Domovská stránka > J > Jak Zjistit Název Základní Desky?

Jak zjistit název základní desky?

Stačí stisknout kombinaci [Windows] + [R] a zadat příkaz »cmd«. Otevře se okno příkazového řádku systému Windows. Do příkazového řádku zadejte příkaz »wmic baseboard get product, manufacturer, version, serialnumber« a stiskněte klávesu [Enter].

Přečtěte si více

Související článek

Jak zjistit co je na SD kartě?

Pokud na domovské obrazovce stisknete tlačítko nabídky, vyberte nastavení z nabídky. To se může jmenovat jinak, například Paměť telefonu nebo podobně. Zde se zobrazuje celkové a volné místo ve vnitřní paměti telefonu.

Můžete se také zeptat, co to je základní deska?

Základní deska patří mezi klíčové prvky každé počítačové sestavy. Funguje totiž jako mozek, přes který proudí informace do jednotlivých komponentů v podobě procesoru, operační paměti RAM nebo grafické karty. Také je klíčem pro možné budoucí rozšíření funkcí nebo připojení dalšího příslušenství.
Následně, jak zjistit chipset?
Nástroj Systémové informace ve Windows

Vyvoláte ho pomocí stisku kláves [Windows]+[R] a příkazu »msinfo32«. Příkaz potvrdíte klávesou [Enter]. Příkaz »msinfo32« můžete napsat také do pole pro hledání.

Lidé se také ptají, jak zjistit typ procesoru?

Stisknutím kombinace kláves CTRL + SHIFT + ESC otevřete Správce úloh. Vyberte kartu výkon a podívejte se, kolik jader a logických procesorů váš počítač používá.
Následně, jak poznat funkční základní desku?
Reproduktor základní desky mlčí : Obecně platí, že malý reproduktor základní desky se po zapnutí počítače ozve a několikrát po startu pípne. Pokud se neozve ani jednou, vypadá to, že je deska skutečně poškozena.

Související článek

Jak zjistit PUK SIM karty T Mobile?

Svůj původní PIN a PUK kód najdete v uvítacím dopise nebo na plastovém obalu, který jste od nás obdrželi. PUK kód najdete v sekci Můj T-Mobile v části Smlouva.

Jak zjistit jaký mám BIOS?

Použití příkazového řádku ve Windows

Vyberte příkazový řádek nebo CMD . Zobrazí se okno příkazového řádku. Zadejte wmic bios get smbiosbiosversion a stiskněte Enter. Řetězec písmen a čísel za SMBBIOSBIOSVersion je verze BIOS .
Následně, co všechno je na základní desce?
Základní deska (Motherboard, MB)

Najdeme na ní patici pro procesor (CPU), pro paměť (RAM), sloty (konektory) pro přídavné karty (různé typy), konektory pro připojení interních mechanik (disketa, pevný disk, CD, DVD, ZIP aj.), konektory pro periferní zařízení (myš, klávesnice, tiskárna apod.)

A co je to motherboard a jaké má základní součástí?

Základní deska (anglicky mainboard či motherboard) představuje základní hardware většiny počítačů. Hlavním účelem základní desky je propojit jednotlivé součástky počítače do fungujícího celku a rozdělit jim elektrické napájení, které základní desce poskytne zdroj.
Lidé se také ptají, co obsahuje motherboard?
Základní deska (mainboard, motherboard)
  • Procesor (mikroprocesor)
  • Patici pro numerický koprocesor (popř. osazený koprocesor)
  • Obvody čipové sady.
  • Rozšiřující sběrnici (bus)
  • Paměti.
  • Vyrovnávací cache paměť
  • Sloty umístěné na rozšiřující sběrnici pro připojení rozšiřujících karet. Zapojení rozšiřující karty.
  • CMOS paměť

Můžete se také zeptat, jak zjistit co mám v počítači?

Otevřete nabídku Start. Zadejte na klávesnici, popřípadě vyhledejte položku Ovládací panely. V okně Ovládací panely vyhledejte odkaz Systém a zabezpečení a klepněte na něj. Po zobrazení stejnojmenného okna vyhledejte a následně klepněte na odkaz Systém nebo na odkaz Zobrazit velikost paměti RAM a rychlost procesoru.

By Jarita Schmautz

Similar articles

Jak zjistit typ procesoru v mobilu? :: Co znamená tu Xiaomi?
Užitečné odkazy