Domovská stránka > C > Co Je Dns A Jak Funguje?

Co je DNS a jak funguje?

DNS (Domain Name System) je hierarchický, decentralizovaný systém doménových jmen, který je realizován servery DNS a protokolem stejného jména, kterým si vyměňují informace. Jeho hlavním úkolem a příčinou vzniku jsou vzájemné převody doménových jmen a IP adres uzlů sítě.

Přečtěte si více

Související článek

Jak funguje spínač?

Elektrický obvod je v jedné poloze přerušen. Při stisknutí kontaktů v druhé poloze je obvod uzavřen. Jeden obvod je ovládán z jednoho místa. Jeho analogy jsou zabudovány buď ve svítidlech, nebo v přívodních kabelech.

Jak zadat DNS?

Pro změnu DNS přistupte do "Ovládací panely" a zde si zvolte "Centrum síťových připojení a sdílení".
  1. Zde zvolte "Změnit nastavení adaptéru".
  2. V seznamu připojení nalezněte to přes které jste připojen k internetu, klikněte na něj druhým tlačítkem myši pro vyvolání volby a vyberte možnost "Vlastnosti".
A jak správně nastavit dns server?
Jak DNS záznamy nastavit?
  1. Přihlaste se do Zákaznického centra.
  2. Přejděte do sekce správy domén (Domény (Přehled domén) / Detail domény).
  3. Klikněte na možnost DNS záznamy.
  4. Přidat DNS záznam můžete výběrem typu záznamu a vyplněním požadované hodnoty.

Jak zkontrolovat nastavení DNS?

Nejjednodušší postup je následující:
  1. otevřete nabídku Start – vyberte položku Hledat a zadejte heslo cmd.
  2. zobrazí se vám spuštění příkazového řádku, do kterého napíšete příkaz ipconfig/all.
  3. nyní se vám zobrazí kompletní výpis síťového nastavení vašeho počítače, ve kterém téměř na konci naleznete řádek DNS Servers.
Jak zjistit doménu wifi?
Držitele českých domén lze zjistit v centrálním registru českých domén, který se nazývá CZNIC a je k dispozici na adrese nic.cz. Do vyhledávacího políčka si zadejte hledanou doménu a ve výsledku vyhledávání uvidíte kdo je držitel domény. Lze ho ještě rozkliknout a vidět podrobnější údaje.

Související článek

Co dělat když telefon funguje ale nic se nezobrazuje?

Telefon s černým displejem se na slunci mnohem více zahřívá. Přesuňte jej do stínu. Zařízení může opět fungovat, jakmile se trochu ochladí. Po několika minutách zkontrolujte, zda se displej opět rozsvítil.

Můžete se také zeptat, jaký je nejlepší dns?

K těm nejpoužívanějším patří služba Google Public DNS, OpenDNS (Cisco) a od letošního jara tedy i 1.1.1.1 od Cloudflaru, který patří k největším světovým poskytovatelů, služeb typu CDN a poskytovatelům ochrany před masivními útoky DDoS.
Můžete se také zeptat, jak změnit dns na google?
Nastavení dynamických záznamů DNS
  1. Na počítači se přihlaste do služby Google Domains.
  2. Vyberte název své domény.
  3. Vlevo nahoře klikněte na nabídku.
  4. Klikněte na Zobrazit rozšířená nastavení.
  5. Klikněte na možnost Spravovat dynamické záznamy DNS.

Jak zjistit DNS záznam?

DNS servery můžete zjistit z výpisu třeba pomoci naší aplikace WHOIS, kde vyplníte doménu pro kterou chcete údaje zjistit, zvolíte koncovku a kliknete na Check.
Lidé se také ptají, jak změnit dns záznam?
Editaci nastavení DNS záznamů je možné provést v adminsitraci služeb v nabídce "Administrace" -> "DNS". Zde můžete buď editovat stávající DNS záznamy nebo přidávat nové. Poznámka: aby bylo nastavení DNS v adminsitraci funkční, musí doména směřovat na naše servery.

Co je to CNAME?

CNAME záznam (Canonical Name record) slouží k nasměrování subdomény na cílovou (sub)doménu. V praxi je potom subdoména směřovaná na IP, která je uvedená v DNS záznamu cílové (sub)domény. Výhodou tak je, že funkčnost CNAME záznamu není ovlivněná změnou IP adresy.

By Josi

Similar articles

  • Jak funguje Apple penezenka?

    Velmi jednoduché. Telefon můžete používat v obchodě, pokud ho přiložíte k terminálu. Rozsvítí se obrazovka, otevře se aplikace peněženka a vy vyberete kartu, kterou chcete platit. Přiložením prstu na tlačítko Domů platbu potvrdíte.

  • Jak funguje CRM?

    Všechna oddělení mají stejné informace na jednom místě. Každý zaměstnanec má přístup k údajům, které potřebuje ke své práci. V softwaru se ukládají nejen kontaktní údaje o zákaznících, ale také se přidává komunikace, například e-maily a zprávy.

  • Jak funguje internet DSL?

    Principem fungování je využití volného pásma telefonních spojů. Pro běžný hlasový provoz se používají frekvence do 3400 Hz. Vysokorychlostní přenos dat je možný na vyšších frekvencích.

  • Jak funguje Google disk?

    V počítači přejděte na adresu drive.google.com. V části Můj disk jsou soubory a složky, které si můžete prohlédnout.

  • Jak funguje IMAP?
  • Jak funguje NFC?
  • Jak funguje PoE injektor?
  • Jak funguje Wifina?
Co je to DNS záznam? :: Jak se platí hodinkami?
Užitečné odkazy