Domovská stránka > C > Co Je Kurzova Marže?

Co je Kurzova marže?

Kurzová marže je rozdíl mezi aktuálním kurzem na devizovém trhu a kurzem, který vám nabídneme. Kurzová marže Roklenu závisí na objemu směny (viz cenik) a dosahuje maximálně desetin procenta. Na rozdíl od tradičních bank nebo směnáren, u kterých kurzová marže může být až do 5,00 %.

Přečtěte si více

Související článek

Jak se pocita marže?

Prodejní cena je rozdíl mezi nákupní a prodejní cenou. Prodejní cena je 100 Kč/kg kávy a nákupní cena je 70 Kč/kg kávy. Marže z prodeje kávy je 30 %. Pokud se pohybujeme v oblasti prodejních cen, je marže důležitá.

Pokud jde o toto, co to je hrubá marže?

Hrubá zisková marže (jinak označované jako výsledek z prodeje) jsou výnosy z prodeje snížené o náklady prodaných výkonů vyjádřené buď jako absolutní hodnota nebo jako procento z prodejních cen (výnosová rentabilita).
A další otázka, co to je přirážka?
Obchodní přirážka v ekonomii vyjadřuje procentuální (nikoliv absolutní) navýšení mezi náklady a prodejní cenou ekonomického statku (zboží, služby). Podnikatel prodává za vyšší cenu, než za kterou nakupuje, přičemž rozdíl mezi těmito cenami je zisk (bez započítání provozních nákladů).

Někdo se také může ptát, jak se počítá sleva na zboží?

Známe plnou cenu a chceme odečíst procentuální část (např.: DPH nebo slevu, kterou nabízí prodejce) Teď můžeme postupovat dvěma způsoby. Buď vynásobíme 15 kč hodnotou 40 %, získáme hodnotu slevy a tu odečteme od původní ceny nebo vynásobíme 15 kč hodnotou 60 % a získáme cenu po slevě.
Následně, co je zisková přirážka?
Hrubá zisková přirážka se vypočte jako hrubý zisk / výrobní náklady resp. vhodně zvolená nákladová základna (viz výše). Výrobní náklady jsou náklady přímo přiřaditelné k výrobě výrobků prodávaných podnikem, jako přímý materiál, přímé mzdy, ostatní přímé náklady, popř.

Související článek

Co to je marže?

Marže je rozdíl mezi nákupní a prodejní cenou.

Pokud jde o toto, co je to obchodni marže?

Obchodní marže (rozpětí) je: Rozdíl mezi prodejní a nákupní cenou. Kryje náklady obchodního mezičlánku a jeho zisk.
Navíc, co je marže v obchodě?
Marže vyjadřuje, jakou část prodejní ceny tvoří právě tento rozdíl mezi cenou nákupní a cenou prodejní. Přirážka vyjadřuje, o jaký násobek je cena prodejní vyšší než cena nákupní," doplňuje Hradil.

Když to vezmeme v úvahu, jak zjistit zisk?

Pokud od celkové částky obratu odečteme náklady a daně, dostaneme čistý zisk. Tedy peníze, se kterými můžeme nakládat dále. Tyto tři termíny potřebujeme znát pro získání nezkreslené informace o hospodaření firmy. Porovnávají se také předešlá období a dá se určit pozitivní či negativní hospodářský vývoj.
Lidé se také ptají, jak vypocitat hrubý zisk?
Hrubý zisk je: Údaj vyjadřující příjem z tržeb za výrobky nebo služby minus náklady (provozní náklady) na jejich výrobu, resp. poskytování. Žádné další náklady nebo daně se neodčítají.

Jak se počítá disponibilní zisk?

hospodářský výsledek po zdanění (tzv. disponibilní zisk) - vypočítá se, když od hrubého účetního zisku se odečte daň z příjmů (podrobněji o výpočtu a zaúčtování daně z příjmů v další části)

By Grannias

Jak vypočítat cenu vyrobku? :: Jaká je vlnová délka viditelného světla?
Užitečné odkazy