Domovská stránka > J > Jak Používat Datovou Schránku?

Jak používat datovou schránku?

Slouží převážně pro komunikaci s orgány veřejné moci. Úřady mají povinnost datové schránky používat v komunikaci s každým, kdo má datovou schránku zřízenou. Pomocí datové schránky můžete komunikovat s jakýmkoliv úřadem, například okresní správou sociálního zabezpečení, zdravotními pojišťovnami nebo finančním úřadem.

Přečtěte si více

Související článek

Co používat místo Google Play?

Obchod Play není ve výchozím nastavení zahrnut. I ten má alternativy, například Yandex Store, Amazon Appstore nebo F-Droid. Jako náhradu lze použít zcela jiný systém.

A další otázka, jak se poprvé přihlásit do datové schránky?

Do klientského portálu Datových schránek je možné se přihlásit pomocí uživatelského jména a přístupového hesla. Tyto údaje jste získali při zřízení datové schránky či účtu k ní; heslo je nutno změnit při prvním přihlášení.
Když to vezmeme v úvahu, jak získat přihlašovací údaje do datové schránky?
Způsoby podání žádosti
  1. Online po přihlášení přes Identitu občana. Nové přístupové údaje si může uživatel nechat vydat přímo v prostředí klientského portálu datových schránek.
  2. Osobně na Czech POINTu.
  3. Písemně v listinné podobě

Kdy se aktivuje Datova Schranka?

Na první přihlášení se do datové schránky mají žadatelé 15 dní ode dne, kdy jim byly doručeny přístupové údaje. Pokud se v této lhůtě do datové schránky nepřihlásí, je datová schránka aktivována 15. dnem ode dne, kdy byly doručeny přístupové údaje. Fyzická osoba má nárok na zřízení jedné datové schránky fyzické osoby.
Kolik stojí odeslani datové schránky?
Česká pošta od příštího měsíce snižuje cenu poslání zprávy prostřednictvím datové schránky. Místo současných patnácti korun lidé a firmy za zprávu zaplatí pět korun (od 2. listopadu až do skončení nouzového stavu je používání datové schránky bezplatné).

Související článek

Jak používat klávesové zkratky?

Klávesnice systému Windows má řadu klávesových zkratek, včetně klávesy F11nebo klávesy s logem Windows, šipky nahoru a tabulátoru. Zobrazení a skrytí plochy a klávesa s logem Windows.

A další otázka, jak ukládat zprávy z datové schránky?

Stačí ale v Portálu občana navštívit Nastavení – Datové schránky a povolit Automaticky archivovat datové zprávy. Uložené zprávy pak najdete uvnitř této služby. Potřebujete si uchovat staré zprávy z datové schránky? Nově to jde pohodlněji!
Když to vezmeme v úvahu, jaké formáty lze posílat datovou schránkou?
Pro obecná podání vůči úřadům se doporučují používat přílohy v obecně rozšířených formátech PDF či DOC(X). Jinak si datové schránky poradí i s formáty PDF/A, fo/zfo, html/htm, odt, ods, odp, txt, rtf, xls(x), jpg/jpeg/jfif, tiff, gif, mpeg1/mpeg2, ppt, ppt(x), wav, mp2/mp3, isdoc/isdocx.

A další otázka, jak se dá komunikovat s úřadem?

Jednoduše elektronicky

Pro elektronickou komunikaci jsou základní dvě věci: uznávaný elektronický podpis a zřízení datové schránky. Datová schránka je elektronické úložiště, kam vám mohou zasílat veškeré dokumenty státní úřady, ale i soukromé firmy, a odkud můžete zasílat dokumenty vy jim.
Když to vezmeme v úvahu, jak elektronickou komunikaci s úřady?
Elektronická komunikace s úřady nebo soudy

V případě, že potřebujete elektronicky komunikovat se státní správou, samosprávou či soudy, lze využít e-mail podepsaný alespoň uznávaným elektronickým podpisem nebo odeslat podání prostřednictvím datové schránky.

Jak vložit elektronický podpis do datové schránky?

Elektronický podpis a datová schránka
  1. lze buďto zaslat podepsané elektronickým podpisem na e-mailovou adresu podatelny úřadu,
  2. nebo je lze doručit do datové schránky úřadu bez nutnosti elektronického podpisu.

By Jaquith Venosh

Similar articles

  • Jak používat Finder?

    Po spuštění Macu se jako první zobrazí Finder. Když používáte jiné aplikace, otevírá se a zavírá automaticky. V horní části obrazovky je lišta s nabídkami. Pomocí oken a ikon zobrazuje obsah Macu, iCloud Drive a dalších úložných zařízení.

  • Jak používat Safari?

    Pomocí panelů můžete zobrazit více webových stránek najednou a můžete je uspořádat do skupin, abyste se k nim mohli později vrátit. Přesun do skupiny panelů se provádí podržením prstu na jednom z nich.

  • Jak používat Příkazový řádek?

    Příkazový řádek v systému Windows spustíte stisknutím klávesy Win-R. Někdy je nutné spustit příkazový řádek v režimu správce. Pomocí nabídky pod pravým tlačítkem myši spustíte nalezeného zástupce v režimu správce.

  • Jak pouzivat they them?

    Knír je vyroben z očních linek. Nezbytným vysvětlením je, že se jedná o nebinární nebo genderově fluidní osobu. V angličtině používá zájmeno they. Vzhledem k tomu, že angličtina není genderově neutrální, neexistuje žádný zavedený způsob, jak to udělat.

  • Jaké tagování může používat VLAN?
  • Jak pouzivat they Them v češtině?
  • Jak používat dokovací stanice?
  • Kdy používat VPN?
Jak poslat fax? :: Jak znepřístupnit datovou schránku?
Užitečné odkazy