Domovská stránka > J > Jak Zjistit Co Mám Za Procesor?

Jak zjistit co mám za procesor?

Stisknutím kombinace kláves CTRL + SHIFT + ESC otevřete Správce úloh. Vyberte kartu výkon a podívejte se, kolik jader a logických procesorů váš počítač používá.

Přečtěte si více

Související článek

Jaký chladič na procesor?

Většině příležitostných uživatelů bych doporučil aktivní chladič. Tepelné vyzařování dnešních procesorů je již na rozumné úrovni a moderní chladiče CPU jsou již poměrně tiché.

Když to vezmeme v úvahu, jak zjistit frekvenci procesoru?

V Ovládacích panelech klikněte na »Systém a zabezpečení« a dále na »Systém|Zobrazit velikost paměti RAM a rychlost procesoru«. Kromě rychlosti se zobrazí i přesný typ procesoru.
Když to vezmeme v úvahu, jak zjistit výkon procesoru?
K získání rychlého přehledu o přibližném výkonu daného komponentu můžete využít stránek passmark.com. Do vyhledávače google napište název komponentu, například I5 4670K a připište passmark. Zjistíte, jak si stojí procesor I5 4670K v tomto benchmarku oproti například procesoru G2020.

Jak Podtaktovat procesor?

Takt procesoru se počítá podle vzorce FSB × násobič = frekvence procesoru. Přetaktování čili zvýšení frekvence procesoru tedy můžeme dosáhnout dvěma cestami: zvýšením frekvence FSB (či základní frekvence u novějších procesorů AMD, o tom ale až později) nebo zvýšením násobiče.
Proč taktovat procesor?
Taktování CPU, a tedy zvýšení frekvence, se bez zvýšení napětí téměř neobejde. V ideálním případě dovoluje vyšší napětí procesoru operovat na vyšších taktech. Problém je ale samozřejmě teplota procesoru, která s vyšším napětím neúměrně roste.

Související článek

Jak zjistit co je na SD kartě?

Pokud na domovské obrazovce stisknete tlačítko nabídky, vyberte nastavení z nabídky. To se může jmenovat jinak, například Paměť telefonu nebo podobně. Zde se zobrazuje celkové a volné místo ve vnitřní paměti telefonu.

A další otázka, jak zjistit informace o procesoru?

Otevřete nabídku Start. Zadejte na klávesnici, popřípadě vyhledejte položku Ovládací panely. V okně Ovládací panely vyhledejte odkaz Systém a zabezpečení a klepněte na něj. Po zobrazení stejnojmenného okna vyhledejte a následně klepněte na odkaz Systém nebo na odkaz Zobrazit velikost paměti RAM a rychlost procesoru.
Někdo se také může ptát, jak zjistit co mám za zdroj?
Re: Jak zjistim typ zdroje? Přesně tak, jen sundáš bočnici a měla by být vidět samolepka kde je uveden název a parametry zdroje.

Jak zjistit co mám za Windows?

Tady je postup, jak získat další informace:
  1. Vyberte tlačítko Start > Nastavení > Systém > O systému .
  2. V části Specifikace zařízení > Typ systému se podívejte, jestli máte 32bitovou nebo 64bitovou verzi Windows.
  3. V části Specifikace Windows zjistíte edici a verzi Windows spuštěnou na vašem zařízení.
Když to vezmeme v úvahu, co to je frekvence procesoru?
Frekvence, neboli takt procesoru, je udáván v gigahertzech. Tedy udává, kolik se uděje cyklických dějů (výpočtů) za jednu sekundu. Větší frekvence znamená vyšší výkon procesoru.

Jak zjistit frekvenci?

Nejjednodušší a nejspolehlivější způsob jak frekvenci zjistit je nahlédnutím do dokumentů, které jste obdrželi při koupi počítače. V těchto dokumentech by měly být uvedeny všechny komponenty, které počítač obsahuje.

By Applegate Lusardi

Similar articles

Co je to rychlost procesoru? :: Jak zjistit životnost disku?
Užitečné odkazy