Domovská stránka > J > Jak Mít Dobrou Prezentaci?

Jak mít dobrou prezentaci?

Už žádné nudné prezentace. 6 jednoduchých tipů, jak na to
  1. Zaměřte se na své publikum a říkejte mu pravdu.
  2. Poloviční délka je dvakrát tak dobrá
  3. Proměňte svou úzkost ve výhodu.
  4. Přeneste PowerPoint do současnosti.
  5. Řekněte to obrázky.
  6. Nevyužívejte posledních 10 minut na „otázky a odpovědi“

Přečtěte si více

Související článek

Jak udělat prezentací bez Powerpointu?

Pokud nechcete používat online aplikace, můžete si do počítače stáhnout sadu aplikací OpenOffice, která obsahuje program Impress určený k vytváření prezentací.

Co nedělat při prezentování?

Nedávejte do prezentace příliš mnoho textu a složité vzorce. Zbytečně to odpoutává pozornost od Vašeho projevu. Pokud je to možné, používejte obrázky, které často podtrhnou myšlenku lépe než několik odrážek a jejich zkoumání nezabere tolik času. Při tvorbě prezentace nepoužívejte šablony z kancelářských balíčků.
Když to vezmeme v úvahu, jak přednášet prezentaci?
Prezentace ulehčuje posluchači soustředit se na to, co mu chcete říct. Je to pomocník, nemá představovat plný text přednášky. Do prezentace tedy pište pouze klíčová slova. A to velkým písmem, které přečte i posluchač v poslední řadě.

Navíc, jak zaujmout na prezentaci?

Pozornost přitáhněte hned titulkem

Titulek na úvodním slajdu – tedy název prezentace – slouží jako návnada. Zbavte se přesvědčení, že titulek musí být nejobjektivnějším vyjádřením tématu vaší prezentace. Zkuste se inspirovat novináři. Dobrý titulek je překvapivý, budí kontroverze nebo dokonce šokuje.
Jak udělat zajimavou prezentaci?
Při vlastní prezentaci je třeba mluvit pomalu, zřetelně a plynule, nepoužívat odborné výrazy, kterým by ostatní nemuseli rozumět, popřípadě výrazy vysvětlit. Není vhodné mít ruce v kapsách, drbat se ve vlasech, dívat se na podlahu nebo do textu, stát ztuhle nebo přehnaně gestikulovat.

Související článek

Jak udělat prezentací zdarma?

Ať už připravujete zprávu do školy nebo prezentaci pro své zákazníky, můžete se spolehnout na stylovou prezentaci, kterou můžete vytvořit v bezplatných webových nástrojích. Řešení je součástí cloudové služby.

Někdo se také může ptát, jak vytvořit poutavou prezentaci?

5 tipů, jak udělat poutavou prezentaci
  1. 1) Zaujmětě netradičním předmětem. Při Vaší prezentaci nemusíte stát jako prkno na místě - vezměte si s sebou něco, čím zaujmete.
  2. 2) Krátká videoukázka. Ať máte text, který je sebezajímavější, video vždy vyhraje.
  3. 3) Pokud není video, pomůže obrázek.
  4. 4) Šokujte.
  5. 5) Využijte sílu ticha.
Můžete se také zeptat, jak rychle vytvorit prezentaci?
Vytvoření prezentace
  1. Otevřete PowerPoint.
  2. V levém podokně vyberte Nový.
  3. Vyberte možnost: Pokud chcete vytvořit prezentaci od začátku, vyberte Prázdná prezentace. Pokud chcete použít připravený návrh, vyberte jednu ze šablon.

Co nesmí chybět v prezentaci?

Na začátku nesmí chybět představení tématu, nastínění osnovy vystoupení, na konci pak rekapitulace nejdůležitějších informací a závěr. Každá část prezentace by měla být od ostatních oddělena nějakým odlehčením, humornou vsuvkou atd.
Jak se rozmluvit před prezentaci?
Jak se před prezentací správně rozmluvit?
  1. Klid především. Základním předpokladem kvalitního mluveného projevu je dobré psychické rozpoložení prezentátora.
  2. Rozdýchání vás pomůže i s trémou. Abyste se zbavili trémy, je zapotřebí ovládnout vlastní dech.
  3. Artikulační cvičení
  4. Jazykolamy.
  5. Pečujte o svůj hlas dlouhodobě

Jak vytvořit Handout?

Otevřete PowerPoint 2010 a načtěte požadovanou prezentaci. Poté v nabídce File přejděte na Save & Send | Create Handouts a v pravé části klepněte na tlačítko Create Handouts. Zobrazí se nabídka, pomocí níž můžete zvolit grafickou podobu vytvářených materiálů.

By MacSwan

Similar articles

  • Jak vytvořit poutavou prezentaci?

    Neobvyklý předmět je jedním z tipů, jak vytvořit poutavou prezentaci. Přineste něco, co zaujme, nemusíte při prezentaci stát jako prkno. K dispozici je krátká videoukázka. Video vždy vítězí bez ohledu na to, jak zajímavý je váš text. Pokud není k dispozici video, pomůže obrázek. Došlo k šoku. Síla ticha se dá využít.

  • Jak zaujmout na prezentaci?

    Název prezentace slouží jako lákadlo. Pokud se chcete zbavit přesvědčení, musí název co nejobjektivněji vystihovat téma vaší prezentace. Je možné se inspirovat u novinářů. Dobrý titulek může být kontroverzní nebo dokonce šokující.

  • Jak správně ukončit prezentaci?

    Pokud předkládáte prezentaci, uveďte na posledním snímku své kontaktní údaje, abyste mohli odpovědět na další otázky. Závěrečný slide lze smysluplně využít. Když děkujete za pozornost, řekněte to hlasitě.

  • Jak zacit s prezentaci?
  • Jak udělat prezentaci PowerPoint?
  • Jak spustit prezentaci ve Wordu?
  • Jak zahajit prezentaci?
Jak správně ukončit prezentaci? :: Jaký je rozdíl mezi tabletem a notebookem?
Užitečné odkazy