Domovská stránka > J > Jak Velký Monitor?

Jak velký monitor?

Rozlišení
ÚhlopříčkaDo 20"21-27"
Minimální rozlišeníSVGA (800 × 600 px)WXGA (1280 × 768 px)
Doporučené rozlišeníXGA (1024 × 768 px)Full HD (1920 × 1080 px)
Maximální rozlišeníUXGA (1600 × 1200 px)4K (3840 × 2160 px)

Přečtěte si více

Související článek

Co dělat když mám velký ping?

Pokud najdete problém v zastaralém směrovači, možná se vám ho podaří vyřešit. Pokud zaznamenáte zlepšení, zkuste jiný. Často kontrolujte počítač, může to mít negativní vliv na ping.

A další otázka, jak se počítá úhlopříčka?

U pravoúhlých útvarů, jakými jsou právě čtverec, obdélník, krychle nebo kvádr, se úhlopříčka počítá jako přepona trojúhelníků, a to buď podle Pythagorovy věty, kdy délka přepony na druhou se rovná součtu délky první přepony na druhou a druhé přepony na druhou. Délka samotné přepony je pak odmocninou z tohoto součtu.
Co je úhlopříčka displeje?
Velikost displeje je určována velikostí úhlopříčky mezi rohy, které leží protilehle po diagonále. Velikost úhlopříčky se zpravidla určuje v palcích (1 palec = 2,54 cm). Ačkoliv to nemusí platit úplně vždy, většinou větší displej znamená i vyšší spotřebu energie a přístroj je tak třeba nabíjet častěji.

A další otázka, co to je úhlopříčka?

Úhlopříčka (též diagonála) je úsečka, která spojuje dva různé nesousední vrcholy mnohoúhelníka nebo mnohostěnu.
Navíc, jak zjistit typ operační pamětí?
V operačním systému Windows 10. Základní údaje týkající se operační paměti RAM se dají zjistit v aplikaci Nastavení na stránce O systému a na záložce Výkon programu Správce úloh.

Související článek

Jak vybrat monitor šetrný k očím?

Napište rozlišení a velikost monitorů. Každý jsme citlivý na něco jiného a to nám napoví. Stejné rozlišení na malém a větším monitoru bude rozdíl.

Jak zjistit typ paměti?

Operační paměť RAM

Typ a nastavení RAM zjistíme pro změnu opět v CPU-Z, tentokrát v záložce Memory a SPD. V Memory se dozvíte typ, celkovou kapacitu, reálnou frekvenci (protože jsou paměti DDR [double data rate], vynásobte si zobrazené číslo dvěma pro účinnou frekvenci) a nějaká základní časování.
Jak správně vybrat RAM?
Při výběru RAM se zaměřte hlavně na jednu věc.

primární je velikost. U RAM jednoznačně platí - čím více, tím lépe. RAM paměti nemáte v běžném počítači nikdy zbytečně moc. Dále je důležitý verze paměti a frekvence, velikost je ale při běžném používání klíčová.

Jak zjistit typ obrazovky?

Máte dvě varianty:
  1. Podívejte se na zadní stranu displeje (ukázka)
  2. Najděte modelový štítek (ukázky)
  3. Zkontrolujte si povrch displeje (lesklý nebo matný)
  4. Najděte displej v našem e-shopu - zadejte modelové označení do vyhledávání :)
Lidé se také ptají, jak zjistím rozliseni obrazovky?
Stiskněte klávesovou zkratku [Windows]+[I] nebo přes nabídku Start otevřete Nastavení. V Nastavení přejděte na »Systém | Displej«. V dolní části okna Přizpůsobení displeje klikněte na odkaz »Upřesňující nastavení zobrazení«. V okně Upřesňující nastavení zobrazení rozbalte položku »Rozlišení«.

Jak zjistím co mám v PC za procesor?

Stisknutím kombinace kláves CTRL + SHIFT + ESC otevřete Správce úloh. Vyberte kartu výkon a podívejte se, kolik jader a logických procesorů váš počítač používá.

By Milinda Gougis

Similar articles

Kolik je 1 mm pixelů? :: Jak dlouho vydrží iPhone 7 Plus?
Užitečné odkazy