikipedii?

Založení nového článku

Založit nový článek je jednoduché. Nejsnazší je zadat název článku do vyhledávacího okénka vpravo nahoře a kliknout na ikonku lupy (případně udělat totéž tlačítkem Enter). Následně klikněte na červený odkaz ve větě „Můžete stránku vytvořit nebo požádat o její vytvoření".
Můžete se také zeptat, jak se dostat na wikipedii?
Obecně se dá říci, že pro potřeby Wikipedie stačí uvést rok narození bez přesného data. Kontakty jako email, telefonní číslo, icq apod.

Související článek

Jak napsat krátký článek?

Víte, pro koho píšete a jak napsat zajímavý a čtivý článek. Než začnete psát, měli byste vědět, komu je text určen. Vyberte si styl, kterým chcete psát. Při psaní stavíte pyramidu. Rozdělte text na více částí.

Někdo se také může ptát, co to znamená z?

ℤ označuje množinu celých čísel. z je běžné označení třetí neznámé. z je běžné označení pro komplexní proměnnou. z je označení třetí (prostorové) osy v kartézském souřadném systému.
Co je to na?
N/A nebo n/a je zkratka pro anglický výraz Not Available nebo Not Applicable (tedy nedostupné nebo neaplikovatelné). V češtině se používá v mluvené formě fráze nelze aplikovat (jako mnemotechnická pomůcka).

Co je to pahýl?

Pahýl je neúplně vyvinutý nebo po předešlém zranění zahojený či nezahojený zbytek některé části organismu. U živočichů např. ruky, nohy, prstu, ocasu, bičíku atd. Vzniká, je-li část organismu odňata (amputována, useknuta, uříznuta), případně se nevyvinula dostatečně.
Můžete se také zeptat, jak upravit webové stránky?
Existuje celá řada redakčních systémů, ve kterých je možné mít svůj web s možností editace. Tím nejznámějším a nejpoužívanějším je redakční systém WordPress, který je dle oficiálních statistik používán na 33 % webových stránek na světě.

Jak si upravit text na webove strance?

Už od pradávna to lze provést ve vývojářských nástrojích prohlížeče. V Chromu stačí kliknout pravým tlačítkem na odstavec textu, vybrat volbu Prozkoumat a potom už jen v okně s kódem upravit (F2) text.

By Koss Brue

Similar articles

  • Kolik slov by měl mít článek?

    Je dobré psát krátké nebo dlouhé články? Průměrný článek má více než 300 slov.

  • Jak se píše článek?
  • Jak napsat článek do bulváru?

    Před napsáním titulku je důležité vědět, jakou skupinu lidí chcete oslovit. Základním stavebním kamenem toho, jak napsat titulek, je informovat. Okamžitě ztratíte přízeň čtenářů a věřte, že o takovém článku bude vědět více lidí než o tom skutečném.

  • Jak dostat článek do časopisů?

    Ať už píšete článek do školy, do časopisu nebo na blog, měli byste mít na paměti několik osvědčených (a čtenáři prověřených) pravidel. Hned na začátku zaujměte stanovisko. Nepodceňujte vizuální podobu článku. Jak nejlépe napsat titulek? Nenechte článek skončit.

Jak editovat na Wikipedii? :: Jak vytvořit bootovací disk?
Užitečné odkazy