Domovská stránka > C > Co Je To Subnetting?

Co je to Subnetting?

Označením podsíť je obvykle míněna konkrétní (menší) vyčleněná část větší IP sítě. Pro určení rozsahu IP adres v dané podsíti slouží maska sítě. Rozdělení sítě na dvě nebo více menších podsítí je v angličtině označováno jak subnetting.

Přečtěte si více

Co znamená IP address?

IP adresa je unikátní číslo, které je přiděleno libovolnému zařízení komunikujícímu prostřednictvím internetového protokolu (IP). Svoji IP adresu tak mají nejen počítače, notebooky nebo tiskárny, ale také každý telefon, tablet nebo například nová pračka.
Můžete se také zeptat, jak zjistit ip adresu připojeného zařízení?
IP adresa vašeho zařízení v lokální síti
  1. Příkazový řádek vyvoláme tak, že ve vyhledávání Windows zadáme slovní spojení „Příkazový řádek", případně zkratku „cmd".
  2. Do příkazového řádku napíšeme řetězec „ipconfig" (bez úvozovek) a potvrdíme stisknutím klávesy Enter.

A jak zjistit odkud je ip adresa?

Bezplatná online služba pro lokalizaci IP adresy. Poloha IP adresy zobrazena v mapě. Součástí výstupu lokace IP adresy je i výpis z databáze WHOIS, která slouží k evidenci údajů o majitelích internetových domén a IP adres.
Jak zjistit IP adresu wifi kamery?
IP adresu může ukázat třeba obslužný software, ale nejjednodušší je podívat se do administrace routeru na všechna připojená zařízení. Další možností je použít aplikaci na skenování IP adres. Například Advanced IP Scanner, který projede celou lokální síť a vypíše všechna připojená zařízení.

Co to je maska?

Maska (z franc. masque, snad z arab. maskara, šašek) je kulturní předmět, jímž si člověk maskuje či zakrývá obličej nebo jeho část. Maska tak zakrývá totožnost svého nositele a zpravidla předstírá nebo propůjčuje nějakou jinou.
Někdo se také může ptát, jak nastavit protokol ipv4?
V části Přiřazení IP adresy vyberte Upravit. V části Upravit nastavení protokolu IP vyberte Automaticky (DHCP) nebo Ručně. V části Upravit nastavení protokolu IP zvolte Ručně a pak zapněte možnost IPv4. Pokud chcete určit IP adresu, zadejte nastavení IP adresy do polí IP adresa, Délka předpony podsítě a Brána.

Následně, jak přidělit ip adresu?

Chcete-li si zkontrolovat IP adresu a MAC adresu vašeho PC: Krok 1: Ve Windows 7, otevřete nabídku Start a vyberte Spustit a zadejte slovo "cmd". Klikněte na příkaz "cmd" pro přístup k příkazovému řádku. Krok 2: V příkazovém řádku zadejte "ipconfig/all" a stiskněte klávesu Enter.
Když to vezmeme v úvahu, jak nastavit výchozí bránu?
Pravým tlačítkem myši klikněte na Připojení k místní síti a vyberte Vlatnosti. O označte Protokol TCP/IP a klikněte na Vlastnosti. Otevře se okno nastavení síťového rozhraní. Zvolte možnost Použít následující adresu IP a vyplňte položky Adresa IP, Maska podsítě a Výchozí Brána.

Lidé se také ptají, jak jsou mezi sebou sítě propojeny?

jsou tvořeny řídicími počítači (tzv. uzlovými počítači, anglicky host), které jsou propojeny mezi sebou prostřednictvím komunikační podsítě. Komunikační podsíť tvoří většinou speciální datové spoje organizací poskytujících telekomunikační služby.

By Inerney

Co to je vzorkovací frekvence? :: Jak zapsat rozsah IP adres?
Užitečné odkazy