Domovská stránka > J > Jak Rozdělit Disk Na Dva Oddíly?

Jak rozdělit disk na dva oddíly?

Rozdělení disku - jak rozdělit disk bez ztráty dat
  1. Klikněte pravým tlačítkem myši na tento počítač (buď na ploše nebo v ovládacích panelech)
  2. Z nabídky verte možnost „Spravovat“
  3. Následně v levém menu vyberte možnost „Správa disku“
  4. Klikněte pravým tlačítkem myši na daný diskový oddíl a zvolte „Zmenšit“

Přečtěte si více

Související článek

Proč se mi nezobrazuje flash disk?

Po otevření okna Správa počítače vyberte v nabídce vlevo položku Úložiště / Správa disků. Disk, který není zobrazen, můžete vyhledat tak, že na něj kliknete pravým tlačítkem myši a vyberete možnost Importovat cizí disky.

Když to vezmeme v úvahu, jak přiřadit nepřiřazený disk?

Abychom mohli navýšit kapacitu systémového oddílu C, tak nejdříve musíme na fyzickém disku mít nějaký nepřiřazený prostor. Ten můžeme získat tak, že zmenšíme nebo zcela odstraníme oddíl Nový svazek (D:). Klikneme tedy na tento oddíl pravým tlačítkem myši a z kontextové nabídky vybereme možnost "Odstranit svazek".
Jak formátovat rozdělený disk?
Formátování existujícího oddílu (svazku)

V Ovládacích panelech vyberte ovládací Panel > systém a zabezpečení > Nástroje pro správua potom poklikejte na Správa počítače. V levém podokně v části úložištěvyberte Správa disků. Klikněte pravým tlačítkem na svazek, který chcete formátovat, a vyberte Formát.

Jak odstranit svazek?

Klikněte pravým tlačítkem na svazek disku, který chcete odstranit a z kontextové nabídky zvolte »Odstranit svazek...«. Zobrazí se varování a dotaz zda chcete pokračovat v odstranění svazku. Pokud máte data zálohována nebo je svazek prázdný, potvrďte dotaz tlačítkem »Ano«.
Jak vytvořit oddíl na disku?
Vytvoření diskového oddílu
  1. V ovládacích panelech spusťte Nástroje pro správu.
  2. Vyberte správa počítače.
  3. Vyberte Uložiště
  4. Zvolte správa disků
  5. Klikněte pravým tlačítkem myši na volný nealokovaný prostor disku a zvolte vytvořit diskový oddíl.
  6. Stručný průvodce vás provede procesem vytvoření oddílu.

Související článek

Co dělat když mám plný disk?

Klepnutím na tlačítko Start otevřete nástroj Vyčištění disku. Pokud do vyhledávacího pole zadáte příkaz Vyčištění disku, vyberte ze seznamu výsledků položku Vyčištění disku. Vyberte jednotku, kterou chcete vyčistit, a poté zvolte OK.

Navíc, jak rozdělit ssd disk?

V konzole Správa disků klikněte pravým tlačítkem myši na jednotku, na které chcete vyčlenit úložný prostor pro nový oddíl, a vyberte položku Zmenšit svazek. 3. Otevře se nové okno. Vyhledejte pole s popiskem Zadejte velikost zmenšení (MB).
Můžete se také zeptat, jak je dělen disk?
Druhy oddílů v systému DOS

Nejznámějším způsobem rozdělení disku je rozdělení vycházející z potřeb PC BIOSu, které dělí disk na primární a sekundární oddíly (anglicky zvané partition). Pro vytváření oddílů je v DOSu určen program fdisk.

Když to vezmeme v úvahu, proč rozdělit disk?

Organizace a snazší zálohy. Pro mnoho uživatelů je tohle jeden z hlavních, dokonce možná ten úplně hlavní důvod dělení disků na oddíly. Kvůli přehlednosti je mnohem lepší mít operační systém na jednom diskovém oddílu a data s instalovanými aplikacemi na jiném.
A jak naformátovat disk který není vidět?
Klikněte pravým tlačítkem myši na Neinicializováno a zvolte možnost Inicializovat. Po inicializaci se vám disk už zobrazí přímo ve složce Tento počítač a po naformátování jej můžete začít využívat dle své libosti.

Jak zprovoznit externí disk?

Připojte externí disk k počítači a spusťte Průzkumník souborů. Klikněte pravým tlačítkem myši na jednotku externího disku a z kontextové nabídky zvolte »Formátovat...«. Vyberte vhodný souborový systém. V tomto případě se nabízí NTFS nebo exFAT.

By Nee

Similar articles

Jak sloučit disky Windows 7? :: Jak najít telefon doma?
Užitečné odkazy