Domovská stránka > C > Co To Je Citát?

Co to je citát?

Za citát považujeme doslovné opakování zápisu či výroku určité osoby. Některé citáty využíváme pro vysvětlení nebo potvrzení vlastního názoru. Nejčastěji se setkáváme s citáty z uměleckých děl, s výroky slavných osobností a s citováním jiných autorů při psaní školních a vědeckých prací.

Přečtěte si více

Co je považováno za plagiátorství?

Za plagiátorství lze považovat úmyslné kopírování cizího textu a jeho vydávání za vlastní, nedbalé nebo nepřesné citování použité literatury, opomenutí citace (byť neúmyslné) některého využitého zdroje. Při vytváření odborných textů v rámci studia je proto nezbytné seznámit se s pravidly citační a publikační etiky.
Jak citovat Bakalarskou práce?
Obecná struktura - elektronická kvalifikační práce:

Jméno tvůrce. Název. Vedlejší název [Druh nosiče]. Místo odevzdání práce, datum odevzdání práce [Datum citování], počet stran.

Když to vezmeme v úvahu, jak citovat disertaci?

Jak citovat diplomovou práci

Citace diplomové práce se tedy vytváří obdobně jako citace bakalářské práce a citace disertační práce. Obecný předpis pro citaci nepublikované vysokoškolské kvalifikační práce: PŘÍJMENÍ AUTORA, jméno autora. Název práce.
Jak psát zdroje v diplomové práci?
Způsoby citací v bakalářské práci

zkrácená citace s pomocí poznámek pod čarou (v MS Word klikněte na Odkazy a Vložit poznámku pod čarou). V poznámce pod čarou se mnohdy uvádí pouze příjmení autora, název publikace, rok vydání a stránka, kde se citovaná pasáž nachází (RŮČKOVÁ, Petra.

Následně, jak se pisi uvozovky?

" Je‑li uvozovací věta do přímé řeči nebo citátu vložena, označuje se počátečním a koncovým uvozovacím znaménkem každý jednotlivý úsek přímé řeči nebo citátu. Druhé uvozovací znaménko se píše až za tečku, čárku atd., např. „Měl jsem velká očekávání," pravil Luboš, „ale už po prvních dnech jsem odhalil svou naivitu.
Následně, jak citovat v anglictine?
Pokud přebíráte text z cizojazyčného zdroje a chcete-li jej uvést doslovně, tj. využít přímé citace, snažíte se daný text co nejpřesněji přeložit (pozor však na tzv. otrocký překlad), dáte jej do uvozovek a kurzívy a doplníte poznámkou, že se jedná o Váš vlastní překlad (např.

Lidé se také ptají, jak citovat nepřímo?

Nepřímá citace neboli parafráze
  1. formulujeme vlastními slovy, ale neměníme význam původní myšlenky.
  2. do uvozovek se neuzavírá
Jak vypadá Prima citace?
Citát (přímá citace) znamená, že cizí text přebíráme přesně tak, jak je uveden ve zdrojovém dokumentu (pro názornost jsme v příkladu je text zvýraznili oranžovou barvou). Text musí být graficky oddělen od ostatního textu pomocí uvozovek (tj. musí být jednoznačně zřejmé, kde citace začíná a kde končí).

Jak dlouhá může být prima citace?

Přímá citace neboli citát je doslovně převzatý text, který uvádíme vždy v uvozovkách, můžeme jej i typograficky zvýraznit kurzívou. V případě delšího citátu než 40 slov nebo 4 řádky lze citát napsat do samostatného odstavce s odsazením 5 pt či o jeden bod menším písmem.

By Townie

Jak si vytvořit vlastní počítačovou hru zdarma? :: Jak se píše parafráze?
Užitečné odkazy