Domovská stránka
> C
> Co Je To Koncesovaná Živnost?
Co je to koncesovaná živnost?
Koncesované živnosti
Jsou to živnosti, které vznikají a jsou provozovány na základě správního rozhodnutí. Tyto živnosti jsou také osvědčeny výpisem ze živnostenského rejstříku. Kromě splnění odborné způsobilosti je podmínkou získání této živnosti (koncese) i kladné vyjádření příslušného orgánu státní správy.
Jsou to živnosti, které vznikají a jsou provozovány na základě správního rozhodnutí. Tyto živnosti jsou také osvědčeny výpisem ze živnostenského rejstříku. Kromě splnění odborné způsobilosti je podmínkou získání této živnosti (koncese) i kladné vyjádření příslušného orgánu státní správy.
A jak si otevřít staněk?
Stánek není možné postavit kdekoliv
Každý, kdo se do něj chce pustit, musí zdolat několik úřadů - pronajmout si od obce či jiného vlastníka pozemek, požádat stavební úřad o stavební povolení a nechat stavbu zkolaudovat. I za to se platí.
Když to vezmeme v úvahu, jak začít podnikat v gastronomii? Každý, kdo se do něj chce pustit, musí zdolat několik úřadů - pronajmout si od obce či jiného vlastníka pozemek, požádat stavební úřad o stavební povolení a nechat stavbu zkolaudovat. I za to se platí.
Nezapomeňte na:
- živnostenské oprávnění pro hostinskou činnost.
- koncese k prodeji lihu.
- zdravotnický průkaz pro práci s potravinami.
- souhlas stavebního úřadu s využitím prostoru provozování restaurace.
- souhlas krajské hygienické stanice.
- souhlas hasičského a požárního sboru.
- a další
Jak si udělat bistro?
Je třeba splnit podmínky zásobování pitnou vodou, větrání, napojení na kanalizaci, vytápění, osvětlení. Dále je nutné mít provoz v souladu s požadavky na hygienická zařízení pro zaměstnance i hosty (hygienické předpisy pro WC a dimenzaci kapacity/počtu WC v restauraci s ohledem na kapacitu zákazníků).
Co prodávat v bistru? Bistro, co má koule
Karbanátky, sekaná, masové koule. Klasiku české kuchyně pozvedli o level výš provozovatelé Brixton Balls Luděk Netušil a Tim Simenon. Ve svém malém podniku se specializují na domácí masové koule, které doplňují buď rýží, nebo hranolky, omáčkou a salátem. Inspirací nám byly koule z celého světa.
Karbanátky, sekaná, masové koule. Klasiku české kuchyně pozvedli o level výš provozovatelé Brixton Balls Luděk Netušil a Tim Simenon. Ve svém malém podniku se specializují na domácí masové koule, které doplňují buď rýží, nebo hranolky, omáčkou a salátem. Inspirací nám byly koule z celého světa.
Co je to hostinská činnost?
Náplň této činnosti je příprava a prodej pokrmů a nápojů k bezprostřední spotřeba v provozovně, v níž jsou prodávány. V rámci živnosti je možno poskytovat ubytování.
Jak si otevřít živnost? Založení živnosti dosáhneme tím, že úřadům oznámíme záměr zahájit podnikání, doložíme kvalifikaci a místo podnikání a živnostenský úřad nám přidělí živnostenské oprávnění (postaru živnostenský list) a identifikační číslo (IČ). Živnostenský list jako „hezký papírový doklad" o naší živnosti dnes již nedostaneme.
Co je to volná živnost?
Co do konkrétních činností lze říct, že volná živnost zahrnuje většinu oborů běžně provozovaných OSVČ. Jedná se tak například o maloobchod a velkoobchod (včetně e-shopů), ubytovací služby, poradenské služby, průvodcovství, překladatelství, případně pořádání kulturních, sportovních a jiných produkcí.
Když to vezmeme v úvahu, co je potřeba zařídit před otevřením restaurace? Co je potřeba zařídit před otevřením restaurace a jak se z toho...
- Za vším stojí dobrý nápad.
- Analýza trhu a podnikatelský plán.
- Na živnostenském úřadě zažádejte o živnostenský list a koncesi na prodej lihovin.
- Investujte do toho, co vám vydělá peníze.
- Dejte zákazníkům důvod se k vám pravidelně vracet.
Jak zacit podnikat s kavarnou?
30 tipů jak začít s kavárnou a co je potřeba zařídit:
- Je založení kavárny pro vás to pravé?
- Mějte své osobní finance v pořádku.
- Posbírejte informace o kávě a kavárničení
- Poznejte svou pražírnu kávy.
- Naplánujte si, jak založit kavárnu v podnikatelském plánu.
- Stanovte obchodní koncept vaší kavárny.