Domovská stránka > J > Jak Vytvořit Odkaz Na Webovou Stránku Ve Wordu?

Jak vytvořit odkaz na webovou stránku ve Wordu?

Pokud to potřebujete, klikněte na otevřít ve Wordu. Pokud chcete vytvořit hypertextový odkaz, klikněte na vložit > odkaz. Do pole zobrazený text zadejte text, na který budou lidé kliknout. Pokud chcete vytvořit odkaz na webovou adresu, zadejte nebo vložte adresu do pole adresa .

Přečtěte si více

Související článek

Jak udělat z obrázků odkaz?

Aby odkaz fungoval, musí být obrázek uložen ve složce Obrázky.

Někdo se také může ptát, jak vytvořit url adresu?

Označíte-li slovo a kliknete na ikonu "spojeného řetězu" - Vložit / upravit odkaz, zobrazí se okno pro editaci odkazu. Nyní zkuste vytvořit odkaz na existující webovou stránku, zadáním URL odkazu (kdybyste chtěli například odkázat na náš blog, zadali byste do pole URL odkaz ve tvaru https://blog.inpage.cz/).
Někdo se také může ptát, jak odeslat link?
Můžete například odkaz zkopírovat a odeslat jej v rychlé zprávě nebo v textové zprávě. Přejděte k souboru, jehož odkaz chcete zkopírovat. Klikněte na šipku rozevírací nabídky vedle souboru a potom klikněte na možnost Kopírovat odkaz. Vyberte více souborů a klikněte na možnost Sdílet > Kopírovat odkaz.

Jak vytvořit odkaz na HTML?

Pro vytvoření odkazu slouží tag <a> ve spojení s atributem href (Hypertext Reference). Hodnotou atributu href je URL nebo-li adresa souboru na který chceme odkazovat.
Navíc, jak uložit odkaz na webovou stránku?
Pokud používáte prohlížeč Google Chrome a chcete v něm uložit webovou stránku, ani zde to nebude problém. Stačí vpravo nahoře stisknout tlačítko „Nastavení" (tři tečky) a pak pokračovat Další nástroje > Uložit stránku jako. Následně zvolte typ uložení: Webová stránka, úplná a vyberte místo, kam se má stránka uložit.

Související článek

Jak vytvořit TXT soubor v cmd?

Chcete-li vytvořit soubor o velikosti 100 kB, nahraďte jej hodnotou fileSize 1000.

Jak vytvořit křížový odkaz ve Wordu?

Na kartě Vložení klikněte na Křížový odkaz. V poli Typ odkazu klikněte na rozevírací seznam a vyberte, na co chcete vytvořit odkaz. Seznam dostupných možností závisí na typu položky (nadpis, číslo stránky a další), na kterou vytváříte odkaz.
Když to vezmeme v úvahu, jak vytvořit vlastní odkaz?
Vyberte text nebo obrázek, který se má zobrazit jako hypertextový odkaz. Stiskněte kombinaci kláves Ctrl+K. Můžete také kliknout pravým tlačítkem myši na text nebo obrázek a v místní nabídce kliknout na odkaz . V okně Vložit hypertextový odkaz zadejte nebo vložte svůj odkaz do pole Adresa.

Jak Zkopirovat adresu URL?

Zkopírujte adresu URL podle svého prohlížeče:
  1. Chrome: Klepněte na adresní řádek. Pod adresním řádkem vedle adresy stránky klepněte na Kopírovat .
  2. Firefox: Podržte adresní řádek a poté klepněte na Kopírovat.
Někdo se také může ptát, jak zjednodusit odkaz?
Zkracování URL prakticky

Stačí pouze vložit URL odkazu (včetně počátečního http://, https:// nebo ftp://) a kliknout na tlačítko zkrátit. Proběhne-li zkrácení v pořádku, systém vygeneruje náš odkaz, který bude přesměrovávat na původní zadanou adresu.

A další otázka, jak poslat aktivní odkaz?

Na kartě Message (Zpráva) klikněte na Hyperlink (Hypertextový odkaz). Do pole Link (Odkaz) napište adresu odkazu. Do pole Text napište text, který se má zobrazit ve zprávě.

By Batholomew

Similar articles

Jak vložit odkaz na soubor do mailu? :: Jak vytvořit odkaz na Teams Meeting?
Užitečné odkazy