Domovská stránka > J > Jak Zaokrouhlit Na 0 5?

Jak zaokrouhlit na 0 5?

Funkce ZAOKROUHLIT zaokrouhluje čísla obsahující desetinné části následujícím způsobem: Pokud je desetinná část 0,5 nebo větší, bude číslo zaokrouhleno nahoru. Pokud je desetinná část menší než 0,5, bude číslo zaokrouhleno dolů.

Přečtěte si více

Související článek

Jak zaokrouhlit na desetitisice?

Číslo za tečkou nám říká, kam máme jít. Číslo nad tečkou se zaokrouhluje nahoru. Čísla za tečkou se mění na nuly. Čísla zaokrouhlujte na deset tisíc.

Navíc, jak zaokrouhlit na čele číslo?

Pokud je argument číslice roven 0, bude číslo zaokrouhleno na nejbližší celé číslo. Pokud je argument číslice menší než 0, bude číslo zaokrouhleno směrem doleva od desetinné čárky. Chcete-li vždy provést zaokrouhlení směrem nahoru (dále od nuly), použijte funkci ROUNDUP.
Jak zaokrouhlit procenta?
Zaokrouhlete procentuální hodnoty nahoru / dolů na dvě desetinná místa pomocí vzorců Můžeme použít funkci ROUND, ROUNDUP nebo ROUNDDOWN pro rychlé zaokrouhlování procentních hodnot nahoru / dolů na zadaná desetinná místa v aplikaci Excel.

Následně, jak se zaokrouhluje v excelu?

K zaokrouhlení čísla na zadaný počet číslic slouží funkce ZAOKROUHLIT (v anglické verzi ROUND). Velice podobná je funkce ROUNDDOWN, která zaokrouhlí číslo dolů, směrem k nule, a funkce ROUNDUP, která zaokrouhlí číslo nahoru, směrem od nuly.
Následně, jak se zaokrouhlují koruny?
Zaokrouhlovaná částka, po níž následuje číslice 5 nebo číslice vyšší než 5 (čili číslice 6 až 9), se zvyšuje o jednu. Pokud se má na celé koruny zaokrouhlit kupř. částka 527,50 Kč nebo 527,91 Kč, je výsledkem zaokrouhlení částka 528 Kč.

Následně, jak napsat rovná se přibližně?

x ≈ y značí, že x je přibližně rovno y.
Lidé se také ptají, co znamená rovnáse s vlnovkou?
Taky jsem si nebyl moc jistej, tak jsem se podíval do tabulek:Ty dvě vlnovky znamenají "přibližně rovno". Rovnítko s vlnovkou jsem našel jenom u geometrie jako symbol pro shodnost (např dvou mnohoúhelníků). Taky se s dvema vlnkami urcuje nahrazeni nejakym jinym vyrazem.

Co znamená zv matematice?

N , Z , Q , R , C jsou standardní množiny, se který mi se v matematice pracuje. Zleva se jedná o: přirozená čísla, celá čísla, racionální čísla, reálná čísla a komplexní čísla.
A co znamená Ø?
Ø (ø) je dodatečné písmeno (grafém) latinské abecedy, které se používá pro zápis samohlásky v některých jazycích (norština, dánština, faerština).

Co je to desetinná čísla?

Desetinné číslo je způsob zápisu čísla pomocí celé části a desetinné části oddělené desetinnou čárkou (v anglosaském světě desetinnou tečkou – tento způsob zápisu je často používaný ve výpočetní technice, bez ohledu na jazyk), například 1,5 nebo 122,35.

By Allianora Brilla

Jak vzniká IP adresa? :: Jak zaokrouhlit na desetitisice?
Užitečné odkazy