Domovská stránka > J > Jaký Prohnutý Monitor?

Jaký prohnutý monitor?

Pokud vybíráte nový monitor a uvažujete o prohnutém, měli byste zvážit také otázku zobrazovací technologie. V nabídce všech monitorů jasně převažují ty s IPS panely, což je logické – tato technologie je nejpokročilejší. Produkuje obraz, který má nejbohatší a nejvěrnější barvy a také široké pozorovací úhly.

Přečtěte si více

Související článek

Jaký formát pro Kindle?

Pro Amazon Kindle jsou podporovány formáty PDF, MOBI, AZW, DOC, HTML a TXT.

Jak velký monitor vybrat?

Na kancelářskou činnost si vystačíte s monitorem velikosti 19 – 21", pokud běžně pracujete s více soubory, jsou vhodnější větší monitory 22 – 24". Tato velikost bude vyhovovat i běžným hráčům, ti náruživější budou vybírat spíše ve velikosti 27 – 30".
Jak vybrat 4K monitor?
Jako herní monitor vybírejte model s odezvou do 4 ms a obnovovací frekvencí alespoň 60 Hz. Ten poskytne plynulý a ostrý obraz i v rychlých scénách. Pro grafiky či editory videa se hodí monitor s alespoň 10bit barevnou hloubkou, který dokáže reálně zobrazit velké množství barev.

Lidé se také ptají, jak vybrat herní monitor?

Základní modely nabízí 60 až 75 Hz, minimum je 70 Hz, kvalitnější herní monitor 120 Hz nebo herní monitor 144 Hz. U nižší obnovovací frekvence se více namáhají oči. Pro náročné hráče doporučujeme herní monitor 165 Hz nebo herní monitor 240 Hz. Svůj monitor si však musíte správně nastavit.
Jaké rozlišení monitoru 27?
Monitory o úhlopříčce 27 palců: Rozlišení nejméně 2560 × 1440 pixelů (WQHD), nebo lépe 3840 x 2160 (označováno také jako UHD-4K). Tato příhodná kombinace úhlopříčky a rozlišení obrazovky nabízí ve srovnání s rozlišením Full HD podstatně více místa na práci - zvláště pokud používáte současně několik oken.

Související článek

Jaký iPhone si koupit v roce 2021?

První místo bych dal iPhonu 11, protože je to nejlepší telefon, který si můžete v roce 2021 koupit.

Můžete se také zeptat, proč prohnutý monitor?

Prohnutí u zakřiveného monitoru totiž odpovídá přirozenému zakřivení lidského oka. Výsledkem je přirozenější vizuální zážitek, který je pro vaše oči zároveň komfortnější. Zakřivený monitor umožňuje nasměrovat světlo ze všech úhlů k očím diváka, což zaručuje pohodlí při sledování.
Jaký jas monitoru?
Jas (neboli svítivost): Označuje, jak hodně monitor svítí při zobrazené bílé barvě. Jeho jednotka je [cd/m^2]. Dřívější CRT monitory měly jas kolem 80 cd/m^2, dnešní LCD panely dosahují daleko lepších výsledků. Běžná hodnota kolem 300 cd/m^2 pro běžnou práci dostačuje.

Jaké zakřivení monitoru?

Důležitým parametrem u zakřivených monitorů je jejich míra prohnutí, která se vyjadřuje číslem R (hodnota zakřivení) s jednotkami v milimetrech. Čím nižší je tato hodnota, tím je monitor zakřivenější. V praxi to znamená, že monitor se zakřivením R1500 bude více zakřivený než například monitor s R3000.
Někdo se také může ptát, jak daleko sedět od monitoru 32?
Tabulka doporučených pozorovacích vzdáleností televize
ÚhlopříčkaRozlišeníDoporučená pozorovací vzdálenost v metrech*
28" / 71 cmFull HD1,1
32" / 81 cmHD Ready1,8
Full HD1,3
40" / 101 cm4K0,8

Jak daleko sedět od 27 monitoru?

Vzdálenost mezi uživatelem a monitorem by v závislosti na úhlopříčce obrazovky měla činit 50 až 80 centimetrů. Horní okraj obrazovky musí při správně nastavené výšce ležet výrazně pod úrovní očí.

By Sergio Goel

Similar articles

Jaký monitor 24? :: Jak si rozsvítit klávesnici?
Užitečné odkazy