Domovská stránka > C > Co To Je Stylusu?

Co to je stylusu?

Stylus je nástroj podobný peru, který se používá na tablety a počítače s dotykovou obrazovkou. Stylusy lze použít k provádění výběru na obrazovce, kreslení, pořizování poznámek, podepisování dokumentů a podobně.

Přečtěte si více

Související článek

Co použít místo stylusu?

Kapacitní stylus je pokročilejší než stylus pro rezistivní displeje. Není to žádná raketová věda, ale vystačíte si s tím, co běžně najdete doma.

Co pouzit jako stylus?

Kapacitní stylus sám o sobě je věc sofistikovanější nežli takový stylus určený pro rezistivní displeje. I tak to ale není žádná věda.
...
Vystačíte si víceméně s tím, co najdete běžně doma, konkrétně je třeba:
  1. Houbička na nádobí
  2. Houbová utěrka.
  3. Kousek drátu.
  4. Postarší, nejlépe jednorázová, propiska.
  5. Nůž
  6. Nůžky.
Následně, jak si udělat dotykove pero?
Návod k vytvoření dotykové tužky pomocí vatových tyčinek
  1. Ustřihněte si kousek alobalu.
  2. Rozeberte propisku.
  3. Rozdělte vatovou tyčinku na polovinu.
  4. Vložte polovinu vatové tyčinky do propisky a zalepte ji izolepou.
  5. Obalte propisku alobalem a zalepte izolepou.
  6. Přidejte kapku vody na špičku vatové tyčinky pro lepší vodivost.

Co to je kapacitní displej?

Kapacitní technologie totiž využívá přirozenou vodivost lidského těla. Displej nese elektromagnetické pole, které se dotykem prstu rozruší, a tak se dotyk zaznamená. Velkou výhodou je naprostá průhlednost krycího skla. V porovnání s rezistivní technologií, která dovolí propustnost pouhých 80 %.
Čím psát na tablet?
Stylusy pro mobilní zařízení – osvědčené značky
  1. Stylusy pro mobilní zařízení Samsung.
  2. Stylusy pro mobilní zařízení ADONIT.
  3. Stylusy pro mobilní zařízení FIXED.
  4. Stylusy pro mobilní zařízení Baseus.
  5. Stylusy pro mobilní zařízení TRUST.

Co je dotykovy displej?

Dotyková obrazovka (anglicky touchscreen) je v informatice označení pro elektronický vizuální displej, který dokáže detekovat přítomnost a místo doteku na zobrazovací ploše. Termín zpravidla označuje dotýkání se prstem nebo rukou. Dotykové obrazovky dokáží rozpoznat i další pasivní objekty, například stylus.
A další otázka, co je rezistivní?
Rezistivita (též měrný elektrický odpor nebo také specifický elektrický odpor) je fyzikální veličina charakterizující lokální (diferenciální) vodivostní či odporové vlastnosti látek vedoucích elektrický proud. Jde o materiálovou konstantu. Rezistivita je převrácená hodnota konduktivity (měrné vodivosti).

Jak funguje dotykový telefon?

U telefonu s tuto technologii, je displej pokryt tenkou vodivou vrstvou (mrak) a jelikož lidské tělo je elektricky vodivé, tak při dotyku prstem (zem) vznikne pomocí kapacity, mezi telefonem a prstem uzavřený elektrický obvod. Podle této informace může telefon přesně určit dotyk vašeho prstu.
Můžete se také zeptat, na co reaguje dotykový displej?
Dotyková obrazovka (anglicky touchscreen) je elektronický vizuální displej, který zaznamenává přítomnost a přesné místo doteku na displeji. Nejčastěji se k doteku využívají prsty a ruce, většina dotykových obrazovek však reaguje i na předměty, např. dotykové pero (stylus).

Co dělat když přestane fungovat dotykový displej?

Pokud nereaguje displej na dotyk, zkuste tvrdý restart

tvrdým restartem, kdy podržíme buď samotné tlačítko "power" nebo kombinaci tlačítka pro snížení hlasitosti (u některých pro zvýšení hlasitosti) a zapnutí/vypnutí po dobu asi 10 sekund. Všechny operace budou ihned ukončeny a dojde k restartování systému.

By Giordano Fiedler

Similar articles

Jak připojit dotykový monitor k PC? :: Jak se dělají emoji na PC?
Užitečné odkazy