Domovská stránka > C > Co Se Píše Do Zaveru?

Co se píše do zaveru?

Rozsah závěru typicky tvoří jedna až dvě normostrany čistého textu.
...
Do závěru práce patří:
  1. 1-2 normostrany čistého textu,
  2. 3-5 odstavců celkem dle rozsahu závěru,
  3. slovní shrnutí stanovených cílů práce,
  4. návrhy na rozšíření práce nebo pokračování ve výzkumu,
  5. čtivý a zajímavý text.

Přečtěte si více

Související článek

Kdy se píše předpona z?

V případech s významem: dokončení děje: zničit, zaniknout, rozbít, zrušit, zbourat, změny stavu píšeme předponu Z-/ze-.

Kdy se píše uvod?

U abstraktu je to nutné, když musí shrnovat celou práci včetně výsledků. Závěr a především úvod si nejspíš můžete připravit předem, ale musíte se k nim pak vrátit, doplnit je, případně opravit podle vyznění práce, nesmí tam totiž být nic, co není v samotné práci (ani tam nesmí naopak nic důležitého scházet).
Jak napsat úvod diplomky?
Úvod a jeho obsah

Seznámíte čtenáře s tím, jaké jsou cíle Vaší bakalářské/diplomové práce, uvedete výzkumné otázky, případně jaké hypotézy se budete snažit potvrdit, a uvedete metody, které budete používat. Nedílnou součástí úvodu je také popis Vaší motivace, čili důvod, proč jste si vybrali zrovna toto téma.

A kdy se píše seminární práce?

Témata a formální požadavky bývají studentům známy zpravidla již na začátku semestru. Odevzdání seminární práce bývá směřováno na zápočtový týden nebo těsně před ním. Jestliže máte možnost vybrat si téma – zamyslete se nejen nad tím, co vás zajímá, ale také k čemu máte dostupné podklady pro odbornou literaturu.
Jak má vypadat Seminarka?
Seminární práce musí vždy obsahovat přehlednou strukturu. Základní členění je na úvod, stať a závěr. V závěru musí být uveden seznam použité literatury, který bude řádně citován. Součástí může být příloha (text, tabulka, graf, schéma apod.).

Související článek

Jak se píše časový údaj?

Hodiny a minuty dne se při zadávání času jako denní čas oddělují tečkou. Hodiny se zapisují jednociferně a minuty dvouciferně. Pro oddělení hodin a minut lze místo tečky použít dvojtečku.

Co má obsahovat zaver práce?

Závěr práce by měl hodnotit celou seminární práci a také zvolené téma práce. Mělo by v něm být uvedeno, čím jsme se v jednotlivých kapitolách zabývali, k jakému jsme došli zjištění a také zda jsme naplnili cíl stanovený v úvodu práce.
Co napsat do závěru BP?
Obsah závěru bakalářské a diplomové práce

Obsah závěru by tak měl korespondovat s úvodem, což dá na zřetel, že jste se v průběhu práce neodchýlili od tématu. Pokud má práce stanoven cíl, v závěru by měl autor uvést, ovšem ve stručné verzi o délce pár vět, zda bylo tohoto cíle dosaženo.

Co má obsahovat zaver bakalářské práce?

Závěr by měl především korespondovat s úvodem. Je vhodné znovu zopakovat, co bylo cílem práce a uvést, jakým způsobem byl tento cíl naplněn (k jakým výsledkům autor došel, jak postupoval) - pokud nebylo možné splnit všechny dílčí cíle, pak by nemělo chybět zdůvodnění.
Co má obsahovat uvod?
Úvod a jeho obsah

Seznámíte čtenáře s tím, jaké jsou cíle Vaší bakalářské/diplomové práce, uvedete výzkumné otázky, případně jaké hypotézy se budete snažit potvrdit, a uvedete metody, které budete používat. Nedílnou součástí úvodu je také popis Vaší motivace, čili důvod, proč jste si vybrali zrovna toto téma.

Pokud jde o toto, jak dlouhy by měl být uvod?

V každém případě by měl úvod seznámit čtenáře s danou problematikou, jeho obvyklý rozsah by se měl v případě diplomové práce pohybovat v rozmezí 3 až 4 normostran (u práce bakalářské postačí 1 až 2 strany). Úvod (stejně jako závěr) se obvykle nečísluje.

By Jarrett

Similar articles

V jakém čase se píše abstrakt? :: Jak zvýšit dosah příspěvku na Instagramu?
Užitečné odkazy