Domovská stránka > J > Jak Nastavit Vzdálený Přístup Na Router?

Jak nastavit vzdálený přístup na router?

V horní části klikněte na položku Tools a v sekci Remote management povolte vzdálený přístup k routeru zaškrtnutím políčka Enabled. V sekci IP allowed to access můžete zvolit IP adresu, která bude mít pouze vzdálený přístup k routeru. Zadáním adresy 0.0.0.0, povolíte vzdálený přístup jakékoliv IP adrese.

Přečtěte si více

Související článek

Jak nastavit soukromé připojení?

Chcete-li zkontrolovat zabezpečení webové stránky, podívejte se napravo od webové adresy na stav zabezpečení: "Zabezpečeno". Chcete-li zobrazit podrobnosti o webu, vyberte ikonu . Můžete zjistit, zda Chrome považuje připojení za soukromé.

Jak se přihlásit na IP adresu?

Krok 1: Otevřete webový prohlížeč a do adresního řádku zadejte adresu IP routeru- výchozí IP je 192.168.0.1 nebo klikněte http://192.168.0.1. Krok 2: Měli byste být přesměrováni na přihlašovací stránku routeru. Výchozí uživatelské jméno (user name) je admin a není žádné heslo.
A další otázka, jak funguje nas?
NAS (Network Attached Storage) je inteligentní úložné zařízení, které připojíte ke své domácí nebo kancelářské síti. Sem pak můžete ukládat všechny věci od kolegů nebo rodiny – dokumenty, fotky, videa – prostě cokoli. Přístup do NAS serveru můžete mít pomocí webového prohlížeče nebo mobilní aplikace.

Navíc, jak používat nas?

NAS server se na Vašem počítači zobrazuje jako „Umístění v síti" a jednoduše si disk můžete namapovat tak, aby se Vám hlásil například jako disk „Z:". Poté s ním pracujete úplně stejně jako s lokálním diskem, soubory kopírujete, vkládáte, mažete. Vaše data jsou tak spořádaně na jednom místě.
Jak udělat síťový disk?
Nemusíte rovnou pořizovat NAS server; někdy stačí propojit router s pevným diskem.
...
Pojďme vše nakonfigurovat
  1. propojíme síťovým UTP kabelem (součást balení) PC s routerem přes libovolný konektor LAN.
  2. propojíme router a externí disk přes USB rozhraní
  3. dále postupujeme dle návodu výrobce routeru.

Související článek

Jak nastavit stav baterie?

Přejděte do nastavení a zobrazte procento výdrže baterie.

Jak sledovat provoz na Wi-Fi?

Nejspolehlivějším způsobem je samozřejmě navštívit rozhraní routeru či modemu a v jeho rozhraní se podívat, která zařízení jsou připojena. Ne vždy je to však možné či pohodlné – nemusíme znát heslo do rozhraní modemu nebo nejsme tak pokročilí uživatelé, abychom věděli, kde přesně hledat.
Když to vezmeme v úvahu, jak nastavit wi-fi síť?
Nastavení proveďte pomocí prohlížeče

Samotné nastavení routeru se provádí pomocí webového prohlížeče, do kterého stačí zadat správnou adresu. Pravděpodobně to bude 192.168.0.1 nebo 192.168.1.1, určitě jí ale naleznete v manuálu nebo nalepenou na samotném routeru stejně jako přihlašovací údaje.

A další otázka, jak se připojit k routeru přes wi-fi?

Jeden z routerů zvolíte jako HLAVNÍ (primární) a druhý bude sloužit jako sekundární. U primárního routeru provedete nastavení tak, jako kdyby byl určen k běžnému vysílání Wi-Fi signálu. Připojte ho k modemu a k počítači pomocí síťového kabelu. Odpojíte ho až po dokončení procesu nastavení bezdrátové sítě.
Co je potřeba pro připojení do sítě?
Připojení do sítě a nastavení počítače
  1. Síťová karta. Musíte vlastnit počítač se síťovou kartou typu Ethernet s rychlostí minimálně 10/100 Mbit s konektorem RJ-45.
  2. Kabel typu RJ-45.
  3. Datové zásuvky na pokoji.
  4. Nastavení počítače.

Můžete se také zeptat, jak nastavit novou síť?

Nastavení síťových karet

Otevřete vlastnosti karty a na záložce Obecné dvakrát poklepejte na Protokol sítě Internet (TCP/IP). Zvolte možnost Použít následující IP adresu a vložte například 192.168.0.1. Maska podsítě by se měla automaticky vyplnit sama. Pokud ne, nastavte 255.255.255.0.

By Fellner Hoivik

Similar articles

Jak se používá flash disk? :: Jak připojit NAS přes WiFi?
Užitečné odkazy