Domovská stránka > J > Jak Funguje Funkce Když?

Jak funguje funkce Když?

Funkce KDYŽ, jedna z logických funkcí, vrátí jednu hodnotu, pokud se zadaná podmínka vyhodnotí jako Pravda, a jinou hodnotu, pokud se vyhodnotí jako Nepravda. Příklady: =KDYŽ(A2>B2;"Překročil se rozpočet.";"OK") =KDYŽ(A2=B2;B4-A4;"")

Přečtěte si více

Související článek

Jak funguje spínač?

Elektrický obvod je v jedné poloze přerušen. Při stisknutí kontaktů v druhé poloze je obvod uzavřen. Jeden obvod je ovládán z jednoho místa. Jeho analogy jsou zabudovány buď ve svítidlech, nebo v přívodních kabelech.

Navíc, jak vložit podmínku do excelu?

Vzorec s podmínkou se zapisuje v následujícím tvaru:
  1. =KDYŽ(adresa buňky + zadání podmínky; pokud je podmínka pravdivá, provede se první výpočet; pokud podmínka pravdivá není, tak se provede druhý výpočet)
  2. =A(první podmínka co musí být splněna ; druhá podmínka co musí být splněna ;)
Jak na funkce v Excelu?
Po výběru funkce v dialogovém okně Vložit funkci Excel se spustí Průvodce funkcemi, ve kterém se zobrazí název funkce, všechny její argumenty, popis funkce a každého argumentu, aktuální výsledek funkce a aktuální výsledek celého vzorce.

Pokud jde o toto, jak nastavit pravidlo v excelu?

Nastavení podmínky podmíněného formátování

Označíme první řádek. Přes kartu Domů - Podmíněné formátování vybereme Správa pravidel. Přes Nové pravidlo... . Typ pravidla zvolíme Určit buňky k formátování pomocí vzorce.
Následně, jak vybarvení buňky v excelu?
Vyberte buňku nebo oblast buněk, kterou chcete formátovat. Klikněte na Domů > ikona pro otevření dialogu Formát buněk nebo stiskněte Ctrl+Shift+F. Na kartě Výplň v části Barva pozadí vyberte požadovanou barvu.

Související článek

Co dělat když Word neodpovídá?

Pokud najdete požadovaný soubor aplikace Word, vyberte možnost Obnovit a obnovte soubor.

Jak napsat funkcí IF?

Syntaxe Excel funkce KDYŽ (IF)

Vzorec vypadá takto: =KDYŽ(podmínka; hodnota když je podmínka splněna; hodnota když není splněna) (česká verze Excelu) nebo... Funkce má 3 argumenty: Podmínka – Tady vyplníme podmínku většinou s použitím matematických operátorů (<>=), např.
Jak použít funkcí Svyhledat?
Funkce SVYHLEDAT (anglicky název: VLOOKUP) vyhledá v prvním sloupci tabulky požadovanou/hledanou hodnotu a vrátí hodnotu, která je ve stejném řádku (jako nalezená hodnota), ale nachází se v jiném (námi určeném) sloupci zdrojové tabulky.

A jak vnořit funkcí když?

Pokud jste klikli na KDYŽ, zobrazí se v dialogovém okně Argumenty funkce argumenty funkce KDYŽ. Pokud chcete vnořit jinou funkci, můžete ji zadat do pole argumentu. Můžete třeba zadat SUMA(G2:G5)do Value_if_true funkce KDYŽ. Zadejte všechny další argumenty, které jsou potřeba k dokončení vzorce.
Můžete se také zeptat, jak na procenta v excelu?
Výpočet procent, pokud znáte celek a množství
  1. Klikněte na libovolnou prázdnou buňku.
  2. Zadejte =42/50 a stiskněte RETURN. Výsledek je 0,84.
  3. Vyberte buňku, která obsahuje výsledek z kroku 2.
  4. Na kartě Domů klikněte na Styl procent . Výsledek je 84 %. To je procento správných odpovědí v testu.

Co provede funkce ne?

Funkce NE neguje hodnotu argumentu funkce. Jedním z obvyklých způsobů použití funkce NE je rozšíření užitečnosti jiných funkcí provádějících logické testy. Funkce KDYŽ například provede logický test a vrátí jednu hodnotu, pokud je test vyhodnocen jako PRAVDA, a jinou hodnotu, pokud je test vyhodnocen jako NEPRAVDA.

By Desiri

Similar articles

Jak kopírovat podmíněné formátování? :: Jak funguje Peněženka iPhone?
Užitečné odkazy