Domovská stránka > J > Jak Udělat Mezeru V Html?

Jak udělat mezeru v HTML?

Do HTML se zapisuje sekvencí " " (bez uvozovek), což znamená Non Breaking SPace (angl. doslova "ne-zlomitelná mezera"). Mezi dvěma slovy oddělenými pouze nedělitelnou mezerou prohlížeč nesmí zalomit řádek, proto se tomu říká i "tvrdá mezera".

Přečtěte si více

Související článek

Jak si udělat iOS 14?

Nainstalovat ji může každý. Pokud budete postupovat podle pokynů, můžete si stáhnout konfigurační profil. Nastavení lze použít k instalaci staženého konfiguračního profilu. Poté je třeba telefon obnovit.

Lidé se také ptají, jak vypada html?

Tagy se píší do špičatých závorek. Velmi specifickým tagem je odkaz, který umožňuje procházet mezi jednotlivými stránkami a tak je provázat. Od toho zkratka HTML (HyperText MarkUp Language = odkazovací a značkovací jazyk). Dále definujeme samotný HTML dokument.
Následně, jak se zapisují pomocné html komentáře?
Pokud vás zajímá obyčejný HTML komentář, dělá se znaky <! -- a -->.

Jak zobrazit stránku v HTML?

Do požadované stránky kliknete myší pravým tlačítkem a z nabídky vyberete povel Zobrazit zdrojový kód stránky - platí pro Google Chrome a většinu současných prohlížečů. Pomocí zkratky CTL+U se Vám otevře nové okno se zdrojovým kódem stránky.
Jak zvetsit text HTML?
Dělá se to příkazem Zobrazit - Velikost písma (nebo tak něco -- v každém prohlížeči to může být jinak). Přesné velikosti písma lze dosáhnout pouze pomocí CSS. Kromě přímého nastavení stupně písma se může použít relativní zápis +-, např. size="+1" znamená zvětšení písma o jeden stupeň.

Související článek

Jak udělat defragmentaci disku?

Nabídka Start se nachází v levém dolním rohu obrazovky. Klepněte na disk. Vlastnosti naleznete v rozevíracím poli. Tlačítko Defragmentace najdete na kartě Nástroje.

Jak udělat tucny text?

Vyberte text, který chcete změnit na tučný, a proveďte jednu z následujících akcí:
  1. Přesuňte ukazatel na minipanel nástrojů nad výběrem a klikněte na Tučné .
  2. Ve skupině Písmo. kartě Domů klikněte na Tučné písmo.
  3. Zadejte klávesovou zkratku: CTRL+B.
A další otázka, jak zvýraznit písmo?
Pravidla pro zvýraznění textu

vhodné použít světlý podklad pro světlé písmo. Při zvýraznění se nespoléhejte pouze na barvu. Lidé s poruchami barvocitu nemusí barevné zvýraznění vůbec vnímat (podle typu poruchy např. nemusí rozeznat červenou, zelenou či jinou barvu, viz Uživatelé s poruchami barvocitu).

Navíc, jak psát web nadpis?

Ve výchozím stylu prohlížečů jsou nadpisy blokové ( display: block ) a zobrazují se tučné ( font-weight: bold ). První tři úrovně ( <h1> až <h3> ) jsou navíc větším písmem než prostý text. Nadpis <h4> se potom zobrazuje zpravidla stejně jako běžný tučný text. Nadpis <h5> je už menší než prostý text.
Jak psát web menu?
Někdy se přidává ještě pravý sloupeček, ideální to místo pro reklamy a upoutávky.
...
Móda levého sloupečku.
Nějaké záhlaví
Levé menu odkaz odkaz odkaz odkaz mailHlavní text stránky Text stránky je celý uzavřený v tabulce. Bla bla bla, spousta moudrých věcí.

Navíc, jak psát web align?

Zarovnání do bloku (text-align: justify) se snaží mít levé i pravé okraje řádků přesně pod sebou.
...
Funguje to dovnitř
hodnotyzarovnání odstavce
enddoprava, pokud se text píše zleva doprava. Doleva, pokud se text píše zleva doprava.
justify-alljako justify, ale do bloku se zarovná i poslední řádek

By Malonis Zent

Similar articles

Jak psát na tečky ve Wordu? :: Jak se pracuje ve Wordu?
Užitečné odkazy