Domovská stránka > J > Jak Nakreslit Plošný Spoj?

Jak nakreslit plošný spoj?

Desku uříznu pilkou na železo přesně na požadovaný rozměr a její hrany pečlivě začistím pilníkem. Potom ji měděnou plochou přiložím na zadní stranu papíru s vytisknutou předlohou a přilepím izolepou. V místech kde budou otvory pro součástky vytlačím důlky rýsovací jehlou.

Přečtěte si více

Související článek

Jak Vyleptat plošný spoj?

K leptání používám roztok H2O. Po leptání odstraním barvu drátěným kartáčem, desku rychle osuším a natřu kalafunou rozpuštěnou v lihu, aby měď neoxidovala. Dalším krokem je cínování spoje.

Jak se vyrábí plošné spoje?

Běžně se vyrábí z izolační sklolaminátové desky opatřené z jedné či častěji obou stran měděnou fólií. Na měděnou vrstvu se přenese grafický návrh rozmístění součástek a jejich propojení, například tiskem, proto také název tištěný spoj. Měď mimo vyznačené spoje zakryté leptuvzdornou vrstvou se odstraní leptáním.
Následně, jak vytvořit dps?
V počítači si uděláte návrh PDS (např.: v Eagle) a pošlete na plotter. Na plotter (záleží na typů) připevníte papír a necháte nakreslit obyčejnou fixou obrys DPS. Na místo tohoto obrysu nalepíte dobře očištěný a malinko větší plošňák. Teď stačí nastavit vhodnou vzdálenost pera od plošňáku a nechat stroj pracovat.

Následně, jak leptat dps?

K leptání používám roztok HCl + H2O2 + H2O. Po vyleptání odstraním barvu drátěnkou a pískem na nádobí a desku rychle osuším a natřu kalafunou rozpuštěnou v lihu, aby měď neoxidovala. Dalším krokem je pocínování spoje. Cínování provádím trafopájkou.
Můžete se také zeptat, jak opravit tištěný spoj?
Nejdříve se zkontroluje rozsah poškození a změří se potřebná délka nového spoje (bod 1). Potom se odstraní poškozený plošný spoj, položí nový měděný vodič a jeden jeho konec se připájí (bod 2). Položený měděný vodič se vytvaruje do podoby původního spoje (bod 3).

Navíc, kde vyrobit pcb?

Nedávno jsem však narazil na čínskou stránku, kde vyrábějí desky na zakázku a vyzkoušel to! Adresa stránky je http://www.allpcb.com/. Na stránce si hned můžete vypočítat cenu, podle velikosti návrhu a použitých technologií. Je to velice jednoduché.
Jak opravit Pajeny spoj?
V případě lepení tenké kovové destičky hranou proti hraně podložíme spoj přídavným kovovým páskem. Pro malé opravy jsou vhodná kyanoakrylátová lepidla, ale pokud budeme vyžadovat opravdu pevný spoj, raději sáhneme po epoxidovém dvousložkovém lepidle.

Jak Odpájet spoje?

Zapájený spoj se ohřívá páječkou a ke spoji se přiloží i špička odsávačky. V okamžiku roztavení pájky se uvolní píst a ten „nasaje" roztavenou pájku, která ve formě drobounkých kuliček zůstane uvnitř odsávačky. Odpájecí soupravou – často součást pájecí stanice, kde jedním nástrojem je i páječka s regulací teploty.
Pokud jde o toto, jak pájet tistene spoje?
Pájku držte šikmo k plošnému spoji a pokud máte špičatý hrot, používejte spíše stranu špičky hrotu a nikoli špičku, která má velice malou plochu. Poté se koncem trubičkové pájky s obsahem tavidla dotkněte pájeného místa, ale zatím nikoli hrotu pájky.

Lidé se také ptají, jak spojit mosaz?

Pokud Vám nejde o pevnost a barvu spoje, můžete použít měkkou pájku se stříbrem a nebo s příměsí mědi. V případě, že by spoj měl být pevnostní a je důležitá i výsledná barva tzn. spoj se nejvíce podobal mosazi. Je nutné zapájet natvrdo s pájkou, která má 20% stříbra.

By LaBaw

Jak vložit nano SIM? :: Jak zvýšit výkon starého PC?
Užitečné odkazy