Domovská stránka > J > Jak Zamknout Excel Soubor Jen Pro Čtení?

Jak zamknout Excel soubor jen pro čtení?

Otevřete sešit, který chcete zamknout. Klikněte na nabídku Soubor a potom klikněte na Hesla. V dialogovém okně Hesla souborů zaškrtněte políčko Doporučeno jen pro čtení a klikněte na OK.

Přečtěte si více

Související článek

Co je to RAW soubor?

Nejkvalitnější obrazová data mohou být podporována poloprofesionálními a profesionálními fotoaparáty. Tyto snímky lze podrobně upravovat pomocí speciálního softwaru a ovlivňovat jejich vzhled úpravou ostrosti, sytosti barev nebo kontrastu, aniž by byla ohrožena výsledná kvalita.

Proč se Excel otevírá jen pro čtení?

Příčinou otevírání souborů jen pro čtení je antivirová ochrana. Některé antivirové programy vás mohou chránit před potenciálně nebezpečnými soubory tím, že je otevírají jen pro čtení. Informace o tom, jak tato nastavení upravit, bude zřejmě potřeba zjistit u poskytovatele antivirové ochrany.
Jak zrušit zámek v Excelu?
Otevřete sešit, pro který chcete změnit nebo odebrat heslo. Na kartě Revize klikněte na Zamknout list nebo Zamknout sešit. Klikněte na Odemknout list nebo Zamknout sešit a zadejte heslo. Kliknutím na Odemknout list automaticky odeberete heslo z listu.

Jak zamknout Excel pro upravy?

Zamčení excelového souboru
  1. Vyberte Soubor > Informace.
  2. Vyberte pole Zamknout sešit a zvolte Šifrovat pomocí hesla.
  3. Zadejte heslo do pole Heslo a pak vyberte OK.
  4. Potvrďte heslo do pole Znovu zadat heslo a pak vyberte OK.
Jak odemknout soubor v Excelu?
Můžete taky stisknout kombinaci kláves Ctrl+Shift+F nebo Ctrl+1. V místní nabídce Formát buněk na kartě Zámek zrušte zaškrtnutí políčka Uzamčeno a potom klikněte na OK. Tím odemknete všechny buňky zamykaného listu.

Související článek

Jak odemknout Excel pro úpravy?

Můžete také psát na klávesnici. Zrušte zaškrtnutí políčka Uzamčeno v místní nabídce Formát buněk a klepněte na tlačítko OK. Všechny buňky v listu jsou odemčené.

Můžete se také zeptat, jak zamknout všechny listy v excelu?

Níže je uvedený postup pro zamknutí listu.
  1. Na kartě Revize klikněte na Zamknout list.
  2. V seznamu Akce povolené všem uživatelům listu vyberte prvky, u kterých chcete uživatelům povolit provádění změn. Možnost.
  3. Volitelně zadejte heslo do pole Heslo k odemknutí listu a klikněte na OK.
Jak zamknout soubor?
Ochrana dokumentu heslem
  1. Přejděte na Informace o > >Zamknout dokument > Zašifrovat heslem.
  2. Zadejte heslo a pak ho znovu zadejte, abyste ho potvrdili.
  3. Uložte soubor, abyste se ujistili, že se heslo projeví.

Jak povolit úpravy v Excelu?

Stejně jako klasický zámek najdeme i tuto funkci na kartě Revize ve skupině Změny. Nazývá se Povolit uživatelům úpravy oblastí. Kliknutím na toto tlačítko se zobrazí stejnojmenné okno. Oblast chráněnou heslem vytvoříme kliknutím na tlačítko Nový.
A jak zrušit režim čtení?
Pokud chcete Režim čtení opustit, klikněte nebo klepněte na Zobrazení > Upravit dokument. Kromě ovládacích prvků pro čtení, které používáte pravidelně, můžete přiblížit a oddálit obrázky a další objekty, rozbalit nebo sbalit oddíly nebo sledovat vložená videa. Upravování sloupců, barev stránek a rozvržení.

Když to vezmeme v úvahu, jak změnit soubor jen pro čtení?

Změna atributů pomocí průzkumníka souborů

Označte soubor a klikněte na kartu »Vlastnosti«. Vyzkoušejte i možnost s podržením klávesy [Alt] a poklepáním na soubor. V dolní části okna vlastností souboru najdete atributy, které můžete nastavit. Souboru nebo složce můžete přidělit atribut Jen pro čtení nebo Skrytý.

By Clovis Mowdy

Similar articles

Jak upravit dokument ve Wordu? :: Jak dát na celou obrazovku?
Užitečné odkazy