Domovská stránka > C > Co Je To Korzár?

Co je to Korzár?

"nájezdník") či privatýr (angl. privateer) nebo kaper (holand.) je jinak soukromá osoba, která obdržela od své vlády oficiální pověření k vedení kořistnické činnosti na moři. Ta spočívala v napadání obchodních lodí nepřátelské mocnosti a jejich zajímání.

Přečtěte si více

Co je to ODS?

Občanská demokratická strana (ODS) je česká liberálně konzervativní pravicová strana, vládní v letech 1992–1997, 2006–2009, 2010–2013 a opět od prosince 2021, vždy jako nejsilnější koaliční partner.
Následně, jak si založit vlastní politickou stranu?
V České republice je podle zákona č. 424/1991 Sb., o sdružování v politických stranách a v politických hnutích, ke vzniku politické strany nebo politického hnutí potřeba tříčlenného přípravného výboru, petice s alespoň 1 000 podpisy, stanovy a registrace u Ministerstva vnitra.

Následně, kdo je v top 09?

Vláda Petra Nečase
PortfejMinistr / člen vládyStrana
1. místopředseda vlády Ministr zahraničních věcíKarel SchwarzenbergTOP 09
Ministr financíMiroslav KalousekTOP 09
Ministr zdravotnictvíLeoš HegerTOP 09
Ministr práce a sociálních věcíJaromír DrábekTOP 09
3 další řádky
Co je to poslanecký klub?
Poslanecký klub slouží v Poslanecké sněmovně ke sdružování poslanců, kteří patří do stejné politické strany. Reprezentuje danou politickou stranu na parlamentní půdě a umožňuje jí zde vystupovat jednotně a koordinovaně.

Můžete se také zeptat, kde je tortuga?

Tortuga (francouzsky Île de la Tortue, v haitské kreolštině Latòti) je ostrov v Atlantském oceánu nedaleko od severozápadního pobřeží Hispanioly. Je součástí haitského departementu Nord-Ouest.
V čem otevřít soubor ODS?
Otevření nebo uložení listu ve formátu OpenDocument Spreadsheet (ODS) pomocí aplikace Excel. Soubory jdou otevírat a ukládat ve formátu OpenDocument Spreadsheet (ODS), který se používá v některých tabulkových aplikacích, jako jsou třeba OpenOffice.org Calc a Dokumenty Google.

Lidé se také ptají, kdo financuje činnost politických stran?

V Česku jsou ve financování využívány v zásadě dva zdroje – interní a externí. Hospodaření českých politických stran je regulováno zákonem č. 424/1991 Sb. o sdružování v politických stranách a v politických hnutích.
Jaký je rozdíl mezi politickou stranou a politickým hnutím?
Na rozdíl od politické strany není politické hnutí organizováno za účelem zvolení členů hnutí do vládních úřadů; místo toho má za cíl přesvědčit občany anebo vládní úředníky, aby něco udělali ohledně problémů a záležitostí, na které je hnutí zaměřeno. V České republice upravuje fungování politických hnutí zákon č.

A kdo může kandidovat ve volbách?

Kandidovat může ten, kdo je starší 21 let. Volby vyhlašuje prezident republiky (zákon stanoví, že tak učiní nejpozději 90 dnů před konáním těchto voleb). Podrobněji pak volby do Poslanecké sněmovny upravuje zákon o volbách do Parlamentu ČR (č. 247/1995 Sb.).

By Noonberg

Čím se sociální sítě shodují? :: Co dělají piráti?
Užitečné odkazy