Domovská stránka > C > Co Znamená Tento Pokyn Policisty?

Co znamená tento pokyn policisty?

“ platí pro řidiče přijíždějící směrem k zádům a pravému boku. Pokyn „Volno“ znamená pro řidiče přijíždějící k levému boku, přičemž řidič kromě průjezdu křižovatkou v přímém směru může odbočit vpravo nebo vlevo. Současně pokyn „Volno“ platí pro řidiče přijíždějící k čelu policisty a to pouze, pokud odbočuje jen vpravo.

Přečtěte si více

Související článek

Co znamená povolit cookies?

Propojují uživatele webu se sociálními sítěmi. Soubory cookie pomáhají přizpůsobit reklamu. Aby je webové stránky mohly používat, musí uživatel s jejich použitím souhlasit. Pracují na stránkách jednotlivých návštěvníků.

Co je nadřazeno v provozu?

Úprava provozu na pozemních komunikacích provedená dopravními značkami, světelnými, případně i doprovodnými akustickými signály nebo dopravními zařízeními je tak nadřazena úpravě provozu stanovené tímto zákonem.
Co je zastavení vozidla?
Zastavit – znamená uvést vozidlo do klidu na dobu nezbytně nutnou k neprodlenému nastoupení nebo vystoupení přepravovaných osob anebo k neprodlenému naložení nebo složení nákladu. Zastavit vozidlo – znamená přerušit jízdu z důvodu nezávislého na vůli řidiče (např. v koloně).

Někdo se také může ptát, co znamená dát přednost v jízdě?

Zákon č. 361/2000 Sb., § 2 písm. q): q) dát přednost v jízdě znamená povinnost řidiče nezahájit jízdu nebo jízdní úkon nebo v nich nepokračovat, jestliže by řidič, který má přednost v jízdě, musel náhle změnit směr nebo rychlost jízdy.
Kdo má přednost v připojovacím pruhu?
Není-li připojovací pruh zřízen, je řidič povinen dát přednost v jízdě vozidlům jedoucím v průběžném pruhu. Při jízdě v připojovacím nebo odbočovacím pruhu se smí vpravo předjíždět též vozidlo jedoucí v průběžném pruhu. Řidič nesmí zastavit a stát v připojovacím nebo odbočovacím pruhu.

Související článek

Co znamená řazení u vypínače?

Řazení je technický elektrotechnický termín, který definuje vnitřní uspořádání strojního zařízení spínače. Případně se tím rozumí provedení kontaktů. Pro každou posloupnost v elektrickém obvodu existuje specifické použití.

A další otázka, co znamená neohrozit?

Znamená povinnost počínat si tak, aby jinému účastníku provozu na pozemních komunikacích nevzniklo žádné nebezpečí.
Jak poznat že jsem v jednosměrce?
Existují dvě základní dopravní značky označující jednosměrnou silnici. Jedna značka je ve tvaru modrého čtverce s bílou šipkou směřující nahoru (značka IP 4b). Tato značka označuje správný směr, kterým lze na silnici najet. Druhá značka je ve tvaru červeného kruhu s bílým vodorovným pruhem (značka B2).

A co to znamená omezit?

učinit ohraničeným, konečným, méně širokým, početným, vysokým, silným, vlivným, nákladným apod.
Pokud jde o toto, kdy mohu omezit?
Pokud jede řidič na dálnici v pravém pruhu a chce předjíždět, nesmí při přejíždění z pruhu do pruhu a při samotném předjíždění omezit a ani ohrozit vozidlo jedoucí v levém pruhu a za ním. Omezit pak znamená, jak uvádí definice shora, „nijak nepřekážet".

A další otázka, co je to předjíždění?

Předjíždění je manévr, při němž rychlejší dopravní prostředek či jedoucí osoba objede pomaleji jedoucí dopravní prostředek nebo jedoucí osobu a zařadí se před něj.

By Wickner Sucher

Similar articles

  • Co to znamená x64?

    x64 je termín, který označuje 64bitové procesory. Pojem bit znamená buď 1, nebo 0. Počet bitů je počet jedniček a nul, které může počítačový procesor použít ke komunikaci instrukcí a přiřazení adres paměti.

  • Co znamená zkratka CTRL F?

    V jednoduchém průzkumu zjistili, že 90 % uživatelů nezná klávesovou zkratku, která se používá k vyhledávání informací na stránce v mnoha různých aplikacích, a to i v různých operačních systémech.

  • Co to znamená BIM?

    Building Information Modeling nebo také Building Information Management je zkratka anglického termínu. Do češtiny se obvykle překládá jako Informační modelování budov. Takzvané digitální dvojče budovy vzniká v procesu spolupráce specialistů.

  • Co znamená zkratka cis?

    Lidé, jejichž pohlavní identita odpovídá pohlaví, které jim bylo přiděleno při narození, se označují jako cisgender. Není to totéž co termín trans.

  • Co to znamená CSS?
  • Co znamená znacka NFC?
  • Co znamená NFC u Huawei?
  • Co znamená SPF 50?
Jak se píše zpráva sloh? :: Jak se Otacet v křižovatce?
Užitečné odkazy