Domovská stránka > J > Jak Převést Datum Na Text?

Jak převést datum na text?

NA. TEXT převede čísla na text, takže pak může být těžší odkazovat na ně v dalších výpočtech. Doporučujeme ponechat původní hodnotu v jedné buňce a potom použít funkci HODNOTA.
...
Základní informace.
VzorecPopis
=HODNOTA.NA.TEXT(DNES();"DD. MM. RRRR")Dnešní datum ve formátu DD. MM. RRRR, například .

Přečtěte si více

Související článek

Co je převést na dynamický disk?

Při změně základního disku na dynamický můžete vytvářet svazky, které pokrývají více disků. Dynamické svazky lze použít v určitých situacích. Základní disky podporují pouze primární, rozšířené a logické jednotky.

Jak funguje funkce CONCATENATE?

Funkce CONCATENATE, která patří mezi textové funkce, se používá ke spojení dvou nebo víc textových řetězců do jednoho řetězce. Důležité informace: V Excelu 2016, Excelu Mobile a Excel pro web byla tato funkce nahrazena funkcí CONCAT.
A jak rozdělit číslo v buňce?
Vyberte buňky s číslem, které potřebujete rozdělit na číslice, a poté klikněte Kutools > Sloučit a rozdělit > Rozdělit buňky. Viz snímek obrazovky: 2. V Rozdělit buňky v dialogovém okně vyberte Rozdělit na sloupce možnost v typ a v části Zadat oddělovač vyberte možnost Zadat šířku a do textového pole zadejte číslo 1.

Jak psát v Excelu pod sebe?

Pokud chcete v buňce na listu začít psát nový řádek textu nebo mezi řádky či odstavce umístit mezeru, vložte zalomení řádku stisknutím Alt+Enter. Poklikejte na buňku, do které chcete vložit zalomení řádku (nebo buňku vyberte a stiskněte F2).
Pokud jde o toto, jak rozdělit datum v excelu?
1. Vyberte data, která chcete rozdělit, klikněte na Kutools > text > Rozdělit buňky. 2. V Rozdělit buňky dialog, zkontrolujte Rozdělit na sloupce zaškrtávací políčko a poté zaškrtněte Ostatní in Rozdělit sekce, typ / do dalšího textového pole.

Související článek

Jak převést disk MBR na GPT?

Klikněte na disk, který chcete převést, z kontextové nabídky. Pokud je disk již typu MBR, zobrazí se možnost převodu na disk GPT. K převodu disku z formátu GPT na MBR lze použít příkazový řádek.

Někdo se také může ptát, jak vytvořit odkaz na list v excelu?

Na listu vyberte buňku, ve které chcete vytvořit odkaz. Na kartě Vložení vyberte Hypertextový odkaz. Taky můžete na buňku kliknout pravým tlačítkem a vybrat v místní nabídce Hypertextový odkaz... nebo stisknout klávesy Ctrl+K.
Když to vezmeme v úvahu, jak sloučit tabulku?
Sloučení nebo rozdělení buněk v tabulce
  1. Vyberte buňky, které chcete sloučit.
  2. V části Nástroje tabulky na kartě Rozložení klikněte ve skupině Sloučit na tlačítko Sloučit buňky.

Jak spojit dvě kontingenční tabulky?

V sešitu klikněte na prázdnou buňku (která není součástí kontingenční tabulky). Na panelu nástrojů Rychlý přístup klikněte na ikonu průvodce kontingenční tabulkou a grafem. V průvodci na stránce Krok 1 klikněte na Násobné oblasti sloučení a potom klikněte na Další.
Jak na funkce v Excelu?
Po výběru funkce v dialogovém okně Vložit funkci Excel se spustí Průvodce funkcemi, ve kterém se zobrazí název funkce, všechny její argumenty, popis funkce a každého argumentu, aktuální výsledek funkce a aktuální výsledek celého vzorce.

Jak přepínat mezi listy v Excelu?

Klávesová zkratka - přecházení

Přesouvání mezi listy lze i pomocí kláveosvých zkratek Ctrl + PgUp vlevo, Ctrl + PgUp vpravo.

By Gora Shumpert

Similar articles

Jak spojit dva soubory PDF? :: Jak sloučit více Excelů do jednoho?
Užitečné odkazy