Domovská stránka > J > Jak Na Funkcí Svyhledat?

Jak na funkcí Svyhledat?

Syntaxe SVYHLEDAT. Funkce SVYHLEDAT (anglicky název: VLOOKUP) vyhledá v prvním sloupci tabulky požadovanou/hledanou hodnotu a vrátí hodnotu, která je ve stejném řádku (jako nalezená hodnota), ale nachází se v jiném (námi určeném) sloupci zdrojové tabulky.

Přečtěte si více

Související článek

Jak vypnout funkci FN?

Najděte klíč. Obvykle se nachází na mezerníku vlevo. Klávesa zámku Fn je na levé straně klávesy Shift. Zámek Fn se aktivuje současným stisknutím a podržením klávesy Fn a klávesy Shift.

A další otázka, jak se dělají vzorce v excelu?

Vytvoření jednoduchého vzorce v Excelu
  1. Na listu klikněte na buňku, do které chcete zadat vzorec.
  2. Zadejte znaménko = (znaménko rovná se) následované konstantami a operátory (až 8 192 znaků), které chcete použít při výpočtu. V našem příkladu zadejte =1+1. Poznámky:
  3. Stiskněte Enter (Windows) nebo Return (Mac).
Jak zapsat nebo v Excelu?
NEBO – =KDYŽ(NEBO(něco je PRAVDA; něco jiného je PRAVDA); Hodnota když PRAVDA; Hodnota když NEPRAVDA) NE – =KDYŽ(NE(něco je PRAVDA); Hodnota když PRAVDA; Hodnota když NEPRAVDA)

Někdo se také může ptát, co je funkce sumif?

Vzorec =SUMIF(B2:B5;"Jan";C2:C5) například vypočítá součet pouze těch hodnot v oblasti C2:C5, u kterých mají odpovídající buňky v oblasti B2:B5 hodnotu Jan. Pokud chcete sečíst buňky na základě více kritérií, přečtěte si článek Funkce SUMIFS.
Jak napsat v Excelu nerovná se?
Držte zmáčknutý levý Alt (dole, vlevo od tlačítka mezerník). Na numerické klávesnici vyťukejte číselnou kombinaci 61 pro =, respektive 8800 pro ≠. Pusťte levý Alt a automaticky dojde k zápisu do textu.

Související článek

Jakou funkci plní média?

Masmédia se zabývají přenosem zpráv, ale mají i další funkce, jako je orientace a informování, stejně jako o rozdělení moci a organizaci mocenských vztahů.

Jak přidat položku do rozevíracího seznamu?

Na listu, kde máte nastavený rozevírací seznam, vyberte buňku, ve které rozevírací seznam je. Přejděte na Data > Ověření dat. Na kartě Nastavení klikněte do pole Zdroj a potom změňte položky seznamu podle potřeby.
Následně, kde jsou v excelu předvolby?
V nabídce Excel klikněte na Předvolby. V části Vzorce a seznamyklikněte na Automatické dokončování. Do pole Zobrazit možnosti po zadání zadejte počet písmen, která chcete zadat, než se zobrazí nabídka Automatické dokončování.

Jak na výpočet procent?

Procento je způsob, jak vyjádřit část celku pomocí celého čísla místo zlomku. Jedno procento se rovná jedné setině z celku, tedy 1/100. Například 25 % je čtvrtina celku, 50 % je polovina celku, 75 % tři čtvrtiny celku, 100 % se rovná hodnotě celku. A například 200 % je dvojnásobek určité hodnoty (celku).
Navíc, jak vypočítat procenta v tabulkách?
Spočítat kolik je určitý počet procent z něčeho

například pokud chcete vědě kolik korun je 21% DPH z ceny 1245 Kč tak je to 0.21 * 1245 (nebo, chcete-li 21/100*1245). V Excelu je to jednodušší v tom, že stačí napsat 21% * 1245 (případně použít vzoreček kde v jedné buňce budou procenta, v další celek).

Jak přičíst k číslu procenta?

Takže pokud známe celek, je 100 %. Pokud známe částku, zjistíme, kolikrát se do ní vejde jedno procento, tedy jedna setina celku. Proto celek / 100. A pak částka děleno zjištěný výsledek.

By Cicero Urbaez

Similar articles

Jak zapojit grafický tablet? :: Jak udělat podminku v Excelu?
Užitečné odkazy