Domovská stránka > C > Co Je To Jezdectví?

Co je to jezdectví?

Jezdectví je činnost spočívající v jízdě na zvířeti, zejména na koni, zpravidla v sedle. Jedná se o tradiční způsob dopravy, jezdecké oddíly bývaly využívány v boji a souběžně se rozvíjelo jezdectví (jezdecký sport) jako sportovní odvětví. Je-li kůň zapřažen do vozu, jedná se o vozatajství.

Přečtěte si více

Následně, jak se jinak řekne kůň?

Mládě koně se nazývá hříbě.
...
Kůň
Kůň domácí
Čeleďkoňovití (Equidae)
Rodkůň (Equus)
Druhtarpan (Equus ferus)
Trinomické jméno
Můžete se také zeptat, jaké jsou disciplíny jezdeckého sportu?
Jezdecký sport je velmi variabilní a zahrnuje celkem 7 základních disciplín – parkur, drezuru, všestrannost, spřežení, voltiž, reining a endurance (vytrvalost). Patří sem ale i pony sport a parajezdectví.

Lidé se také ptají, jak se jmenují věci na koně?

Potřeby pro jezdce
  • bičík (rajtštok)
  • ostruhy (šporny – kovový nástavec na patu boty, díky níž lze důrazněji pobídnout – pouze pro zkušené jezdce)
  • jezdecký oděv. helma. boty (vysoké nebo nízké – tzv. perka) chapsy (chrániče holeně) kalhoty (rajtky) vesta/páteřák. rukavice. sako (na drezuru a parkur)
Co je to ČJF?
Česká jezdecká federace (ČJF) je členem Mezinárodní jezdecké federace (FEI), Evropské jezdecké federace (EEF), Českého olympijského výboru (ČOV) a České unie sportu (ČUS). V roce 2018 registruje ČJF celkem 18512 členů v 1590 sportovních klubech. Aktivní sportovní licenci vlastní 7950 sportovců a 8356 koní.

Kdy se zacalo jezdit na koni?

V pozdní době kamenné začaly národy Evropy a Asie domestikovat zvířata vhodná pro jízdu nebo tažení povozů. Muži jezdili na koních v oblasti severního Pontu již kolem roku 4000 př. n.
Jak se říká cernemu koní?
Ryzák má po celém těle ryzou (červenou) srst různých odstínů. Může být ryzák světlý, tmavý, černý či červenavý. Hříva, ocas a spodky končetin mají stejnou barvu jako ostatní srst, nikdy ne černé. (to je rozdíl od hnědáka – ten to má vždy černé).

Někdo se také může ptát, jak se anglicky řekne kůň?

koně {mužský rod množné číslo}

horses {mn. č.}
A jak se říká mladé koně?
Gravidní samice se označuje pojmem březí. Porod je nazýván hřebením. Samec je hřebec, vykastrovaný pak valach. Mládě koně se nazývá hříbě.

Když to vezmeme v úvahu, v kolika soutěžích může kůň startovat v jednom dni?

Ano mohou, ale musí být volně pohyblivá a nesmí být ostrá. 11) V kolika soutěžích může kůň startovat v jednom dni? V 1 dni může kůň startovat ve dvou soutěžích.

By Natelson

Kolik lidí jezdí na koní? :: Jak zabít pavouka?
Užitečné odkazy