Domovská stránka > J > Jak Se Dá Na Počítači?

Jak se dá na počítači?

Jak na počítač byl počítačový časopis vycházející v ČR a SR od roku 2003. Byl zaměřený zejména na začínající uživatele počítačů.

Přečtěte si více

Související článek

Jak připojit externí disk k počítači?

2,5 HDD se používají v noteboocích a k připojení k internetu potřebují pouze základní typ kabelu. 3,5 HDD se používají ve stolních počítačích. Neobejdou se bez přídavného napájení, proto je součástí dodávky druhý kabel.

Jak se bránit na internetu?

Používejte antivirový program – vyberte si důvěryhodný program a nainstalujte si jej do počítače i telefonu.
Když to vezmeme v úvahu, jak se správně chovat na internetu?
Desatero bezpečného internetu

Neposílej nikomu po internetu svoji fotografii, nesděluj svůj věk! Udržuj heslo své internetové schránky v tajnosti, nesděluj ho ani kamarádovi! Nikdy neodpovídej na neslušné, hrubé nebo vulgární e-maily! Nedomlouvej si schůzkou po internetu, aniž bys o tom řekl alespoň jednomu z rodičů.

Následně, jak správně držet myš?

Myší pohybujeme tlakem dlaně na kryt a přitom jí držíme na jedné straně palcem a na druhé malíčkem nebo prsteníčkem a malíčkem. Prostředníček a ukazováček obvykle zcela leží na levém a pravém tlačítku. Pro stisk je většinou potřeba pohyb prstu na tlačítku.
Jak mít ruce na klavesnici?
Prsty levé ruky jsou stejně jako prsty pravé rozloženy v prostředí řadě kláves. Na rozdíl od pravé ruky jsou ale prsty levé položeny na klávesách A, S, D a F. Palec levé ruky je opět (stejně jako palec pravé ruky) na mezerníku, a to proto, abychom mohli být při psaní na klávesnici pohotovější.

Související článek

Co je to vir v počítači?

Počítačový virus je škodlivý program, který se šíří bez vědomí uživatele tím, že se zkopíruje do jiného programu nebo dokumentu. Účelem viru je poškodit zranitelné systémy, získat kontrolu nad zařízením a ukrást uživatelská data. Počítačové viry jsou vytvářeny se záměrem oklamat uživatele.

Jak držet počítačovou myš?

Podle odborníků je ale základem dobrá ergonomie počítačové myši. Jinými slovy velikost myši tak, aby ji bylo možné správně držet. Ruka by však měla být volně položená dlaní k podložce a měla by překrývat myš, která zapadne do jakoby vytvořené obrácené mističky. Prsty by neměly být pokrčené, ale naopak volně natažené.
Pokud jde o toto, jak vybrat výškově nastavitelný stůl?
Cena a reklamační podmínky
  1. Výškově nastavitelný stůl funguje jako prevence řady civilizačních nemocí a pomáhá je lépe zvládat.
  2. Při výběru polohovacího stolu je důležitý dostatečný výškový rozsah, zvláště pokud měříte méně než 155 cm či více jak 190 cm.
  3. Elektrický pohon vám ušetří spoustu práce se změnou polohy.

A kam postavit monitor?

Kam tedy umístit monitor? Vhodným řešením je například položení na stůl ke zdi vpravo od okna. Světlo pak dopadá na pracovní stůl ve správném úhlu, zároveň ale nebude svítit na monitor. Toto platí, pokud jste pravák.
Kde a jak má být správně umístěn monitor klávesnice a myš?
Pohled očí na obrazovku směřuje lehce dolů, pod úhlem zhruba 15 stupňů. Monitor nesmí být umístěn výše, způsobilo by to záklon hlavy a přetížení krční páteře. Pokud je monitor níže, je třeba ho podložit. Správná vzdálenost obrazovky od očí je velmi individuální, pohybuje se v rozmezí od 50 cm do 100 cm.

Navíc, jak oddělit ložnici od pracovny?

Pro mnohé z těch, kteří pracují doma a nemají možnost zařídit si pracovnu v celé místnosti, je proto nejvhodnějším řešením mít svůj koutek v předsíni. Ten se tu dá totiž dobře zařídit díky pracovním stolům s nástavci nebo díky nenásilné příčce, která prostor minimálně vizuálně oddělí od okolí.

By Brianna

Similar articles

Kolik si vydělá freelancer? :: Jak se naučit jazyk doma?
Užitečné odkazy