Domovská stránka > J > Jak Se Porovnávají Desetinná Čísla?

Jak se porovnávají desetinná čísla?

Při porovnávání desetinných čísel najdeme tu „nejdůležitější“ část, ve které se liší, a podle ní srovnání provedeme. Tedy nejprve porovnáváme celou část. Pokud jsou celé části shodné, porovnáváme desetiny, následně setiny, tisíciny a tak dále.

Přečtěte si více

Související článek

Proč mi volají čísla z ciziny?

Princip podvodného telefonátu spočívá v tom, že je ukraden číselný rozsah. V těchto číslech lze nalézt směrové číslo cizí země. Útočník vydělává peníze, když mu oběť zavolá.

Jak se násobí desetinná čísla?

Násobení desetinných čísel můžeme udělat následovně: 1) Obě čísla vynásobíme, jako kdyby desetinnou čárku vůbec neměla. 2) Do výsledku umístíme desetinnou čárku tak, aby měl výsledek tolik desetinných míst jako oba činitelé dohromady. Tento postup odpovídá násobení a následnému dělení mocninami desítky.
Navíc, jak se zaokrouhluje na miliony?
Na milión můžeme zaokrouhlit směrem nahoru čísla, která mají na místě statisíců alespoň 5. Nejmenším takovým číslem je 500 000 (číslo o jedna menší 499 999 se již zaokrouhluje směrem dolů).

Jak zaokrouhlit na 0 5?

Funkce ZAOKROUHLIT zaokrouhluje čísla obsahující desetinné části následujícím způsobem: Pokud je desetinná část 0,5 nebo větší, bude číslo zaokrouhleno nahoru. Pokud je desetinná část menší než 0,5, bude číslo zaokrouhleno dolů.
A jak zaokrouhlit 4 na desitky?
Při zaokrouhlování čísla na desítky rozhoduje číslice na místě jednotek. 0, 1, 2, 3, 4 - zaokrouhlujeme DOLŮ - desítky ponecháme, jednotky mají 0. 5, 6, 7, 8, 9 - zaokrouhlujeme NAHORU - desítky zvětšíme o 1, jednotky mají 0.

Související článek

Co to jsou celá čísla?

Existují čísla, která nemají desetinnou část. V množině celých čísel jsou přirozená čísla (celá a kladná čísla), čísla opačná k přirozeným číslům (celá a záporná čísla) a nula. Čísla se dělí na sudá a lichá.

Jak funguje funkce když v Excelu?

Funkce KDYŽ, jedna z logických funkcí, vrátí jednu hodnotu, pokud se zadaná podmínka vyhodnotí jako Pravda, a jinou hodnotu, pokud se vyhodnotí jako Nepravda. Příklady: =KDYŽ(A2>B2;"Překročil se rozpočet.";"OK") =KDYŽ(A2=B2;B4-A4;"")
Jak zrušit zaokrouhlování v Excelu?
Klikněte na Soubor > Možnosti. a potom klikněte na Excel Možnosti. Klikněte naUpřesnit a potom v části Při výpočtutohoto sešitu zaškrtněte políčko Nastavit přesnost podle zobrazení a potom klikněte na OK. Klikněte na OK.

Následně, jak zaokrouhlit na celé číslo?

K zaokrouhlení čísla na zadaný počet číslic slouží funkce ZAOKROUHLIT (v anglické verzi ROUND). Velice podobná je funkce ROUNDDOWN, která zaokrouhlí číslo dolů, směrem k nule, a funkce ROUNDUP, která zaokrouhlí číslo nahoru, směrem od nuly.
Lidé se také ptají, jak se dělí desetinná čísla?
Desetinné číslo dělíme přirozeným číslem tak, jako by to bylo přirozené číslo. V podílu oddělíme tolik desetinných míst, kolik je v dělenci. Nejdříve obě desetinná čísla vynásobíme 10, 100 nebo 1 000 (podle toho, kolik desetinných míst má dělitel). Tak se dělitel změní na přirozené číslo a pokračujeme v dělení.

Můžete se také zeptat, co znamená rovná se s tečkou?

Zaokrouhlení (≐) je aritmetický proces, při kterém se snižuje počet významových číslic v čísle. Má kardinální význam pro počítání, každé zapsané číslo je nutně určitým zaokrouhlením, preparací skutečné hodnoty, její digitalizací.

By Jobi Keirstead

Similar articles

Jak zaokrouhlit na desetitisice? :: Jak se zaokrouhluje na stovky?
Užitečné odkazy