Domovská stránka > J > Jak Přidělit Místo Na Disku?

Jak přidělit místo na disku?

Klikněte na jednotku disku pravým tlačítkem myši a z kontextového menu zvolte »Vlastnosti«. V záložce Kvóta klikněte na ikonu »Zobrazit nastavení kvóty«. Zaškrtněte možnost »Povolit správu přidělování kvót« a v případě potřeby i volbu »Odepřít místo na disku uživatelům překračujícím maximální kvótu«.

Přečtěte si více

Související článek

Co používat místo Google Play?

Obchod Play není ve výchozím nastavení zahrnut. I ten má alternativy, například Yandex Store, Amazon Appstore nebo F-Droid. Jako náhradu lze použít zcela jiný systém.

Následně, jak přiřadit nepřiřazený disk?

Abychom mohli navýšit kapacitu systémového oddílu C, tak nejdříve musíme na fyzickém disku mít nějaký nepřiřazený prostor. Ten můžeme získat tak, že zmenšíme nebo zcela odstraníme oddíl Nový svazek (D:). Klikneme tedy na tento oddíl pravým tlačítkem myši a z kontextové nabídky vybereme možnost "Odstranit svazek".
Jak udělat místo na disku?
Použijte nástroj Vyčištění disku

Nástroj Vyčištění disku otevřete tak, že kliknete na tlačítko Start. Do vyhledávacího pole zadejte Vyčištěnídisku a v seznamu výsledků vyberte Vyčištění disku. Pokud se zobrazí výzva, vyberte jednotku, kterou chcete vyčistit, a pak vyberte OK.

Navíc, jak zvětšit místo na systémovém disku?

Klikněte pravým tlačítkem myši na oddíl C: a zvolte položku Rozšířit svazek (obr. 5). Nyní dojde ke spuštění průvodce, v němž si sami určíte, o jak velkou kapacitu má být rozšířen tento oddíl (obr. 6).
A další otázka, jak sloucit disky?
Jak sloučit disky

Klikněte „pravou myší" na Primární oddíl a vyberte možnost Rozšířit svazek. Průvodce vás provede rozšířením. Hodnoty nechte výchozí a zvolte Další. Nyní stačí jen proces Dokončit.

Související článek

Jak udělat defragmentaci disku?

Nabídka Start se nachází v levém dolním rohu obrazovky. Klepněte na disk. Vlastnosti naleznete v rozevíracím poli. Tlačítko Defragmentace najdete na kartě Nástroje.

Jak rozdělit disk?

Klikněte pravým tlačítkem na pevný disk, který chcete dělit, a vyberte „Zmenšit svazek...". V zobrazeném okně vám bude umožněno změnit pouze jednu hodnotu, což je „velikost zmenšení". Hodnota je udávána v megabajtech. O kolik megabajtů oddíl zmenšíte, tolik volného místa na disku získáte.
A další otázka, jak spojit dva svazky?
Klikněte pravým tlačítkem na svazek, který chcete rozšířit o nepřiřazené místo a zvolte »Rozšířit svazek...«. Spustí se Průvodce rozšířením svazku. Pokračujte kliknutím na tlačítko »Další«. Zobrazí se kolik místa máte k dispozici.

Jak naformátovat disk který není vidět?

Klikněte pravým tlačítkem myši na Neinicializováno a zvolte možnost Inicializovat. Po inicializaci se vám disk už zobrazí přímo ve složce Tento počítač a po naformátování jej můžete začít využívat dle své libosti.
Následně, jak nastavit nový disk?
Vypneme stolní počítač a odpojíme od něj napájecí kabel. Nebo pokud je počítačový zdroj vybaven vypínačem, tak stačí vypnout tento vypínač. Namontujeme nový disk do volné pozice. Připojíme SATA napájecí kabel od počítačového zdroje a SATA datový kabel od základní desky.

Jak uvolnit místo na One drive?

Spravujete úložiště a omezení OneDrivu
  1. Přejděte na stránku Správa úložiště a přihlaste se účtem Microsoft, který používáte pro OneDrive.
  2. Výběrem Vysypat koš trvale odstraňte soubory v koši a uvolněte tak místo.
  3. Výběrem Co zabírá místo můžete zobrazit velké soubory a fotky a odstranit ty, které už nepotřebujete.

By Joceline

Similar articles

  • Jak změnit písmeno Google disku?

    Pokud se vám písmeno jednotky nelíbí, vyberte z kontextové nabídky možnost Změnit písmeno jednotky a cestu. V zobrazeném okně klepněte na tlačítko Změnit, přiřaďte disku nové písmeno jednotky a volbu potvrďte klepnutím na tlačítko OK.

  • Jak zvětšit místo v telefonu?

    Mobilní paměť lze zvětšit pomocí flash disku, ale nejsou tak populární jako cloudová úložiště. flash disky lze připojit k telefonu pomocí připojení microusb/usb-c. Můžete na něm sledovat pořad, prohlížet fotografie nebo sledovat film.

  • Co je obraz disku?

    Obraz disku je soubor nebo několik souborů, které obsahují přesnou kopii pevného disku, ze kterého byl obraz vytvořen, včetně operačního systému (pokud existuje), nainstalovaných programů, uživatelských nastavení a dat na disku, ze kterého obraz pochází.

  • Co je bitová kopie disku?

    Obraz systému je obraz počítače. Pokud dojde k poruše pevného disku nebo poškození kritických souborů operačního systému, můžete pomocí bitové kopie obnovit všechny soubory a obnovit celý obsah počítače.

  • Jak se dělá defragmentace disku?
  • Jak uvolnit místo na Google fotky?
  • Jak sloučit svazky na disku?
  • Jak na defragmentaci disku?
Jak nahrát mp3 do iPhone 12? :: Jak formátovat nový disk?
Užitečné odkazy