Domovská stránka > J > Jak Se Řídí Loď?

Jak se řídí loď?

Řízení - obecné zásady
  1. Rozjeďte loď na klidné vodě a uveďte do mírného zatáčení. Bez jakéhokoliv řízení pádlujte dopředu a sledujte, jak loď setrvává v točení.
  2. Totéž opakujte při zatáčení na opačnou stranu.
  3. Rozjeďte loď z klidu jen záběry dopředu, bez ulamování zadákem.

Přečtěte si více

Související článek

Co řídí počítač?

Základním programem počítače je jádro, které řídí jeho provoz, a uživatel pak pracuje s aplikačním softwarem. Klasický stolní počítač se skládá ze základních komponent, jako je monitor, počítačová skříň, klávesnice, myš atd...

Následně, jak se řídí plachetnice?

Povely na plachetnici by měly být včasné a srozumitelné, na vodě není mnoho času a každá sekunda se zejména při závodech počítá. Při rozestavení, kdy kormidelník zároveň ovládá hlavní plachtu a kosatník manipuluje s kosatkou a vyvažuje, většinou vystačí povely indikující otáčky, tedy „re" a „hal- sa".
Následně, jak se řídí jachta?
Žadatel musí vykonat teoretickou a praktickou zkoušku, která má ověřit, zda je žadatel schopen ovládat dané plavidlo.
...
Kategorie M24
  1. věk nejméně 20 let.
  2. musíte být vlastníkem průkazu vůdce malého plavidla kategorie M nebo M a S minimálně 4 roky.
  3. úspěšné složení praktické zkoušky vedení malého plavidla pro kategorii M24.

Jak pluje plachetnice proti větru?

Pokud chceme, aby plachetnice plula proti větru, nastaví se plachta tak, aby půlila úhel mezi směrem pohybu lodě a směrem větru. Loď popluje šikmo proti větru, proto je po chvíli nutné provést lodí obrat zpět. A právě tomuto způsobu plavby se říká křižování.
Lidé se také ptají, kdo řídí loď?
Kapitán (kapitán lodi, kapitán plavidla) je tradiční a zároveň oficiální označení funkce kvalifikovaného vůdce některých typů plavidel, například lodí nebo ponorek.

Související článek

Co řídí buňku?

Jádro řídí životní procesy v buňce a podílí se na její reprodukci. Jádro má chymozomy, které umožňují přenos dědičných vlastností. Za přítomnosti kyslíku se z organických látek uvolňuje energie ve forměMitochondrie.

Někdo se také může ptát, co dělá zadák?

Zadák přitahuje vpředu především tehdy, proudí-li voda kolmo k lodi relativně na jeho stranu, tedy při nájezdu do proudu nebo do vracáku, ale je možné i ulamovat s dostatečným náklonem a pádlem dál od lodi. Zadák ulamuje vzadu pro udělení prvního impulzu k točení.
Jak na plachetnici?
K získání průkazu, který vás opravňuje řídit plachetnici v ČR nepotřebujete žádnou praxi. Více o této problematice naleznete zde. Pokud se ovšem rozhodnete průkaz získat, nabízíme Vám účast v námi každoročně vypisovaných teoretických kurzech - více naleznete v sekci "kapitánské průkazy".

Jak plachtit?

Plachty necháváme vlát při nasedání před odplutím, při přistávání, když jsou mokré po dešti. Někdy je výhodnější odplouvat a přistávat bez plachet. V některých případech, hlavně pak za silného větru to mnohdy ani jinak nejde. Klást větru odpor.
Jak rychle jede plachetnice?
plachetnice - loď využívající k pohonu síly větru opírajícího se do plachet a dosahující rychlosti až 15 uzlů (1 uzel = 1,9km za hodinu.

Někdo se také může ptát, jak správně kormidlovat?

Jen dokud máte jednu ruku pevně na kormidle, víte, kde je třeba mít kormidlo, aby jachta plula rovně (Platí to u méně zkušených. Zkušení to poznají na tlaku na kormidle). Pokud mi na to odpovíte, že máte na středu kormidla značku, přebiji vaše eso trumfem. Při plavbě na plachty obvykle nebývá kormidlo na středu.

By Sublett

Similar articles

  • Kdo řídí internet?

    Internetová společnost je dobrovolné profesní sdružení, které existuje od roku 1992. Jejím hlavním úkolem je koordinace koncepčních otázek.

  • Co jsou autorská práva a jakým zákonem se řídí?

    Zákon o právu autorském, o právech souvisejících s právem autorským a o změně některých zákonů, ve znění pozdějších předpisů, je zvláštním zákonem k občanskému zákoníku.

Kolik stojí lodní průkaz? :: Jak pracovat s Google mapy?
Užitečné odkazy