Domovská stránka > C > Co Je Obsahem Autorského Práva?

Co je obsahem autorského práva?

právo na rozšiřování, pronájem, půjčování a vystavování originálu nebo rozmnoženiny díla, právo na sdělování díla veřejnosti, zejména. právo na provozování díla živě nebo ze záznamu a právo na přenos provozování díla. právo na vysílání díla rozhlasem či televizí

Přečtěte si více

Související článek

Jak požádat o autorská práva?

Pokud vytvoříte literární, vědecké nebo umělecké dílo, automaticky k němu získáváte autorská práva, jejichž ochrana začíná okamžikem vytvoření díla. Nemusíte podávat formální žádost.

Navíc, co patří do autorských práv?

(1) Předmětem práva autorského je dílo literární a jiné dílo umělecké a dílo vědecké, které je jedinečným výsledkem tvůrčí činnosti autora a je vyjádřeno v jakékoli objektivně vnímatelné podobě včetně podoby elektronické, trvale nebo dočasně, bez ohledu na jeho rozsah, účel nebo význam (dále jen "dílo").
Jak podat přihlášku ochranné známky?
Přihláška ochranné známky se podává u Úřadu průmyslového vlastnictví, Antonína Čermáka 2a, Praha 6, PSČ 160 68, v jednom vyhotovení a smí obsahovat pouze jedno přihlašované označení. Přihlášku ochranné známky k zápisu do rejstříku ochranných známek může podat právnická či fyzická osoba.

Pokud jde o toto, jak zaregistrovat značku oblečení?

Samotné vytváření vlastní značky pak spočívá v 7 fázích.
  1. Uvědomte si své místo na trhu. Než začnete s rozhodováním o vaší značce, musíte pochopit současný trh, tzn.
  2. Určete zaměření a osobitost své značky. Zaměřit se na všechny nefunguje – zejména na začátku.
  3. Zvolte obchodní název.
  4. Napište slogan.
Kolik stojí registrace loga?
Poplatek za registraci ochranné známky se liší podle území, na kterém má platit a také podle toho, jak široké spektrum výrobků nebo služeb má ochranná známka pokrývat. Nejčastěji se pohybují mezi 5 000 až 10 000 Kč. Pro celou EU pak začíná poplatek na 850 EUR.

Související článek

Jak dlouho trvají majetková práva?

Vlastnická práva budou trvat 70 let po autorově smrti. Doba trvání majetkových práv se počítá od smrti pozůstalého spoluautora, pokud bylo dílo vytvořeno jako dílo společných autorů.

Jak zaregistrovat firmu?

Jak si založit firmu v 5 krocích
  1. krok – Sepsání Společenské smlouvy. Zakladatelským dokumentem je v případě více zakladatelů Společenská smlouva.
  2. krok – Složení vkladů neboli základního kapitálu.
  3. krok – Získání živnostenského oprávnění
  4. krok – Zápis do Obchodního rejstříku.
  5. krok – Registrace u finančního úřadu.
Jak pojmenovat živnost?
Podnikatel, který podniká jako fyzická osoba, používá obvykle jako své obchodní jméno svoje vlastní jméno a příjmení. Jde tak doslova „s kůží na trh". Ke jménu si může přidat odlišující dodatek či další označení – například „Jan Dvořák a syn".

A co to je obchodní jméno?

Obchodní jméno byl dříve název, pod kterým podnikatel provozoval svou podnikatelskou činnost. Obchodním jménem fyzických osob bylo jejich jméno a příjmení, přičemž mohlo obsahovat odlišující dodatek (např.
A další otázka, kdo může být autorem?
Autorem, kterým je fyzická osoba, která vlastní tvůrčí činností vytvořila dílo vyhovující znakům uvedeným autorským zákonem, může být jedna osoba, ale i více osob, jako je tomu zejména u díla spoluautorského, kolektivního, či u díla souborného.

Na koho se vztahuje autorský zákon?

Dílo, které je předmětem ochrany autorského práva je paragrafem 2 definováno jako jakkoli vnímatelné dílo, které je výsledkem jedinečné tvůrčí činnosti fyzické osoby (autora). Z hlediska tohoto pojetí vznikají složité otázky především u děl z kartografie, kde je prostor pro vlastní tvůrčí činnost velmi malý.

By Forester Felleman

Similar articles

Jak odstranit spárované zařízení iPhone? :: Jak získat autorská práva?
Užitečné odkazy