Domovská stránka > J > Jak Spustit Pc Přes Příkazový Řádek?

Jak Spustit PC přes příkazový řádek?

Windows 10, Windows 7 nebo Windows Vista

Klikněte na tlačítko Start, do pole Hledat zadejte příkaz Příkazový řádek nebo cmd, klikněte pravým tlačítkem myši na položku Příkazový řádek a pak klikněte na příkaz Spustit jako správce.

Přečtěte si více

Související článek

Co dělat když mi nejde spustit aplikace?

Pokud se některá z aplikací nespustí nebo při spuštění spadne, zkuste nejprve restartovat telefon. Pokud to nepomůže, otevřete nastavení a vyhledejte problémovou aplikaci v seznamu. Poté aplikaci restartujte.

A jak spustit příkazový řádek jako administrátor?

Příkazový řádek můžeme spustit přes vyhledávací pole (hned vedle nabídky START). Zadáme do něj text "cmd". Poté klikneme pravým tlačítkem myši na položku: "Příkazový řádek" a z kontextové nabídky vybereme možnost: "Spustit jako správce".
Můžete se také zeptat, jak používat příkazový řádek?
Příkazový řádek ve Windows spustíte stiskem klávesové zkratky Win-R a zadáním cmd. Ve Windows Vista je někdy potřeba spustit příkazový řádek v režimu správce. Zadejte tedy cmd do nabídky Start a nalezeného zástupce spusťte v administrátorském režimu pomocí nabídky pod pravým tlačítkem myši.

Jak Spustit cmd soubor?

Spuštění příkazového řádku z Průzkumníka souborů

Aplikaci Příkazový řádek (cmd.exe) najdete zpravidla v »C:\Windows\System32\cmd.exe«. Klikněte na soubor »cmd.exe« pravým tlačítkem myši a z kontextové nabídky vyberte »Spustit jako správce«.
Jak spustit Windows 10 z příkazového řádku?
Spuštění příkazového řádku v systému Windows 10
  1. Přesuňte ukazatel myši do levého dolního rohu obrazovky a klikněte pravým tlačítkemnebo stiskněte klávesy Windows + X.
  2. V nabídce uživatele ze skupiny Power User vyberte možnost Příkazový řádek (Správce) (obrázek8).
  3. Otevře se okno příkazového řádku(obrázek 9).

Související článek

Jak spustit Bixby?

V seznamu vyberte položku Hlasové buzení a nastavte citlivost z výchozí (nízké) na vyšší. Všechny kroky jste provedli.

Jak vytvořit TXT soubor v cmd?

fsutil file createnew filename.txt fileSize

Chcete-li například vytvořit soubor o velikosti 100 kB, nahraďte jej fileSize 1000.
Jak Spustit program jako správce?
Klikněte pravým tlačítkem myši na aplikaci a vyberte Spustit jako správce. Otevřete vyhledávací okno (ikona lupy vedle nabídky start), zadejte název aplikace, kterou chcete spustit. V okně vyhledaných aplikací poté na aplikaci klikněte pravým tlačítkem myši a vyberteSpustit jako správce .

Jak Spustit Windows 10 jako správce?

Pro většinu uživatelů Windows 10 vede standardní cesta přes nabídku Start. Zde můžete kliknout pravým tlačítkem myši na zvolený program, vybrat možnost »Další« a kliknout na položku »Spustit jako správce«.
Jak otevřít složku jako správce?
Nejprve pomocí klávesové zkratky [Win] + [E] otevřete Průzkumníka Windows. Zde klikněte na nabídku »Uspořádat | Možnosti složky a hledání« a přepněte se do karty »Zobrazení«. Zde přibližně uprostřed rolovacího okna přidejte zatržítko k položce »Spouštět okna složek jako samostatné procesy« a klikněte na »OK«.

Můžete se také zeptat, jak udělat příkazový řádek?

Windows (české): Start → napsat na klávesnici „cmd" → Příkazový řádek.

By Blackwell Lahens

Similar articles

Co se dá dělat v příkazovém řádku? :: Jak zjistit heslo k počítače?
Užitečné odkazy